40 מסניפי דיסקונט מושבתים
העובדים משביתים הבוקר 18 סניפים אחרי ששלשום כבר השביתו 22, זאת במסגרת סכסוך העבודה שהוכרז על רקע דרישתם להבטיח את זכויותיהם לפני מכירת השליטה בבנק
השיבושים בבנק דיסקונט. ועד העובדים משבית היום עוד 18 סניפים אחרי שהשבית שלשום 22 סניפים. בסך הכל מושבתים 40 מסניפי הבנק ללא הגבלת זמן. זאת, במסגרת סכסוך העבודה עליו הכריזו עובדי בנק דיסקונט במאבקם נגד נכסים מ.י, המחזיקה במניות המדינה בבנקים.
הסכסוך הוכרז לפני כמה חודשים על רקע דרישת העובדים להבטיח את זכויותיהם לפני מכירת השליטה בבנק. ועד העובדים הודיע כי הוא מתכוון להחריף את הצעדים בימים הבאים.
הסניפים שיושבתו היום הם: באזור הצפון: עכו, קריית מוצקין, נווה שאנן וצפת. באזור ירושלים: רוממה, רמת אשכול ומחנה יהודה. באזור תל אביב: נווה אביבים, כיכר המדינה, שד"ל ושינקין. באזור השרון: רמת השרון, הרצליה פיתוח, קיראון וגבעת טל. באזור השפלה והדרום: חולון, אשקלון, וקריית מלאכי.
ביום שישי הושבתו הסניפים הבאים: בתל אביב - אלנבי, אפקה, ככר רבין, יהודה המכבי ושכונת התקווה, בירושלים - סניף גאולה וסניף רחביה, וכן סניפים בטבריה, נהריה, בית הקרנות (חיפה), סניף מרכז הכרמל, בית שמש, דימונה, פ"ת, נתניה, בני-ברק, גבעתיים, ראשל"צ, רחובות, נאות שושנים, בת-ים ואשדוד.
לדברי העובדים, העילה להשבתת הסניפים היא אי-ההיענות של נכסים מ.י לדרישותיהם להבטיח את זכויותיהם במסגרת ההפרטה. הוועד, בראשות ריקי בכר, דורש בין היתר להבטיח את המשך קיומה של חוקת העבודה בבנק למספר שנים ולקבל מענק מוניטין על המכירה. בנכסים מ.י יש נכונות להאריך את חוקת העבודה, אך קיימת מחלוקת עם העובדים לגבי משך ההארכה.