שתף קטע נבחר

העבודה אישרה פריימריס ביוני, ברק חיבק את שחל

מרכז מפלגת העבודה אישר אחר הצהריים ברוב גדול שב-28 ביוני ייבחר יו"ר התנועה. גם הפעם גנב אהוד ברק את ההצגה, כשניגש אל משה שחל וביקש לחבקו. בסופו של דבר הורם שחל, בעזרת פואד, והשניים התחבקו לעיני המצלמות. בתום הישיבה יצא ברק לקבוצת סטודנטים מפגינים ואמר להם: "בסוף מכריעים במדינה על ידי כוח פוליטי. אתם צריכים לפעול ולדפוק על השולחן"

בקול ענות חלושה, כשברקע חיבוק מאולץ של אהוד ברק עם משה שחל – אישר היום (א') מרכז מפלגת העבודה ברוב גדול את הסכם הפשרה שהושג בין בכירי המפלגה בשבוע שעבר באשר למועד בו ייבחר היו"ר של המפלגה. המרכז אישר כי הבחירות ייערכו ב-28 ביוני 2005.

 

כמו כן אושר כי המיפקד יסתיים ב-15 במאי 2005. את ההסכם גיבש היועץ המשפטי של מפלגת העבודה, עו"ד אלדד יניב.

 

לצלילי שירי חנוכה, התכנס מרכז המפלגה בגני התערוכה בתל אביב כאשר טראומת המרכז הקודם עוד מהדהדת ברקע.

 

מי שציפה לדרמות מיוחדות גילה במהרה כי אף אחד לא הגיע היום כדי לייצר משברים. הרגע המתוח היחיד היה כשאהוד ברק ניגש אל משה שחל, ממנו חטף אך לפני שבועיים את המיקרופון, ביקש ללחוץ את ידו ולחבקו. ואולם, שחל לא נראה מרוצה מהעניין וסירב לקום ולעמוד על רגליו.

 

לבסוף הורם שחל על ידי בנימין בן אליעזר וברק יחדיו, שהתחבקו ארוכות קודם לכן, וזכה לחיבוק חם כאשר הוא מחייך בחמיצות אל המצלמות. כאשר נשאל שחל לאחר מכן האם היתה סולחה בינו ובין ברק, השיב בלקוניות: "אני לא רוצה לדבר על זה".

 

פרס, שהיה הדובר הראשון מלבד דליה איציק שהנחתה את הערב, אמר: "אני רואה שמצב המפלגה טוב - כי האולם לא מלא. אילו היה האולם מלא, היה כאן ריב. העבודה עשתה אתמול מהלך פטריוטי כשהציבה את צורכי המדינה בראש סדר העדיפויות. אנו רוצים לתת לישראל ממשלת שלום. יש הזדמנות, ואסור להחמיצה". פרס קרא למתמודדים על ראשות העבודה לנהל "התמודדות ברוח טובה, ללא פגיעות אישיות". לדבריו, "צריך לחשוב על העתיד. את העבר לא ניתן לתקן".

 

בתום ההצבעה המהירה על ההסכם, נאומו של פרס וטקס הדלקת נרות, ניגשו שני פעילים מיפו, חיבקו את ברק, ולאחר מכן גררו את שחל לצילום משותף נוסף. גם הפעם האדים השר לשעבר, אולם זכה לחיבוק ולחיצת יד מברק ולמחיאות כפיים מהקהל.

 

גם חיים רמון, שנקלע לאירוע המביך מעט, זכה ללחיצת יד ולאחר מכן התפזרו הנוכחים, כאשר המרוצה מכולם היה ברק, שזכה לתמונה המיוחלת בה הוא מחייך ותחת זרועו משה שחל הנרגן.

 

ברק הגיע לאירוע כשהוא במצב רוח מרומם. כבר כשנכנס לאולם המרכז, התלוצץ עם עיתונאים ואמר כי בדק תחילה את המיקרופונים וגילה כי הם מרותכים. "גיליתי גם שהמיקרופונים האלה הם לא אלה מהפעם שעברה, אני בכלל כעסתי על המיקרופון ולא על משה שחל, ולכן לא היתה לי שום סיבה לחטוף מיקרופון", אמר ברק.


מרכז העבודה או מרכז הליכוד?


לא רק חיבוקיו של ברק ליוו את כינוס מרכז העבודה. נראה היה כאילו ההתכנסות כולה אינה יותר מתירוץ עבור חברי הכנסת, שהשתדלו לקיים כמה שיותר סבבים של לחיצות ידיים וחיבוקים עם חברי המרכז. הסיבה? חברי המרכז יהיו אלה שככל הנראה יבחרו מי מבין הח"כים יזכה לכהן כשר בממשלת האחדות. בגלל זה, יכול היה אורח בכינוס להתבלבל ולחשוב כי הגיע בטעות למרכז הליכוד, זאת כאשר ביטויים כמו 'דילים', 'רשימות חיסול' ו'רשימות שחורות' הדהדו באוויר.


