שיחות בינלאומיות: איפה הכי כדאי
בחודשים האחרונים הסתערו עלינו חברות השיחות הבינלאומיות בשלל מבצעים והבטחות לתעריפים הנמוכים ביותר. אז איך באמת הכי זול להתקשר לחו"ל? חברת חצי-חשבון, המתמחה בניהול חשבונות תקשורת, מסייעת במתן תשובות. איזה מבצע הכי כדאי ל-10 יעדים פופולריים ברחבי העולם
לפני מספר חודשים הופיע על מסכי הטלוויזיה חיים הכט, בפרסומת שקראה לצרכנים לא להיות פראיירים. הקמפיין, שבישר על כניסת אינטרנט-זהב לשוק השיחות הבינלאומיות, הצליח לזעזע את השוק.
שלוש החברות הוותיקות - ברק, קווי-זהב ובזק-בינלאומי - יצאו במבצעי נגד, וכיום שיחה לחו"ל דרך אינטרנט זהב אינה בהכרח הזולה ביותר שאפשר למצוא. אפילו סמנכ"ל השיווק של קווי זהב, נועם יעקובי, טוען כי המרוויחות הגדולות ביותר מכניסת החברה לשוק היו זכייניות הטלוויזיה - ולא הצרכנים.
על פי הערכות, שוק השיחות הבינלאומיות בישראל מגלגל כ-1.6 מיליארד שקל. ההוצאה הממוצעת של הישראלי על שיחות בינלאומיות מגיעה ל-49 שקל בחודש, סכום נמוך יחסית לעומת ממוצע של 258 שקל בחודש בחשבון הבזק ו-327 שקל בחודש בסעיף הסלולר. למרות זאת, מאז אוגוסט הוציאו כל חברות התקשורת הבינלאומיות כ-4 מיליון דולר על קמפיינים אגרסיביים.
50% מהישראלים מדברים עם חו"ל, אומר סמנכל השיווק של ברק, רן גוראון. זה הרבה יחסית למדינות אחרות בעולם, והישראלים גם מדברים הרבה. לדברי יעקובי, מבין הישראלים, יוצאי מדינות חבר העמים מדברים הכי הרבה עם חו"ל, ו-90% מהם מתקשרים לחול מדי חודש.
נוכח שטף המבצעים, המבלבלים מתמיד, יצאנו לבדוק באיזו חברה הצרכנים באמת לא פרייארים.
מבדיקת חברת חצי-חשבון, המתמחה בניהול חשבונות תקשורת, עולה כי אי אפשר להכתיר חברה אחת כזולה או כיקרה ביותר בשוק. עם זאת, בהשוואה שנערכה על פרופיל צרכני מסוים, נמצא בברק גם הריכוז הגדול ביותר של תעריפים גבוהים, ובמקביל הריכוז הגדול ביותר של תעריפים נמוכים.
מומלצים