שתף קטע נבחר

משפחות מגוש קטיף בוחנות מעבר לגלבוע

שבע משפחות מגוש קטיף הגיעו לסיור בגלבוע כדי לבחון פתרונות דיור חלופיים לקראת ההתנתקות. המשפחות סיפרו שההבנה שהפינוי יתקיים בסופו של דבר מחלחלת ביישוביהן, ורק פחד מלחץ חברתי מונע ממשפחות אחרות להגיע לסיורים בגלוי

שבע משפחות מגוש קטיף ערכו היום (ג') סיור באזור הגלבוע, כדי לבחון אפשרות עתידית לעבור ולהתגורר באזור. שש משפחות נוספות שהיו אמורות להצטרף אליהן לסיור, ביטלו ברגע האחרון את השתתפותן.

 

בועז פיילר, נציג תנועת "שובי" המארגנת את הסיורים, סיפר ל-ynet שאחת מהנשים שהיו אמורות להגיע וביטלו את השתתפותן, אמרו לו: "אם יידעו שאני מצטרפת לסיור כזה, יערפו לי את הראש".

 

וכך, תוך שמירה מוחלטת על סודיות, מקיימות משפחות מגוש קטיף סיורים באזורים שונים בארץ. ההבנה כי בסופו של דבר יתבצע הפינוי היא הגורם המאיץ במשפחות לבחון פתרונות דיור אפשריים.

 

בתנועת "שובי" מושיטים סיוע למתעניינים. "לא יכול להיות שאנשים יחיו בפחד כזה. זו מדינה דמוקרטית ואסור לסתום פיות", אמר פיילר. מאידך סיפר כי סייע בשמירת הסודיות על הסיור. "לא רצינו שיופעלו לחצים על המשפחות ולכן דאגנו שדבר הביקור לא יודלף".

 

המשפחות שהעזו ובאו עם ילדיהן לסיור, סיפרו שהן סופגות כבר תקופה ארוכה התנכלויות קשות מצד שכניהן. אחדים מבני המשפחות סירבו להתראיין או להצטלם ואלה שהסכימו סיפרו כי תחושת הפחד משפיעה על כולם.

 

"אנשים פשוט מפחדים", אמרה שמחה וייס, תושבת היישוב שלו. "תתפלאו, אנחנו לא מיעוט, יש אנשים רבים שהיו רוצים להצטרף אלינו לסיור כזה, אבל הם פשוט חוששים" אמר אבישי נתיב, תושב היישוב רפיח ים.

 

על אף החשש וההתנכלויות לפרנסה ולילדיהם, הדאגה לעתיד היא שמניעה את המבקרים: "אנחנו לא הבאנו על עצמנו את המצב הזה, אבל זו המציאות, אז מה נעשה, נשב בחיבוק ידיים?", שאל מאיר רוטנשטיין מהיישוב נווה דקלים. "מי שלא מבין שהפינוי יקרה בסוף, נמצא בבעיה", הוסיפה וייס.

 

המתיישבים סיפרו עוד כי ההבנה החלה לחלחל אצל רבים ולאחרונה עשרות משפחות, ביניהן גם כאלה שהביעו התנגדות עזה עד לא מזמן לדרכיהם, מתחילות להביע התעניינות.

 

אל הסיור התלווה ראש המועצה האזורית גלבוע, דני עטר, העומד בראש התנועה הישראלית להתנתקות. במועצה קיבלו את המבקרים בשמחה ואמרו: "אלו אנשים ראויים, נשמח מאוד לקבל אותם אלינו".

 

התושבים צפויים לבקר גם ביישובים בגולן, בגליל ובחבל הבשור. "מה שיכריע את הכף זה מציאת חברה הולמת ובית שימצא חן בעינינו", אמרה וייס.

 

"גם פרנסה זה דבר חשוב, בנווה דקלים פגעו לי בפרנסה בגלל הדעות שלי. היום כבר אין לי מה להפסיד", אמר רוטנשטיין.

 

בתגובה אמרו בגוש קטיף: "הגימיק הזה פשוט מעורר גיחוך, מדובר באותן משפחות ששוב ושוב מופיעות בכל כלי תקשורת אפשרי. הטענות בדבר איומים הן נלעגות. אמש נודע לנו על מספר משפחות של עולים חדשים בגוש קטיף שהוצע להן יום טיול חינם בצפון. שיחה קצרה שהבהירה להן את משמעות האירוע, שבעצם מכוון נגד כל מה שהן מאמינות בו, גרמה להן לבטל את השתתפותן".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אייל פישר
מחפשים פתרונות דיור. גוש קטיף
צילום: אייל פישר
צילום: חגי אהרון
יתקבלו בשמחה. עטר
צילום: חגי אהרון
מומלצים