אלא שה'הסתחבקות' הזו של חברי הכנסת חשפה גם רגעים מביכים, מהם עולה כי לא כל חבר כנסת שמחבק את בוחריו, הוא גם חבר כנסת המחובר אליהם ביום יום. לא פעם נאלצו כמה מחברי הסיעה לשמוע תלונות חברי מרכז על כך שכבר תקופה ארוכה הם מנסים להשיג אותם או לפגוש אותם, וזה לא ממש הולך.


"ארבע שנים אני מנסה להשיג אותך, להשיג פגישה עם העוזרים שלך", אמרה חברת מרכז ליו"ר סיעת העבודה, ח"כ דליה איציק. איציק, שועל פוליטי ותיק ומנוסה, לא התבלבלה, לחצה את ידה של האישה בחום ופתק לבן נשלף יש מאין. "תרשמי את המספר של העוזר שלי", היא אמרה לחברת המרכז, "תתקשרי מתי שאת רוצה".


ח"כ עמרם מצנע, יו"ר העבודה לשעבר, הסתובב מתוסכל. זאת משום שבימים האחרונים קרא בעיתונות, בדיוק כמו חבריו למפלגה, שהוא מיועד לשמש יו"ר ועדת חוץ וביטחון של הכנסת. "אנשים ניגשים אלי ואומרים לי שיש לי כבר תפקיד" הוא אמר. "הם אמרו לי שהם ראו בתקשורת. אבל זה בכלל לא נכון. אני מתמודד לתפקיד שר".

 

ביום שלישי תתכנס ועדת החוקה של המפלגה על מנת לדון בקביעת הדרך בה ייבחרו שרי העבודה שייצטרפו לממשלה. בפני ועדת החוקה עומדות כמה אפשרויות: בחירות חשאיות של כל שר ושר במרכז (שיטה בה מעוניינים חלק גדול מחברי הסיעה), אישור רשימה שיציג פרס (שיטה אותה רוצים חיים רצון, דליה איציק ובנימין בן אליעזר), או שילוב של שניהם. לא מן הנמנע כי כמו תמיד בעבודה, גם המהלך הזה ילווה במאבקים לא פשוטים.

 

ברק לסטודנטים: אתם צריכים לדפוק על השולחן

 

במקביל, בזמן שהח"כים התחבקו, אהוד ברק היה בעיצומו של "קרב" אחר, הפעם עם מאבטחיו האישיים. בתום משא ומתן ממושך של כ-10 דקות עם המאבטחים, הצליח ברק לצאת לקבוצה של כ-20 סטודנטים שהפגינו מחוץ לאולם בו התכנס מרכז המפלגה. הסטודנטים הפגינו נגד ביטול מסקנות דו"ח וינוגרד. כששמע ברק שהם נמצאים בסמוך למקום, הוא ביקש לצאת החוצה, אולם מאבטחיו חששו לשלומו מאחר והאירוע לא תואם מראש. ברק התרגז, ושאל את אחד המאבטחים אם יעזור אם יתקשר לאבי דיכטר ראש השב"כ ויאמר לו שהוא לוקח על עצמו את האחריות.

 

לבסוף הלבישו עליו המאבטחים אפוד מגן. ברק יצא אל הסטודנטים שקיבלו אותו בקריאות 'אהוד, אהוד' ודיבר איתם כמה דקות לגבי דו"ח וינוגרד וקרא להם להיכנס לחיים הפוליטיים.

 

ברק התעקש לצאת אל המפגינים, ואמר: "אני הוא זה שיחד אתכם לפני ארבע שנים העברנו את דו"ח וינוגרד, וגם את ההורדה בפועל של ה-15% הראשונים, ואני אומר לכם: בסוף מכריעים במדינה על ידי כוח פוליטי ואתם צריכים להיכנס ולדפוק על השולחן. מי שטוב לו עם הממשלה של נתניהו, שמרסקת את החברה והחינוך, יצביע נתניהו. מי שרוצה שייפסק הריסוק החברתי במדינה צריך להביא לכך שהממשלה תוחלף על ידי טובה ממנה".

 

הוא הוסיף: "עניין ההתנתקות חיוני למדינה. במבנה שנוצר ליום אין לשרון את הממשלה. אני אומר לכם: ממשלת חירום לאומית לביצוע ההתנתקות. כן להתנתקות, לא לריסוק החברה והחינוך הגבוה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
פרס. הצעת הפשרה אושרה
צילום: רויטרס
צילום: שאול גולן
ברק ושחל. סולחה?
צילום: שאול גולן
צילום: אלכס קולומויסקי
איציק.
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: תומריקו
שרון. בדרך לאחדות
צילום: תומריקו
מומלצים