שתף קטע נבחר

הפרויקט בארז בוטל, היזם תובע את המדינה

היזם, מתי פיכמן, הגיש תביעה בסך 266 מיליון שקל נגד המדינה, בטענה כי עקב סחבת שנקטה נמנע ממנו להקים מחסן ערובה בשיתוף עם הפלסטינים ונגרמו לו נזקים כספיים כבדים

איש עסקים שביקש להקים פרויקט באזור התעשייה ארז, תובע מהמדינה 266 מיליון שקל בטענה כי הכשילה את הפרויקט וגרמה לו נזק רב.

 

איש העסקים, מתי פיכמן, טוען כי בשל סחבת של המדינה נגרם לו נזק של מיליוני שקלים עקב ביטול פרויקט הקמת מחסן ערובה בארז, אותו ביקש להקים. לדבריו, המדינה פנתה אליו בנושא כבר בשנת 1998.

 

בתביעה שהגיש היום (א') בבית המשפט המחוזי בתל אביב, טוען פיכמן, שהיה בעל קרקע באזור, כי נענה לפניית המדינה משנת 1998 להקמת מחסן ערובה, ממנו תועבר סחורה מישראל לרשות הפלסטינית, והחל לפעול להקמתו. 

 

את התביעה הגיש עורך הדין אלון פלס, המשמש גם ככונס הנכסים של  החברה של פיכמן.

 

הרשות הפלסטינית אישרה את הקמת המחסן, אך לטענתו, המדינה, במשך תקופה ארוכה, לא נתנה לו את האישורים המתאימים כדי שיוכל להקים את המחסן, דבר שגרם לביטול הפרויקט על ידי הפלסטינים.

 

פיכמן טוען, כי שקע בחובות של 65 מיליון שקל ביחד עם אשתו, והגיש בקשה לבית המשפט להכריז עליו כפושט רגל, לאחר שהשקיע את כל הונו בהקמת הפרויקט. הבקשה אושרה, ופיכמן הוכרז כפושט רגל.

 

פיכמן, עו"ד במקצועו, החזיר את רישיון עריכת הדין שלו, לטענתו משום שלא יכול לעבוד כעו"ד  לאחר שיוכרז כפושט רגל. פיכמן מבקש מבית המשפט פטור מאגרה בשל מצבו הכלכלי. יצוין כי סכום האגרה בעבירה מסוג זה הוא מ-4 מיליון שקלים.

 

אזור התעשייה ארז קרס בשנה האחרונה, בעקבות האירועים האלימים ברצועת עזה והסגרים שהוטלו על הרצועה, שמנעו מעובדי המפעלים באזור, רובם ככולם פלסטינים מעזה, להגיע לעבודה. כמעט כל המפעלים באזור הפסיקו לייצר, ורובם נסגרו.

 

לפני כחודש, אישר הקבינט המדיני-ביטחוני את עקרונות חבילת הסיוע לעסקים באזור התעשייה ארז,  במסגרת ההתנתקות. בעלי העסקים יוכלו לבחור בין שני מסלולי פיצוי: מסלול פיצוי לפי הערכת שווי נכסי ומסלול פיצוי לפי הערכת שווי פיננסי. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חן מיקא
אזור תעשייה ארז (צילום ארכיון)
צילום: חן מיקא
מומלצים