שתף קטע נבחר

חייל נהרג מפיצוץ מטען בציר פילדלפי

רב סמל מתקדם משה אלמליח, בן 35 מדימונה, זיהה פיר של מנהרה ליד מוצב חרדון. הוא הזעיק למקום את יחידת המנהרות, ואז התפוצץ במקום מטען חבלה והוא נהרג. בצה"ל בודקים האם מחבלים תיצפתו על האזור מכיוון מצרים והפעילו מרחוק את המטען לעבר החיילים. החמאס לקח אחריות. אלמליח קיבל בעבר תעודת הוקרה על פעילותו ברצועה בבית הנשיא

תקרית קשה בציר הדרומי ברצועה: רב סמל מתקדם משה אלמליח, בן 35 מדימונה, נהרג מפיצוץ מטען חבלה סמוך למוצב חרדון שבציר פילדלפי, ליד רפיח. כך הותר הערב (יום ה') לפרסום. התקרית אירעה ב-14:00, בשעה שהחיילים עסקו בעבודות תשתית באזור.

 

מתחקיר ראשוני של צה"ל עולה כי רב סמל מתקדם אלמליח המשרת באוגדת עזה, עסק החל משעות הבוקר בטיפול בכביש מדרום למוצב חרדון ממערב ל"קיר השיגומים" במסגרת תפקידו ביחידת הביצורים של פיקוד דרום. מטרת המשימה היתה לשפר את תשתית הכביש על מנת לאפשר נסיעה נוחה יותר לכלים משוריינים של צה"ל.

 

בשלב מסויים זיהה רב סמל אלמליח פיר של מנהרה באזור הכביש והזעיק למקום את יחידת המנהרות של החטיבה הדרומית בעזה על מנת שיבדקו את הפיר. לאחר שאנשי המנהרות החלו לטפל בפיר שהתגלה אירע לפתע פיצוץ במקום שבו עמד הנגד הוא נפצע אנושות ונפטר זמן קצר לאחר מכן מפצעיו.

 

אחת האפשרויות הנבדקות היא כי מדובר במטען שהוטמן באזור בסמוך לפיר והופעל מרחוק לאחר שזיהו שכוחות צה"ל נמצאים בקרבתו. בצה"ל גם בודקים האם מחבלים תיצפתו על האזור מכיוון מצרים ואז הפעילו את המטען.  

 

"קיר השיגומים" הוקם, כדי לחצוץ בין מוצבי צה"ל באזור ובין רפיח, והוא אמור למנוע ירי לעבר מוצבי צה"ל. לכן האזור נחשב לבטוח יחסית עבור החיילים שפועלים מאחוריו.

 

ייתכן כי מדובר במטען שיועד לפגוע בכוחות הפועלים באזור או מטען חבלה שהופעל במגע מסויים של הנגד. המטען לא גרם לנפגעים נוספים מלבד הפגיעה הקטלנית באיש הקבע.  

 

במהלך השבוע האחרון התגלו מספר מטענים באזור גם באזור מוצב גירית, צפונית לחרדון וגם במוצב טרמית דרומית לאזור. 

 

תחילה העריכו בצה"ל כי מדובר בטיל נגד טנקים שנורה לעבר הכוח, אולם מאוחר יותר התברר כי מטען חבלה שהוטמן באזור התפוצץ.

 

בצה"ל בודקים היכן בדיוק הוטמן המטען. במהלך השבוע האחרון התגלו מספר מטענים באזור - סמוך למוצב גירית, צפונית לחרדון וגם ליד מוצב טרמית, דרומית לאזור. 

 

מקורות פלסטינים בעזה מדווחים גדודי עז א-דין אל קסאם, הזרוע הצבאית של החמאס, נטלה אחריות להנחת המטען בציר פילדלפי.

 

ההרוג: קיבל תעודת הוקרה בבית הנשיא

 

רב סמל מתקדם משה אלמליח, אב לשלושה מדימונה. בעבר קיבל תעודת הוקרה על תיפקודו בעזה בבית הנשיא. אלמליח, בן משפחה מוכרת בדימונה וואביו, איש אגף הרווחה בעיריה, מסייע למשפחות שכולות במסגרת תפקידו.

 

מאז פיצוץ הנגמ"ש בציר "פילדלפי" בחודש מאי - תקרית בה נהרגו קצין וארבעה חיילים, שחבריהם נשלחו לשטח כדי לחפש אחר שרידי גופותיהם - המשיכו כוחות צה"ל לפעול בגזרה, וכך גם לאחר מבצע "קשת בענן". האזור מאופיין במטעני חבלה רבים, ובכל שבוע נרשמים מקרים רבים של שיגור טילים נגד טנקים וירי מנשק קל לעבר האזור.

 

מפקד כוחות צה"ל בעזה, תת-אלוף שמואל זכאי, אמר ל-ynet בשבוע שעבר, כי מספר גורמים מאיצים את פעולות הטרור של החמאס.

 

"הארגון רוצה למצב עצמו כארגון הפוליטי החשוב ביותר ברצועת עזה ערב הבחירות, ולכן הוא רוצה להצטייר כמי שנושא את דגל הלחימה. הדבר השני זה המו"מ בין המצרים לבין ארגוני האופוזיציה, כאשר החמאס רוצה להצטייר כארגון המוביל ולכן צריך להתחשב בדעתו בכל הבנות שיגיעו אליהם. הדבר השלישי ואולי המובן מאליו זה שהם פשוט לא אוהבים אותנו. כל זה ביחד, עם האפקט של הסיכולים הממוקדים שמבצע צה"ל - מה שהכניס אותם למצב של מצוקה גדולה - גורם להם לנסות ולהוציא גל גדול של פיגועים. גל הטרור הזה צפוי להימשך", הסביר. 

 

ראש המועצה לביטחון לאומי, האלוף במילואים גיורא איילנד, אמר השבוע בוועדת חוץ וביטחון בכנסת כי כוחות צה"ל יישארו לאורך "פילדלפי" גם לאחר הנסיגה מן הרצועה. הוא הוסיף עם זאת כי נבדקת האפשרות שבעתיד, הכוח הרב-לאומי שנמצא בסיני ישמש אלטרנטיבה וייקח אחריות על הציר. רוב חברי הוועדה טענו כי לא צריך להישאר בציר. איילנד השיב: "בעתיד, אם התנאים יאפשרו, אנחנו מעדיפים שלא להישאר שם".  


פורסם לראשונה 21/10/2004 15:27

 

בהכנת הידיעה השתתפו ארצי חלפון ועלי ואקד
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום רפרודקציה: מאיר אזולאי
משה אלמליח. נהרג בפיצוץ
צילום רפרודקציה: מאיר אזולאי
ציר פילדלפי
צילום: דובר צהל
מנהרת נשק ברצועה
צילום: דובר צהל
צילום: ברקאי וולפסון
תקרית קודמת בציר - חיפוש השרידים
צילום: ברקאי וולפסון
צילום: שאול גולן
נישאר גם אחרי הנסיגה. איילנד
צילום: שאול גולן
מומלצים