דאו-ג'ונס ירד ב-0.2%; נאסד"ק עלה ב-0.3%
פרשנים: הערכה כי ג'ון קרי מנצח בבחירות; וכן - ירידת מחירי הנפט, סימנים חיוביים משוק העבודה
לאחר העליות שסגרו אמש את המסחר בבורסות העיקריות של ארה"ב, נרשמה היום (ג') תוצאה מעורבת.
הנתונים, בסיומו של המסחר בניו-יורק: מדד דאו-ג'ונס ירד בשיעור של 0.19% (תנודה בת 19 נקודות), ונסגר על 10,036 נקודות; מדד נאסד"ק עלה בשיעור של 0.25% (תנודה בת 5 נקודות), ונסגר על 1,985 נקודות.
פרשנים אמרו כי התנודות הנ"ל הושפעו, במיוחד, מהגורמים הבאים: יש הערכות כי גוברים סיכוייו של ג'ון קרי לנצח בבחירות-לנשיאות; הוא נחשב כפחות טוב מבחינת וול-סטריט. במישור יותר טכני: מחירי הנפט ירדו במקצת (49.62 דולר לחבית מהפקה בארה"ב) - ומאריכים בכך את תקופת הרגיעה, אשר מחזיקה מעמד מאז אמצע השבוע שעבר אחרי שבועות רצופים של עליות; תוכניות המעסיקים לגבי כוח-אדם (יפוטרו 100 אלף איש, ויותר) מלמדות כי שוב גוברת הנטייה לחסוך בהוצאות (כדי לקצץ בהפסדים או ליצור רווחים) על-פני הנטייה להחזיק עובדים שהם כנראה מיותרים.
במוקד המסחר
המניה של מרק (Merck, תרופות) ירדה בשיעור 5.2%; סוכנות דירוג-האשראי סטאנדארד אנד פור'ס העמידה את החברה הזו בבחינה מדוקדקת - בעקבות הירידות החזקות שנרשמו אתמול, אחרי שנפוצו שמועות כי בכירי החברה הסתירו זמן רב את הסכנה שבגלולת ואיוקס.
מניות ישראליות
המניה של טבע (תרופות) ירדה בשיעור 6.0%, במחזור בן 15.4 מיליוני מניות; אנליסטים (באנק אוף אמריקה) הורידו את המלצת-הרכישה - "נייטרלי", במקום "קנייה".
- בלטו בעליות: אי-סים עלתה בשיעור של 19.4%, בנפח מסחר בן 45 אלף מניות – לאחר שהודיעה על חוזה חשוב ביפאן; מרקורי עלתה בשיעור של 1.1%, בנפח מסחר בן 3.5 מיליוני מניות – כניצול הזדמנויות-רכישה שנוצרו בסוף ספטמבר, על רקע חשש כי לא תעמוד בתחזיותיה; קומברס עלתה בשיעור של 0.2%, בנפח מסחר בן 1.2 מיליון מניות – לאחר הודעה על חוזה במונטנגרו (יוגוסלביה לשעבר).
- בלטו בירידות: גיוון אימג'ינג ירדה בשיעור של 8.9%, בנפח מסחר בן 1.9 מיליון מניות – כהמשך למגמת הירידות מאז פירסמה נתוני מכירות לרבעון השלישי; אמדוקס ירדה בשיעור של 1.3%, בנפח מסחר בן 1.4 מיליוני מניות – לקראת פירסום דו"ח מחר.