שתף קטע נבחר

איך טסים עם הכלב (או החתול) לחו"ל?

החדשות הטובות: חיות המחמד יכולות לצאת אתכם לחופשה ולטוס לטיול מעבר לים. החדשות הרעות: זה לא זול ולא כל כך פשוט. המדריך המלא

נדב זוכר היטב את הנסיעה האחרונה שלו לארצות הברית. מהעבודה (היי-טק, אלא מה) שלחו אותו לפרוייקט מבטיח של שלושה חודשים בחוף המזרחי. הוא ארז הכל, נפרד מהחברה ומהמשפחה, ואחרי לבטים ארוכים השאיר את מוקי בבית. על כך הוא מצטער עד היום. בכל שיחת טלפון, כששמע את הנביחות של היצור השעיר והנאמן, לבו נקרע. הוא הבין שלעולם לא ייצא יותר לחו"ל בלי ידידו הטוב ביותר. מצידו, גם לסופשבוע בקפריסין הכלב נוסע איתו.

 

הטסת חיות מחמד מישראל לחו"ל כרוכה בפרוצדורה מורכבת, שבה בעל הכלב או החתול צריך להשיג בין היתר אישורים מהווטרינר, מחברת התעופה, מהשגרירות וממשרדי הבריאות והחקלאות של המדינה שאליה טסים. בתוך כך עליו לדאוג לחיסונים מתאימים ואף להכניס את בעל החיים להסגר במקרה הצורך. וכל זה בלי שהזכרנו תקלות של הרגע האחרון.

 

למשל? הגעתם לטיסה ומודיעים לכם שברגע האחרון העמיסו בתא המטען של המטוס גופה, מה שאומר שלא יופעל שם חימום והטמפרטורה תצנח למינוס 15 מעלות. בקיצור, אין מצב שכלבכם יטוס. וזו רק תקלה אחת מתוך שורה ארוכה.

 

מי שלא מכיר את ההליכים, או שאין לו זמן וסבלנות לכך, יכול להשתמש בשירותי טרום הטיסה של בית הרופאים הווטרינרי במכבים. מנהל בית-החולים, ד"ר איתן קריינר, המתמחה בשירותי טרום-טיסה לחיות מחמד, מציין שיש ארבע תחנות שחייבים לעבור לפני הנסיעה:

 

1. איתור דרישות המדינה שאליה מטיסים את בעל החיים (חיסונים, בדיקות דם, הסגר).

 

2. קבלת מידע כללי על המדינה (אקלים, מחלות נפוצות).

 

3. בירור דרישות חברת התעופה (היכן תטוס החיה, אופי כלוב ההטסה).

 

4. ביקור אצל הווטרינר המטפל כדי לקבל את החיסונים והאישורים הנדרשים (כן, גם הכלב חייב בדרכון).

 

כלוב בגודל הנכון

 

כדאי לפנות לקונסוליה המקומית של המדינה שאליה אתם טסים ולספר כמה שיותר פרטים על הנסיעה, כדי לא להיתקל בבעיות שלא חשבתם עליהן. ציינו לכמה זמן אתם נוסעים, באיזו עונה ובאיזו עיר תשהו, ודווחו על מצבה הבריאותי של חיית המחמד. נציגי המדינות יודעים בדרך כלל איך להנחות את הפונים ומוכנים לעזור.

 

ד"ר קריינר מסביר שחשוב לברר מראש עם חברת התעופה אם מתוכננת נחיתת ביניים, אם בעל החיים יוטס בתא הנוסעים או עם המטען, מי עוד יטוס איתו ואיזה מזון הוא יקבל.

 

לווטרינר צריך להגיע לפחות חודש לפני הטיסה. כדאי לקבל את מרבית הטיפולים לפני שטסים, כי אם תעשו אותם בחו"ל הם יעלו הרבה יותר. אם הנסיעה ארוכה מומלצים גם טיפולים תקופתיים, כמו ניקוי שיניים וגזימת ציפורניים.

 

לא ניתן להטיס בעל חיים ללא כלוב הטסה תקני, המאפשר לחיה להסתובב בו באופן חופשי. עבור כלב או חתול קטנים מומלץ לקנות כלוב כזה שישמש אתכם לכל הטיסות. במקרה של כלובים גדולים, כדאי לשכור או לקנות משומשים, בשל עלותם הגבוהה.

 

הכלוב צריך להיות מפלסטיק קשיח, בעל פתיחה מהירה המאפשרת להכניס מים ומזון בצורה נוחה ומבלי שבעל החיים יוכל לברוח. עדיף שהכלוב יהיה קל ושיתנייד על גלגלים. עדיף לקנות אותו חודשיים לפני הנסיעה, כדי לוודא שהוא לא פגום ולהרגיל את החיה אליו. בכל מקרה, אסור להכניס יותר מבעל חיים אחד לכלוב הטסה.

 

לפני הכניסה לטרמינל, תנו לכלב לעשות את צרכיו ופנו לו זמן לפעילות גופנית. כללי הטיסה משתנים בין חברה לחברה, אך בדרך-כלל בעל-חיים השוקל מעל 8 ק"ג יטוס בתא המטען. בשום מקרה לא ניתן להוציא את חיית המחמד בזמן הטיסה, מטעמי בטיחות. אגב, לא חסרים מקרים ביזאריים של בעלי חיים שלא ממש התעניינו בהוראות: כלב אחד ברח מתא המטען והגיע היישר לארגזי בשר, תוכי ערמומי התעופף לו מהכלוב וסימן כמה מושבים נוחים במיוחד במחלקת העסקים, והיה גם חתול צרוד ועצבני במיוחד שעשה כל-כך הרבה רעש שהמטוס נאלץ לבצע נחיתת ביניים כדי לשחרר אותו ואת בעליו.

 

טיסה נעימה

 

  • מדי שנה מוטסות מהארץ לחו"ל כ-10,000 חיות מחמד כדי לשהות עם בעליהן בטיול.

 

  • 40 אחוז מהחיות המוטסות הם חתולים, 30 אחוז כלבים ו-30 אחוז חיות אקזוטיות קטנות, וגם ציפורים.

 

  • 70 אחוז מחיות המחמד טסות בתא הנוסעים, 30 אחוז בתא המטען.

 

  • אם הכלב (או החתול) שלכם מעל גיל 9, תחשבו טוב-טוב (ואז תתלבטו עוד קצת) אם אתם באמת רוצים לקחת אותו לחו"ל. הפרוצדורה במקרה הזה הופכת למסובכת ביותר ומקשה על חייו של בעל החיים המבוגר.

 

  • מחיר הכרטיס של בעל החיים בדרך כלל יחושב כמשקל כבודה. אם נרשמת חריגה משמעותית, יחושב כרטיס הטיסה עד כמחצית מכרטיס הטיסה של אדם.

 

  • כלוב הטסה עולה 250-80 שקל לכלבים קטנים ובינוניים ו-150 שקל לחתול.

 

  • עלות טיפולים רפואיים לפני הטיסה: 1,500-300 שקל.

 

  • זמן ההתארגנות לפני הנסיעה תלוי ביעד, אך כדאי להתחיל בתהליך כחודשיים לפני.

 

פרטים נוספים על הטסת חיות המחמד ניתן לקבל בבית-הרופאים הווטרינרי - טל' 201616 - 800 - 1.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
כלוב ההטסה חייב להיות תקני
צילום: סי די בנק
צילום: סי די בנק
מומלץ לבצע פדיקור לפני הנסיעה
צילום: סי די בנק
מומלצים