שתף קטע נבחר

"ולרשטיין הבהיר שלא נלך כצאן לטבח"

בימין ובקרב חלקים גדולים בציבור המתנחלים מביעים היום תמיכה באיגרת ששיגר ראש מועצת מטה בנימין, פנחס ולרשטיין, שבה קרא להילחם בחוק הפינוי וללכת למאסר. רבים סבורים כי "ולרשטיין אמר מה שמרגישים, שלא נלך כצאן לטבח". אחרים טרם החליטו אם לתמוך: "הדברים של ולרשטיין חריפים - וגם המדינה חשובה". מועצת יש"ע מתכנסת הערב כדי להכריע בדבר עמדתה

"פנחס ולרשטיין רק הביע את הדברים בכתב. אנשים לא מתכוונים ללכת כצאן לטבח". הציטוט הזה, של שמעון כהן, מאנשי גוש קטיף, מבטא את תחושתם של רבים בקרב המתנחלים היום (ב'), בעקבות פרסומה של "איגרת ולרשטיין" שקראה להם להתנגד לחוק הפינוי - ואף ללכת למאסר.

 

ביש"ע יודעים כי מדובר באירוע מפתח, המרכז אליו את כל תשומת הלב התקשורתית והפוליטית. אחר הצהריים מתכנסת מועצת יש"ע לכינוס חירום במשרדיה בירושלים, שבו ישתתפו כל ראשי המועצות וכן יו"ר המפד"ל אפי איתם. בשעה 18:00 בערב יקיימו במועצת יש"ע מסיבת עיתונאים שבה יודיעו על עמדתם בעקבות האיגרת ששלח ראש מועצת מטה בנימין ולרשטיין. לפי שעה, נראה כי ראשי מועצת יש"ע עומדים מאחורי האיגרת, ועם זאת לא כולם גיבשו את עמדתם באופן סופי.

 

מייד לאחר מכן, ב-19:00, יקיימו היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, ובכירי הפרקליטות, דיון משלהם במכתב ולרשטיין ובשאלת השלכותיו הפליליות.

 

 

בין המתלבטים ביש"ע נמצא שאול גולדשטיין, ראש מועצת גוש עציון. "לא הייתי שולח מכתב כזה כמו שוולרשטיין שלח לתושבים, הייתי מכין את הציבור בצורה אחרת. התוכנית חייבת להגיע להכרעת העם. היא אולי תוכנית חוקית אבל לא מוסרית", אמר היום גולדשטיין ל-ynet. "הייתי מסביר למה היא תוכנית גרועה, אך ביום פקודה צריך להגיע לשם".

 

עם זאת הוסיף: "מדינה לא יכולה למנוע ממני את הזכות למאבק פאסיבי. הדמוקרטיה אצלנו היא לכיוון אחד. יוסי שריד אמר בזמנו כי אם יפנו כפר ערבי הוא יתנגד - ואז זה לא נחשב המרדה. והיום כשאנחנו אומרים מתנגד זה נחשב המרדה. יש אנשים במדינה הזאת שחושבים בצורה מעוותת. הרי המכתב של ולרשטיין מתבסס על דברים באותה הרוח, שאמר בעבר ראש הממשלה שרון. אני עדיין לא גיבשתי עמדה. הדברים שכתב ולרשטיין חריפים וקשים, והמדינה חשובה לי".

 

לשמעון כהן, תושב גוש קטיף ואחד המועמדים לפינוי הדברים נראים ברורים יותר. "זה ברור לחלוטין שכך יהיה, ולרשטיין רק הביע את הדברים בכתב. אנשים לא מוכנים ללכת כצאן לטבח", הוא אומר ל-ynet. על החשש שיהיה מי שייקח את הדברים של ולרשטיין וינקוט צעדים אלימים, הוא אומר: "אם השב"כ לא יזום רצח פוליטי נוסף - זה לא יקרה. זה ברור שתהיה התנגדות בצורה נחרצת בקרב התושבים. על פי החוק הזה, ברגע שאזרח נמצא באזור גוש קטיף וצפון השומרון - הוא הופך להיות מפר חוק. זה ניסיון לא דמוקרטי של ראש הממשלה שאפילו לא מאפשר לי לבוא ולהתנגד התנגדות פאסיבית. זה דבר לא לגיטימי ובכל מדינה דמוקרטית אחרת זה לא היה עובר".

 

ובתוך כך, חוג הפרופסורים לחוסן מדיני הביע תמיכה בהגדרתו של ולרשטיין שחוק "פינוי פיצוי" הוא חוק טרנספר לא מוסרי. "כמו ולרשטיין, גם החוג רואה מכנה משותף אחד בלבד לממשלת שרון-פרס: התאווה לעקור ישובים ולגרש יהודים מאדמתם. במצב שנוצר, החוג צופה שאלפי אנשים יהיו מוכנים ללכת לכלא כאמצעי לבלימות המדיניות המסוכנת של צמד מנהיגי השמאל וממשלתם", אומר יו"ר החוג, ד"ר רון בריימן.

 

גם שדולת נשים בירוק בירכה את ולרשטיין על דבריו. יו"ר נשים בירוק, נדיה מטר, אומרת: "הגיע הזמן להבין שהדרך היחידה להיאבק בממשלה לא לגיטימית היא על ידי מרי אזרחי לא אלים. כך עשו ההמונים באוקראינה כששיתקו את הבירה והפילו את הממשלה. כך עלינו לעשות על מנת להדיח את הדיקטטור שרון וחבורת פושעי אוסלו בראשות שמעון פרס הסובבת אותו. אנו קוראים לפנחס ללכת עד הסוף, ולהצטרף לאלה הקוראים לחיילי צה"ל שלא לתת יד לפשע - גירוש יהודים מארץ ישראל".

 

פעילי מטות ערים (קבוצות שונות בימין) בירכו אף הם את ולרשטיין על מה שכינו "קריאתו הצודקת, החיונית והרלוונטית למאות אלפי ידידי התיישבות בתחום הקו הירוק. אכן פנחס היקר, ניאסר גם אנחנו. הכל שווה על מנת להתייצב לימינה של ארץ ישראל. בקשה אחת לנו: שהדיונים הלוגיסטיים יתקיימו בהקדם כדי לאפשר למספר רב של פעילים להשתתף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
ולרשטיין. המכתב והסערה
צילום: שאול גולן
האיגרת של ולרשטיין (לחצו כדי להגדיל)
צילום: עמית שאבי
מועצת יש"ע מתכנסת
צילום: עמית שאבי
צילום: גלי תיבון
נדיה מטר. תומכים
צילום: גלי תיבון
מומלצים