שתף קטע נבחר

אחרי שבועיים: ריאד עלי רוצה לחזור לעזה

בכפר מע'ר בגליל נערכה היום החגיגה הגדולה לציון שחרורו של מפיק ה-CNN, ריאד עלי, משביו בעזה. "במשך 24 שעות הייתי במרכז הסיפור העיתונאי וזה מספיק, עכשיו עלי לחזור ולהביא את הסיפור", אמר למברכיו. בני משפחת עלי נערכו לחגיגה כמו למבצע צבאי. 40 כבשים נשחטו ו-400 ק"ג בשר עגל בושלו

חאפלת השחרור: "במשך 24 שעות הייתי במרכז הסיפור העיתונאי, וזה מספיק. עכשיו עלי לחזור לתפקיד, ולהביא את הסיפור העיתונאי". כך אמר היום (ג') ריאד עלי, מפיק רשת ה-CNN שנחטף בעזה לפני כשבועיים, בחגיגת השחרור שנערכה לכבודו בביתו שבכפר מע'ר בגליל.

 

עלי הוחזק במשך כיממה בעזה לאחר שנחטף על ידי אלמונים חמושים בזמן שהיה עם צוות ה-CNN בעיר. 

 

בני משפחת עלי נערכו לחגיגה כמו למבצע צבאי. 40 כבשים נשחטו ו-400 ק"ג בשר עגל בושלו לכבוד האירוע. לקינוח הכינה המשפחה עוגות מתוקות, שסימלו יותר מהכל את השמחה על שובו. תושבי הכפר, המרגישים חלק מהמשפחה, סייעו בהכנות ועשרות שולחנות נערכו בכפר, עליהם אכלו החוגגים הרבים.

 

ריאד נראה נרגש כמו חתן ביום חתונתו. מאות מבני העדה הדרוזית זרמו לבית הוריו, וכן מנהיג העדה, השייח' מואפק טריף, מוזמנים מכובדים, חברי כנסת, בהם ח"כ שמעון פרס, שסייע למשפחה כאשר הוחזק ריאד בשבי.

 

האשה: לא מסכימה שהוא יחזור לעזה

 

לעומת ריאד, שאמר ל-ynet כי הוא רוצה לשוב לעזה, אמרה אשתו, סאמיה, שהיא עדיין לא מסוגלת לחשוב על האפשרות שבעלה יחזור לשם. "אני לא מסכימה עדיין שהוא יחזור. אמנם לא ניהלנו על כך שיחה בבית, אבל אני אשכנע אותו".

 

סאמיה ושלושת ילדיה עדיין מתקשים להירגע מהחוויה הקשה והמתח. "לא האמנו שישוב, עד שראינו אותו בבית. לא ידענו למה לצפות, והיום אנחנו מרגישים כאילו נולדנו מחדש. כשאתה נשוי לעיתונאי שנכנס ויוצא מעזה, אתה מלא בפחד ובדאגות. לא פעם ביקשתי ממנו שיחליף אזור".

 

ריאד אמר כי הוא אינו חושש לחזור והשווה את המצב לנהג שהיה מעורב בתאונת דרכים. "גם אחרי תאונה חוזרים לכביש ומתחילים לנהוג".

  

בין המברכים היה גם ח"כ אחמד טיבי, שביקש למסור ברכות חמות מיו"ר הרשות הפלסטינית, יאסר ערפאת. "הראיס אמר שריאד הוא חבר ועיתונאי והוא שמח שלא נחסך כל מאמץ להשיבו הביתה".

 

אמו של ריאד, שקידמה את הבאים, סיפרה כמה דאגה לבנה בשעות הארוכות בהן נעדר. "עכשיו, כולנו נולדנו מחדש, כל בני הבית", אמרה בחיוך, "זה טבעי שאמא דואגת, אבל זו העבודה שלו, ואני לא אעמוד בדרכו".

 

אחד השכנים אמר גם הוא: "זהו יום חג בשביל כולנו. אנחנו מרגישים שכולנו נולדנו מחדש".

 

וריאד עמד בכניסה לבית, כשלצדו אביו, ובכל פעם שהגיע מבקר נוסף הודיע הכרוז מי בין המברכים. "לא תיארתי לעצמי שכל-כך הרבה אנשים אוהבים אותי. כנראה שעשיתי משהו טוב בחיי. תראו כמה אנשים באו לכבד אותי בשמחתי".

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הגיע הזמן לחזור. ריאד עלי
הגיע הזמן לחזור. ריאד עלי
צילום: ערוץ 2
החיפושים שנערכו אחרי עלי בעזה
החיפושים שנערכו אחרי עלי בעזה
צילום: איי פי
מומלצים