שתף קטע נבחר

הסימון "ללא סוכר" - לא תמיד מתאים לסוכרתיים

ועדת המזון של האגודה הישראלית לסוכרת הגדירה קריטריונים לצריכת מזונות, שיכולים להתאים לסוכרתיים: המזון חייב להיות דל בסוכרים פשוטים, בשומן רווי ובכולסטרול. גם אם מופיע על מוצרים הציון 'דיאט', 'לייט', או 'ללא סוכר' - אין הם בהכרח מתאימים לסוכרתיים, ולכן מומלץ לפנות לרשימת המוצרים המאושרים בלבד, מסבירה דוברת האגודה, ומוסיפה כי החותמת אינה מהווה המלצה לאכילת מזון, אלא אישור בלבד.

 

כדי לזכות בתו של א.י.ל משלמות חברות המזון סכומים לא מבוטלים לאגודה, שמגיעים לאלפי שקלים בשנה. התשלום עבור התו מאפשר לחברות להגדיל את מעגל לקוחותיהן, ולאגודה להחזיק מנגנון שמפקח על המוצרים ומאשר אותם. התו ניתן לשנה אחת בלבד, והמוצרים נבדקים בתום התקופה לקבלת תו מחודש (ולתשלום נוסף).

 

רשימת המוצרים הנושאים את תו האגודה הישראלית לסוכרת כוללת כ-50 מוצרי מזון וכן תרופות, מכשור רפואי (כמו משאבות אינסולין) ומוצרי עזר (כמו קרמים טיפוליים לכף הרגל). הבעיה היא שרשימת המוצרים אינה נגישה לכלל הציבור הסוכרתי ובוודאי לא לאוכלוסייה בסיכון, שסובלת בסך הכל מרמת סוכר גבוהה בדם. אפשר לחפש את המוצרים המאושרים כשעומדים מול המדף בסופר - אך רבים מעוניינים להחזיק בביתם רשימה עדכנית של כל המוצרים המאושרים.

 

רשימת המוצרים המאושרים מופיעה באתר האינטרנט של האגודה, אך היא אינה מעודכנת ואף יש בה מוצרים שהתו שלהם בוטל, שלא לדבר על כך שלקשישים רבים הסובלים מהמחלה אין כללנגישות לאינטרנט. חבל שהאגודה לא משקיעה חלק מזערי מהסכומים הנכבדים המגיעים אליה מהחברות המסחריות, המשלמות עבור התו, כדי לעדכן את האתר און-ליין, או בהפצת רשימת המוצרים בקופות החולים. מהאגודה נמסר כי האתר מתעדב

כן בתדירות של אחת לחודשיים, וכי כל מי שמתקשר למשרדיה יכול לקבל את הרשימה העדכנית בדואר (טל. 03-9508222).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מומלצים