שתף קטע נבחר

בלייר הרכין ראש על קברו של ערפאת

ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, נועד ברמאללה עם אבו מאזן לאחר שהרכין ראש על קברו של ערפאת. הוא הודה על תמיכת הפלסטינים ב"ועידת לונדון" והבהיר את מחוייבותו לפתרון כולל של שתי מדינות - ישראל ופלסטין. אבו מאזן, מצדו, קרא לסיום הכיבוש הישראלי והודה לבריטניה על מעורבותה

ראש ממשלת בריטניה, טוני בלייר, נועד אחר הצהריים (ד') ברמאללה עם יושב ראש הוועד הפועל של אש"ף, אבו מאזן, לאחר שהרכין ראש על קברו של יאסר ערפאת. גורמים בפמליית בלייר אישרו שהוועידה בלונדון תתקיים בתחילת מארס הקרוב.

 

במהלך הפגישה, ביקשו הפלסטינים מבלייר לפעול להצלחת הבחירות ברשות, והודיעו לו על הסכמתם להשתתף בוועידת לונדון. עוד דרשו הפלסטינים כי תוכנית ההתנתקות לא תבוא על חשבון מפת הדרכים.


במסיבת עיתונאים משותפת שערכו השניים בתום פגישתם אמר אבו מאזן כי הפלסטינים בחרו במשא ומתן כדרך לפתרון הסכסוך עם ישראל. לדבריו, "אנו דורשים לשים סוף לכיבוש כדי לחזק את ידיו של העם הפלסטיני ורצונו בדמוקרטיה".


בלייר, שדיבר לאחריו, בירך על נכונותם של הפלסטינים להשתתף בוועידת לונדון שאותה יזם. הוא הבהיר שהוא מחויב לקדם פתרון "שתי מדינות לשני עמים" במזרח התיכון. עוד אמר בלייר כי הוא מקווה שהוועידה אותה הוא מתכנן תוביל להתקדמות התהליכים המדיניים באזור.


עוד אמר אבו-מאזן כי ביקורו של בלייר מגיע בתקופה חשובה לעם הפלסטיני, ובעיצומה מערכת הבחירות. "עמנו בחר בדמוקרטיה כדרך שאין ממנה חזרה. מטרתנו היא לשים קץ לכיבוש, כדי להגיע למדינה פלסטינית עצמאית ולמצוא פתרון צודק לבעיית הפליטים", הסביר.


בלייר עצמו אמר כי הההתנתקות היא הצעד הראשון להשגת המדינה הפלסטינית העצמאית, והדגיש כי ועידת לונדון לא באה במקום מפת הדרכים. לדבריו, "אנו מחויבים לעשות כל שביכולתנו כדי שהאלימות והטרור יהפכו לחלק מההיסטוריה. אני מקווה שהוועידה תמלא תפקיד בעניין הביטחוני, שהוא הדרישה המרכזית של מפת הדרכים".


עוד אמר בלייר כי "כל הצעדים אמורים להיות גשר כדי לחזור למפת הדרכים ולאפשר לעם הפלסטיני והעם הישראלי לחיות זה לצד זה בשלום ובביטחון. שני העמים סובלים, והמפתח הוא לחזור למפת הדרכים".


לסיום הודה אבו-מאזן לבלייר על מחוייבותה של ממשלתו לתהליך השלום במזרח התיכון והביע תקווה כי הוועידה בלונדון תהיה צעד ראשון לחיזוק תהליך השלום. לדבריו, "הוועידה תהיה הזדמנות טובה מבחינתנו להאיץ את יישום הרפורמות, להשיג ביטחון ופיתוח כלכלי ולפעול ליישום מפת הדרכים". 


הרכין ראש מול הקבר


טרם הפגישה הגיע בלייר לסיור קצרצר במתחם הקבר של יאסר ערפאת, אך לא הניח זר על קברו של יו"ר הרשות. במקום זאת, הוא נעמד מול הקבר והרכין ראש לזכר ה"ראיס". לאחר מכן השתררה דקת דומייה ופמלייתו של בלייר עזבה את המקום.


מחוותו של בלייר היא בעצם פשרה שהעלו יועציו הדיפלומטים, בשל המחלוקת בין הישראלים לפלסטינים בשאלת היחס לערפאת. בעוד בישראל רואים את ערפאת כטרוריסט האשם בקיפאון תהליך השלום, הפלסטינים רואים בו סמל למאבקם למדינה עצמאית.


בגדודי חללי אל-אקצה התייחסו כבר אמש לביקורו של בלייר ברמאללה ולהתנהגותו הצפוייה בקבר ערפאת, וטענו כי הוא אישיות בלתי רצויה, זאת בשל סירובו להניח זר על הקבר. בכיר בארגון אמר ל-ynet כי "ביקורו של בלייר אינו מביא כבוד מיוחד לעם הפלסטיני. איננו שוכחים מי הביא על העם הפלסטיני את האסון של הצהרת בלפור". 


לדברי הבכיר, "אם בלייר היה מניח זר על קברו של הראיס, הזר הזה היה מטמא את קברו של השאהיד ערפאת. אבל עמדתו של בלייר מוכיחה את זילזולו בעם הפלסטיני, במורשתו ובמנהיגיו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מול הקבר
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הפגישה ברמאללה
צילום: איי פי
צילום: איי פי
"שתי מדינות". בלייר
צילום: איי פי
צילום: איי פי
"סוף לכיבוש". אבו מאזן
צילום: איי פי
מומלצים