פרו: נלכד חשוד ברצח המטייל ניר מרדכי
הרצח של ניר מרדכי במהלך שוד זיעזע רבים בישראל, בין היתר בשל העובדה שדימם למוות באזור מרוחק בפרו במהלך הניסיונות לפנותו. היום מדווח כי ייתכן שהרוצח נתפס
המשטרה בפרו הצליחה ללכוד חשוד ברצח המטייל הישראלי ניר מרדכי ז"ל. מרדכי נרצח לפני כחודש באזור הוארז במדינה, ושלושה מחבריו נפצעו במהלך שוד.
סוכנות ידיעות מקומית בפרו, "הוארז נוטיסיאס", דיווחה היום (ג') כי המשטרה הצליחה לעצור את החשוד המרכזי ברצח. על פי הדיווח, החשוד הוא חבר בכנופייה שתקפה תיירים ומטיילים באזור. החשוד נמצא בחקירה וכעת מנסים לדלות ממנו מידע אודות שותפיו לשוד ולרצח. במשרד החוץ אמרו ל-ynet כי הדיווח בפרו נבדק כעת.
הסיפור הקשה של רצח ניר מרדכי זיעזע רבים, לאחר שהתברר כי היה בהכרה במשך שעות ואף שוחח בטלפון עם הקונסולית הישראלית בלימה - אולם לא ניתן היה לחלצו בזמן לבית חולים, והוא נפטר מפצעיו. גורמים ישראלים הסבירו שלא ניתן היה להזניק מסוקים בפרו בגלל תנאי מזג האוויר והערפל.
הקונסולית, הדס קרבכל, הצליחה ליצור קשר עם המדריך באמצעות הטלפון הנייד, וביקשה לנסות ולדבר עם אחד הישראלים. המדריך הצרפתי
נתן את הטלפון הנייד לניר מרדכי. ניר שוחח קצרות עם הקונסולית והספיק להסביר לה: "אנחנו שמונה ישראלים, ארבעה פצועים. אני פצוע קשה בגב, בכתף וביד, יש כאן פצוע נוסף, לדעתי יותר קשה ממני".
מרדכי הספיק לתת לקונסולית גם את מספר תעודת הזהות שלו ואת שמו המלא. אחר כך הידרדר מצבו, והוא נפטר כעבר מספר שעות מפצעיו. מסוק העביר את חבריו הפצועים לבית חולים בלימה.
אביו של ניר, שלמה, סיפר לאחר היוודע מותו: "הוא אמר שלא יהיה בקשר אתנו כמה ימים, כי הוא יוצא להרים, והרגיע אותנו שלא נדאג. הוא אמר שהוא כל-כך נהנה, וכל-כך אוהב את הטיול. אף אחד לא חשב שכך זה ייגמר".