שתף קטע נבחר

תחליפי סוכר: כך אפשר להוריד קלוריות מבלי להרגיש

כ-40% אחוז מהאוכלוסיה משתמשים בתחליפי סוכר, מה שגרם לשוק זה להתפתח ולפרוח בשנים האחרונות. מה כדאי לקנות וגם - שני מתכונים דיאטטיים

תחליפי הסוכר, מסבירים אנשי "ביסקול", מכילים צקלמט, אספרטיים, אסוסלפם, סכרין סטיביה וסוכרלוז. הציקלמט, למשל, מתוק פי 35 מסוכר ואילו הסוכרלוז ממתיק פי 600 ממנו. מנתונים שאספה החברה עולה כי למעלה מ-39 אחוזים מהאוכלוסייה משתמשים בממתיק מלאכותי להמתקת משקה חם, עם עדיפות ברורה לטבליות. 53 אחוזים מהאוכלוסייה משתמשים בתחליפי הסוכר מטעמים דיאטטיים ו-17 אחוזים משתמשים בה מטעמים בריאותיים. "ביסקול" מציעה שני מתכונים המבוססים על "כמו סוכר" תחליף מלאכותי לאפייה ולבישול:

 

חומיות שוקולד: להקציף שש כפות חמאה או מרגרינה מומסת, חצי כוס רוטב תפוחים ללא סוכר, שתי ביצים וכפית תמצית וניל. לערבב 3/4 כוס קמח, כוס "כמו סוכר" חצי כוס פתיתי שוקולד, שש כפות אבקת קקאו ללא סוכר, כפית אבקת אפייה ורבע כפית מלח ולהוסיף את תערובת התפוחים. לערבב עד שהתערובת חלקה, להעביר לתבנית מרובעת ולאפות בתנור שחומם מראש 18-20 דקות. לקרר ולחתוך לקוביות.

 

אייס קפוצ'ינו בטעם קרם אירי (שמונה מנות): לערבב חצי כוס קקאו ללא סוכר, חצי כוס קפה נמס גרגרים וכוס מים בסיר, עד שהתערובת חלקה. להביא לרתיחה על אש בינונית, להרתיח שתי דקות תוך בחישה, להוריד מהאש, להוסיף חצי כוס "כמו סוכר" ולצנן. לערבב שש כוסות חלב דל-שומן וחצי כוס אייריש-קרים ולהוסיף לתערובת. לכסות ולשים במקרר לארבע שעות עד יומיים. להגיש עם קוביות קרח.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים