שתף קטע נבחר

שיאני השכר ברשויות: עובדי עיריית תל אביב

על פי דירוג דן אנד ברדסטריט, עובדי עיריית תל אביב בראש הטבלה עם שכר של 12,300 שקל, אחריהם עובדי עיריית ראשון לציון, גבעתיים ורמת השרון. השכר הנמוך ביותר - לעובדי עיריית קרית ביאליק; המובילות בדירוג ההכנסות" עיריות תל אביב, ירושלים, חיפה ופתח תקווה

תל אביב היא הרשות המקומית המובילה בדירוג ההכנסות של 50 הרשויות הגדולות בישראל, עם הכנסות של 3.7 מיליארד שקל בשנה. אחריה מדורגות ירושלים עם הכנסות של 3.4 מיליארד שקל, חיפה - 2 מיליארד שקל ופתח-תקווה - עם הכנסות של 1.18 מיליארד שקל.  כך עולה מדירוג דנס 100 לשנת 2005 של חברת דן אנד ברדסטריט ישראל.

 

במקום החמישי בדירוג ההכנסות נמצאת  עיריית נתניה, שדורגה במקום ה-7 בשנה שעברה. הכנסותיה השנה הסתכמו במיליארד שקל. נתניה החליפה את ראשון לציון שירדה למקום ה-7 והכנסותיה 985 מיליון שקל. סך ההכנסות של 50 הרשויות הגדולות עומד על 26.87 מיליארד שקל השנה, לעומת כ- 26.05 מיליארד שקל אשתקד, גידול של 3.2%.

 

שיאני השכר - עובדי עיריית תל אביב

 

שיאני השכר ב-50 הרשויות המקומיות הגדולות, ע"פי דנס 100 , הם עובדי עיריית תל אביב, ששכרם החודשי הממוצע מגיע לכ- 12,300 שקל. אחריהם עובדי עיריית ראשון לציון, עם שכר חודשי ממוצע של 12,000 שקל, עובדי עיריית גבעתיים עם 11,500 ועובדי עיריית רמת השרון עם 11,000 שקל .

 

את השכר הנמוך ביותר מקבלים עובדי עיריית קרית ביאליק עם 7800 שקל, נהרייה - 8000 שקל, עובדי עיריית נצרת – 8200 שקל , דימונה וקרית ים עם 8300 שקל .

 

ב- 50 הרשויות הגדולות בישראל מתגוררים כ- 5.055 מיליון תושבים. ירושלים מובילה את דירוג מספר התושבים עם כ- 750,000 תושבים, אחריה תל אביב - עם כ- 450,000 תושבים, חיפה עם 269,400 תושבים, ראשל"צ עם כ- 230,000 תושבים ואשדוד עם 206,000 תושבים.

 

כלכלני דן אנד ברדסטריט מציינים כי לא קיימת התאמה בין מספר התושבים לרמת ההכנסות של הרשות ותופעה זו בולטת בהשוואה בין תל אביב לירושלים. הסיבה הנה ריבוי המשרדים והעסקים הממוקמים בת"א, המניבים לעירייה הכנסות אולם אינם רשומים כתושבי העיר.

 

לעיריית רמת השרון - הכי הרבה עודף תקציבי

 

סך הגירעון של 50 הרשויות הגדולות במדינה עומד על 1.289 מיליארד שקל, עלייה חדה של 76.6% לעומת אשתקד. רק 6 רשויות מתוך 50 הרשויות המדורגות הצליחו לסיים את השנה עם עודף תקציבי. רשות אחת (נס ציונה) הגיעה למצב של איזון ואילו 43 הרשויות הנותרות סיימו את השנה עם גירעונות בתקציב.

 

עיריית רמת השרון מובילה את דירוג הרשויות ששיעור העודף שנותר מתקציבן הוא הגבוה ביותר. הכנסותיה של רמת השרון, הנמצאת במקום ה- 25 בדרוג הכללי , עומדות על 267 מיליון שקל ועודף התקציב מגיע ל- 3.3 מיליון שקל המהווים 1.4% מהתקציב. אחריה ברשימת  הרשויות שסיימו עם עודף תקציבי נמנות כרמיאל, נשר, חולון, רעננה ותל אביב.

 

אילת מובילה את רשימת הרשויות שלהן שיעור גירעון תקציבי גבוה ביותר. הגירעון של עיריית אילת עומד על 101 מיליון שקל המהווה 33.3% מתקציבה. להערכת כלכלני דן אנד ברדסטריט הסיבות העיקריות לגירעון של עיריית אילת, היא התבססותה של העיר על תיירות חוץ והיא העיר העיקרית שנפגעה מהמצב הביטחוני בישראל ומהירידה המשמעותית בתיירות חוץ.

 

העיריות לא מתייעלות

 

מנכ"ל דן אנד ברדסטריט, ראובן קובנט, מציין כי "ניתוח הפרמטרים של צמצום עובדים, צמצום שכר עבודה ושיעור גביית הארנונה, ברשויות הגדולות בישראל, מעלה תמונה עגומה למדי של רשויות עם גירעונות כבדים שאינן נוקטות בהליכי התייעלות וחיסכון".

  

עיריית קרית ים, לדוגמא, על אף גירעון של 34.4 מיליון שקל המהווה 23.5% מתקציבה, הגדילה את מצבת כח האדם ב- 18.7% והיא מדורגת במקום האחרון בדירוג ההתיעלות במצבת כח האדם. רשויות נוספות שהגדילו את מצבת כח האדם על אף הגירעון התקציבי הן הוד השרון, פתח תקווה, בית שמש ועפולה. הרשויות המובילות מבחינת התייעלות בכח אדם הן קרית אונו, צפת וקרית גת.

 

פרמטר נוסף שנבדק הוא השכר לעובדי הרשות. עיריית נצרת הגדילה את השכר החודשי הממוצע של עובדיה בשיעור של 15.3% , בזמן שהגירעון התקציבי שלה עומד על 20.8% מהתקציב.  

 

רמת גן - הכי בטוחה לעסקים

 

בבדיקת רמת הסיכון הענפית של הערים הגדולות בישראל נמצא כי רמת גן היא העיר הבטוחה ביותר להקמת עסק בישראל. לעומתה, העיר שבה שיעור העסקים בסכנת סגירה הוא הגבוה ביותר היא אילת. עוד ברשימת הערים הבטוחות - רמת השרון, תל אביב, הרצליה, בני ברק ורעננה. ברשימת הערים המסוכנות - ערד, טבריה, רמלה וקרית גת.

 

עיריית תל אביב: השכר נקבע ע"י משרד הפנים

 

בתגובה לנתוני הדירוג נמסר מעיריית תל אביב כי "רמת השכר נקבעת על ידי משרד הפנים בהתאם לגודלה של העיר ושל העירייה. רמת ההכנסות הגבוהה של תל אביב נובעת מתהליך ההתייעלות שעברה העירייה בשנים האחרונות, שלא פגע באיכות השירות שמסופקת לתושבים". עוד נמסר כי העובדה שעיריית תל אביב מסיימת שנתיים רצופות בעודף תקציבי היא סממן נוסף להצלחת התהליך וניצול המשאבים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ערן (יופי) כהן
רון חולדאי, ראש עיריית תל אביב
צילום: ערן (יופי) כהן
צילום: דן פורגס
אורי לופוליאנסקי, ראש עיריית ירושלים
צילום: דן פורגס
מומלצים