דלתא רכשה מפעל בתאילנד ב-2 מיליון דולר
המפעל, המעסיק כ-900 עובדים ליד בנגקוק ומייצר בכ-20 מיליון דולר בשנה, שימש עד כה כקבלן משנה של ענקית הטקסטיל
חברת הטקסטיל דלתא גליל רכשה מפעל טקסטיל בתאילנד בכ-2 מיליון דולר. המפעל, המייצר הלבשה תחתונה לנשים בהיקף של כ-20 מיליון דולר בשנה, שוכן ליד בנקוק ומעסיק כ-900 עובדים.
עד כה שימש המפעל כקבלן משנה של דלתא, והצליח להשתלב ברמת הייצור והאיכות הנדרשת ממפעלי דלתא בעולם. מוצרי המפעל נמכרים בעיקר למרקס אנד ספנסר וללקוחות גדולים אחרים של דלתא בארה"ב.
בכוונת דלתא להרחיב את תפוקת המפעל. החברה מתכננת למכור את מוצרי המפעל גם באירופה, במסגרת מאמציה להגדיל את מכירות החברה ביבשת.
"רכישת המפעל בתאילנד היא חלק מהאסטרטגיה של דלתא לאתור מקורות ייצור זולים כדי לשפר את כושר התחרות וכבסיס להרחבת הפעילות של הקבוצה", אומר מנכ"ל דלתא, ארנון טיברג. לדבריו, ההחלטה על רכישת המפעל, נובעת בין היתר, מכך שהקמת מפעל דומה כרוכה בהשקעה של כמה שנים בהתקנת ציוד, בארגון ובהכשרת כוח אדם.
מערך הייצור העולמי של דלתא גליל מונה כיום 14 מפעלים בישראל, באגן הים התיכון, במזרח אירופה, במרכז וצפון אמריקה ובמזרח הרחוק. לאחרונה החלה החברה בהקמת מפעל בסין, הצפוי להתחיל בייצור סדיר במחצית השנייה של 2005.