ההסתדרות מתכוונת להשבית את תדיראן טלקום
ההסתדרות מאיימת בהשבתת תדיראן טלקום, וזאת על רקע העובדים שבעסקת המכירה של חטיבת התפעול של החברה יפוטרו עובדים ויפגעו זכויות הנותרים; אבי שקד רכש 15% מהחברה בתמורה ל-2 מיליון דולר
ההסתדרות הודיעה כי היא מתכוונת להשבית את העבודה בתדיראן טלקום, המעסיקה למעלה מ-300 עובדים, וזאת על רקע מכירת חטיבת התפעול של החברה לחברת רובומטיקס, ללא הבטחת זכויות העובדים, והכוונה, לטענתם, לפטר עובדים בעקבות המכירה.
עו"ד רענן שקדי, הגיש מטעם ההסתדרות לפני מספר ימים בקשה לצו מניעה לעסקה המדוברת, שאמורה להיסגר היום סופית. ביהמ"ש שלח את הצדדים למו"מ, שהסתיים אתמול בבוקר ללא תוצאות.
לדברי עו"ד שקדי, הנהלת תדיראן טלקום סירבה באופן מוחלט כמעט לכל דרישה של העובדים, ואמרה כי היא תידבר עם העובדים כאשר היא תגבש את תוכנית ההבראה לחברה.
עובדי תדיראן טלקום מוחים גם על כך שהנהלת החברה הקימה ועד באופן עצמאי, ומולו היא עבדה, תוך שהיא עוקפת את ועד העובדים ואת ההסתדרות.
יש לציין כי ההסתדרות הכריזה על סכסוך עבודה בחברה כבר לפני מספר חודשים, דבר המאפשר לה להשבית את פעילותו ללא תקופת הצינון הדרושה של שבועיים.
דובר תדיראן טלקום מסר בתגובה כי כל הסכם עסקת מכירת חטיבות השירות ומכירות ישראל, יגובה בהסכם עם עובדי החטיבה הנמכרת תוך שמירה מלאה על זכויותיהם ולשביעות רצונם המלאה.
אבי שקד רכש 15% מהחברה
במקביל למאבק העובדים בחברה, הרצל הלאלי, מנכ"ל תדיראן טלקום הודיע היום כי איש העסקים אבי שקד רכש היום כ- 15% מן האחזקות בחברת תדיראן טלקום תמורת שני מיליון דולר.
עד היום התחלקה הבעלות על תדיראן טלקום בין משפחת ברגמן (50%) ואפריקה ישראל (50%).
כהן והלאלי הוסיפו כי שקד יתרום לחברה הן מניסיונו בתחום העסקי והן מניסיונו בתחום הטכנולוגי. בעבר שימש אבי שקד כמנהל בכיר בחברת התקשורת האמריקאית MCI וייצג אותה בישראל במשך 15 שנה.
כיום מנהל אבי שקד עסקים שונים בארץ ובחו"ל. בין היתר הוא מבעליה של חברת VHL הזרה, שמיקומה בגיברלטר, המפעילה אתר אינטראקטיבי של משחקי קזינו באינטרנט בחו"ל, ומבעליה של חברת ההיטק רנדום לוג'יק המתמחה בפיתוח תוכנות מחשב לתחום המשחקים האינטרקטיבים באינטרנט.