שתף קטע נבחר

בוועדה לזכויות הילד בכנסת בדקו: מה אוכל הנוער

בוועדה לזכויות הילד בדקו אתמול מה אוכלים בני-הנוער • כצפוי, היו שם הרבה מממתקים, ג'אנק פוד ומיצים ממותקים • אבל היתה גם הפתעה: הנוער הישראלי אוכל הרבה פירות וירקות

בני-הנוער בישראל לא אוכלים ארוחות מסודרות, אוכלים יותר מדי ממתקים ומרבים לדלג על ארוחת הבוקר. הנתונים הלא ממש מפתיעים האלה הושמעו אתמול בדיוני ועדת הכנסת לזכויות הילד.

 

הוועדה הקדישה את הדיון להרגלי האכילה של בני-הנוער בעקבות דו"ח שהכין מרכז המחקר והמידע של הכנסת ובעקבות סקר מקיף שערך משרד הבריאות על הרגלי התזונה של בני-הנוער.

 

חברי הוועדה בוודאי לא התפלאו לשמוע כי מן הסקר עולה ש"המרידה הכללית בהורים ובמוסכמות, המאפיינת את גיל ההתבגרות, מתבטאת גם בהרגלי אכילה", וכי בני-נוער לא אוכלים בצורה סדירה, לא משתתפים בארוחות משפחתיות ומעדיפים לאכול מזון מהיר ולחטוף מכל הבא ליד.

 

אבל ייתכן שהם הופתעו לשמוע כי תוצאות סקר בינלאומי מלמדות כי בני-הנוער הישראלים (בני 13 ו-15) דווקא מדורגים במקום הראשון בעולם בצריכה יומית של פירות ובמקום השני בצריכה יומית של ירקות (בכל קבוצות הגיל).

 

על-פי הנתונים שהוצגו בפני הוועדה, בני-הנוער בישראל מדורגים בתחתית הסולם מבחינת הקפדה על ארוחת הבוקר. רק 30% מהבנות ו-39% מהבנים בגיל 15 מקפידים על כך. לעומת זאת 60% מהתלמידים מקפידים לאכול ארוחת עשר בבית-הספר.

 

אז מה בכל זאת אוכלים הצעירים? על-פי הסקר, בני-הנוער בישראל מעדיפים חלב רגיל על פני חלב דל שומן ולחם לבן על פני לחם אחר. גם מתברר שיותר מ-40% מהתלמידים בישראל, בכל קבוצות הגיל, שותים משקאות ממותקים מדי יום (מקום ראשון בעולם). בקרב בני ה-15 המצב חמור עוד יותר: 60% מהבנים ו-54% מהבנות לא מוותרים על משקאות ממותקים.

 

ואיך אפשר בלי ממתקים. 40% מבני הנוער דיווחו על אכילה יומיומית של ממתקים, לעומת 30% בממוצע במדינות אחרות. 22% דיווחו על אכילה יומיומית של צ'יפס.

 

הסקר בדק גם את יחסם של בני-הנוער לדיאטות. התוצאות מראות כי בנות עוסקות בנושא הרבה יותר מבנים, וככל שהן מתבגרות, העיסוק בנושא מתגבר. כך, למשל, 24% מכלל הבנות בגיל 11 חושבות שהן שמנות מדי לעומת 36% מהבנות בגיל 15. 27% מבנות-הנוער נמצאות בדיאטה לעומת 12% מהבנים.

 

מבין אלה שעשו דיאטה בשנה החולפת (35% מהמשתתפים) – רובם ויתרו על ממתקים ודילגו על ארוחות, ומיעוטם החליטו על צעדים דרסטיים כמו צום, הקאה או גלולות הרזיה. רק 14% עשו את הדיאטה תחת פיקוח מקצועי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים