שתף קטע נבחר

תוכנות קוד פתוח מומלצות

אם ברצונכם לשמור על שפיות כלכלית מחד ועל מערכת הפעלה קניינית מאידך, קיימות אלטרנטיבות קוד פתוח לרוב התוכנות המסחריות. להלן מפרט תוכנה למחשב מבוסס מערכת הפעלה Windows ותוכנות קוד פתוח

העובדה כי מיקרוסופט לא עדכנה את מערכת ההפעלה והדפדפן שלה זה שלוש שנים, פרצות האבטחה האחרונות שהתגלו לאחרונה ובראשן כשל אבטחה חמור בהצגת קבצי JPEG על ידי מערכת ההפעלה, והגבלת עדכוני האבטחה החדשים למשתמשי Windows XP בלבד מובילים משתמשים לבחון אלטרנטיבות שאינן מיקרוסופטיות.

 

תוכנות הקוד הפתוח תפסו תאוצה בתקופה האחרונה בארץ ובעולם, הרבה בזכותן והרבה "בעידוד" מיקרוסופט. נציג כאן, על קצה המזלג, את התוכנות

הנפוצות והמומלצות לטובת אלה שרוצים להתחיל אך לא יודעים איך. אם אין לכם מושג קלוש מה זה קוד פתוח ואתם רוצים לדעת יותר, עברו קודם כל לקרוא את המסגרת.

 

  • עיבוד תמלילים - Open Office - חבילת Open Office היא המוצר המתחרה הראשון לחבילת היישומים המשרדית של מיקרוסופט מזה שנים. החבילה מכילה בתוכה מעבד תמלילים, גיליונות עבודה אלקטרוניים, כלי להכנת מצגות, כלי ציור, כלי לכתיבת נוסחאות ועוד. חבילת Open Office יכולה לשמור קבצים בתאימות לפורמטים קנייניים של מיקרוסופט ו-Adobe או בפורמטים מבוססי XML. קיימת תמיכה בעברית ובשפות נוספות.

  • דפדפן - Mozilla FireFox - מוצר המהווה דוגמה חיה לנכונות ההשערה כי תוכנה פתוחה מגיעה לסטנדרטים של תוכנה מסחרית. דפדפן מבוסס Mozilla, מהיר ואמין, היודע להתמודד עם כל מה שהייתם מצפים מהדפדפן שלכם: שפות כמו עברית ו-java, שימוש בתוספים כמו פלאש ואקרובט, סקינים, לשוניות, מנהל הורדות וכו'. התוכנה מתמודדת בגבורה עם חסימת חלונות קופצים ואפילו עם אתר הבית של מיקרוסופט.

  • דואר אלקטרוני - Mozilla Thunderbird - תוכנת דואר זו ממשיכה את קו המוצרים הבוגרים של Mozilla. התוכנה מספקת גישה לשרתי דואר נכנס (POP ו-IMAP) ויוצא, מגיעה עם בודק איות מובנה ומנגנונים לסינון דואר זבל בעזרת חוקים נוקשים ומנגנוני למידה חכמים. ניתן להשתמש בתוכנה על מנת לעקוב אחר קבוצות דיון.

  • אנטי וירוס - ClamWin - כמו המוצרים המסחריים המובילים, התוכנה הזו יודעת לבצע סריקות וירוסים לבקשת המשתמש או בעזרת הגדרות זמני סריקה, לבצע כליאה או מחיקה של קבצים חשודים, לעדכן את רשימת הוירוסים המוכרים שלו מו הרשת. אם תתעקשו, הוא גם יודיע באמצעות הודעת דואר ברגע שנלכד חשוד.

  • שיתוף קבצים - eMule - אין צורך אמיתי להציג את תוכנת שיתוף הקבצים eMule, התוכנה השולטת כרגע בשוק השיתוף (ועקב כך המועמדת המובילה להתנגשות החזיתית הבאה עם עורכי הדין של RIAA). התוכנה מאפשרת שיתוף קבצים אשר מעדיף משתמשים שתורמים קבצים בחזרה, מאפשרת חיפוש מורכב על פי פרמטרים כמו גודל וסוג קובץ.


 

  • BitTorrent היא טכנולוגיית שיתוף קבצים מובילה נוספת, שבניגוד לאחרות, היא משתמשת בפרוטוקול HTTP להעברת הנתונים ולכן שימושית במיוחד בסביבות עוינות שיתוף (כמו מקום עבודה, בתי ספר וכדומה). כך נחסך גם הצורך בשרת מרכזי - כל משתמש מריץ שרת אינטרנט מינימלי, החיפוש נעשה על ידי חיפוש רשת רגיל וקובצי ה-torrent מפנים למשתמש הרלוונטי.

  • מסרים מידיים - GAIM - אחד הפרויקטים הפעילים ביותר באתר sourceforge.net, המרכז פיתוח קוד פתוח ברשת. תוכנת המסרים המידיים הזו קיימת עבור מספר מערכות הפעלה ותומכת במספר גדול של תוכנות מסרים מידיים ופרוטוקולים, כמו IRC, ICQ, Jabber, המסנג'רים של Yahoo ושל MSN, AIM, וכו'. התוכנה תומכת בהעברת מסרים, קבצים וניהול צ'אטים ומאפשרת שליחת הודעות אוטומטיות, הודעות Away ויתר האפשרויות הקיימות בתוכנות מסרים מידיים.

  • פיתוח - Eclipse - אם בפיתוח קוד פתוח עסקינן, מה יותר נכון אידיאולוגית מאשר לבצע זאת בסביבת פיתוח שהיא עצמה מבוססת קוד פתוח? סביבת Eclipse היא לא רק אחת מסביבות הפיתוח המתקדמות ביותר לשפת Java, היא גם מאפשרת פיתוח במגוון שפות אחרות, כמו C/C++ ו-Python. כלי ה-refactoring (שיפור תוכנה ללא שינוי ממשק משתמש) שלה פורץ דרך ובקלות הניווט תצליח להוציא פרפורי הנאה מהמפתח שבך. וכל זה בלי להזכיר את הייחוס המשפחתי שכולל את IBM, Bordland ו-Red Hat.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים