שתף קטע נבחר

עיניים לכותל ברשת

חברת אורד הציבה שתי מצלמות רשת איכותיות המספקות שידור מקוון של רחבת הכותל המערבי בירושלים, והופכות אותו לאתר בו ניתן לבקר באופן וירטואלי בכל זמן. חבל שמלבד צפיה מונוטונית במתפללים אין שם הרבה מה לעשות

קבוצת אורד, המתמחה במערכות ביטחון, בטיחות ובקרת תנועה, התקינה מצלמות המאפשרות לגולשים לערוך ביקור וירטואלי בכותל המערבי בירושלים, הן באמצעות המחשב והן על גבי טלפונים סלולריים ומחשבי כף יד.

 

המערכת שהותקנה כוללת זוג מצלמות פיקוד הנשלטות מרחוק באמצעות האינטרנט, שאחת מהן מוקמה על בניין ישיבת הכותל, והשניה במיקום המאפשר צפייה בקשת ווילסון.

 

שתי המצלמות, הפעילות 24 שעות ביממה, הופכות את הכותל המערבי, אחרי 2000 שנה, לאתר תיירותי מקוון, המציע לגולשים מכל רחבי העולם לבקר בהם מרחוק, מבלי לקום מהכיסא. מצד אחד, באמת הגיע הזמן שמישהו יחשוב על זה, וגם יבצע, מצד שני – זו ללא ספק עוד מכת מוות לתעשיית התיירות הישראלית הגוססת.

 

ממשק התפעול הפשוט של האתר מאפשר רק להגדיל את התמונה לגודל של מסך מלא, המציע תמונה מעוותת משהו של הכותל והמבקרים בו, ואינו מספק שידור חד כשל התמונה הקטנה. עם זאת, לדברי החברה, הגורמים המפעילים את המצלמות, יכולים לשנות את זווית התצפית ולבצע Zoom in או Zoom Out.

 

שידור איכותי

 

צפיה מדגמית שערכנו בשעת לילה מוקדמת העלתה שמדובר בשידור איכותי במיוחד, בעיקר בהשוואה למצלמות וירטואליות אחרות שיצא לנו להשתעשע בהן בארץ ובעולם. השידור, המועבר באמצעות CastUp, חלק לגמרי, מציג תמונה ברורה וזורמת, ואינו נקטע. כל הכבוד.

 

נראה כי הפעם הטקסט השיווקי, שסיפר על מצלמות בעלות "רגישות גבוהה לתנאי אור משתנים, המספקת צפייה באיכות גבוהה ביום ובלילה", היה מדויק.

 

בכל מקרה, אם אתם נמנים על זן הגולשים שאוהב לבהות במתפללים בלתי נלאים (גם ב-23:00 בליל חמישי ירושלמי קפוא!) – זה האתר שכדאי לכם לבחור בו כדף הבית שלכם, אך כל הגולשים האחרים, שמחזיקים בתחביבים אחרים – אין הרבה מה לעשות שם מעבר ל"וואו איזה מגניב" הראשוני. חבל. (רוני שני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכותל המערבי. כבר לא רק אזוב ועצבת
מומלצים