שתף קטע נבחר

היתרונות התזונתיים של שבעת המינים

רימון, למשל, מכיל ברזל, תאנים הם מקור טוב למגנזיום וענבים משמשים כמקור מעולה לסיבים תזונתיים. חג הסוכות הוא הזדמנות מצוינת להיזכר ביתרונותיהם התזונתיים של שבעת המינים המסורתיים

התזונאית הקלינית אולגה רז, מנחת סדנאות ההרזיה "לאכול לחם ולרזות" במרכז רפואת המאה בתל-אביב, מסבירה כי שבעת המינים מספקים לגוף ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים אבל גם הרבה סוכר ולפיכך, גם לא מעט קלוריות. לכן, היא מציעה לצרוך, אך במידה.

 

ענבים: מקור טוב לסיבים תזונתיים, המצויים בעיקר בקליפה, ולאשלגן. נוסף לכך, הם מכילים חומרים טבעיים המסייעים באיזון רמת הכולסטרול בדם, שיפור זרימת הדם ומניעת מחלות-לב. תהליכי ההדברה מחייבים לרחוץ את הענבים לפני האכילה ואכילה מוגזמת עלולה לגרום לשלשולים. במאה גרם ענבים יש, שימו לב, 50 קלוריות. באותה כמות של צימוקים יש 250 קלוריות.

 

תמרים: מקור מצוין לאשלגן, ברזל, סידן וסיבים תזונתיים. אנשים מסוימים, מסבירה רז, יסבלו מכאבי ראש בעקבות אכילת תמרים, עקב תכולת הסוכר הגבוהה בהם. ב-12 תמרים יש כ-275 קלוריות.

 

תאנים: מקור טוב למגנזיום, אשלגן, סידן, ברזל וסיבים. התאנים מהוות מזון טוב לסובלים מעצירות, שכן יש להן השפעה משלשלת בזכות ריבוי הסיבים. במאה גרם תאנים טריות יש כ-40 קלוריות ובאותה כמות של דבלים יש 220 קלוריות.

 

זיתים: עשירים בחומצות-שומן העוזרות בשיפור רמת הכולסטרול "הטוב" בדם. זית מכיל כחמש קלוריות.

 

חיטה: התבואה הנפוצה בעולם משמשת להכנת לחם, פסטה, דגנים, בורגול, קוסקוס ועוד. החיטה, בעיקר בגרסתה המלאה, הלא-מעובדת, מכילה ויטמינים מקבוצת בי, מגנזיום וסיבים חיוניים לבריאות.

 

שעורה: מכילה סיבים וויטמינים מקבוצה B ומשמשת בעיקר להכנת תבשילים ומרקים.

 

רימון: מכיל ברזל, אשלגן, וויטמינים מקבוצה בי וכן פיטו-כימיקלים חשובים הפעילים במניעת מחלות שונות. אבל, במאה גרם גרעיני רימון יש 158 קלוריות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
ענבים. טוב ללב
צילום: סי די בנק
צילום: מריאן הול
תאנים. מעולה לסובלים מעצירות
צילום: מריאן הול
רימון. מונע מחלות
ד"ר רק שאלה
מומלצים