שתף קטע נבחר

הרב הראשי לישראל: האסון מלמד על זעם הקב"ה

"הגויים חייבים בשבע מצוות, האסון מראה שיש חרון אף", מסביר הרב שלמה עמאר. הפיתרון? "להרבות תפילה ובקשות רחמים". ומה עם הנעדרים שלא יימצאו? אפשר להתאבל "רק כשהממשלות ירימו ידיים", אז גם יוקם בית-דין מיוחד לסוגיית העגונות

מימדי האסון הבלתי נתפסים בדרום-מזרח אסיה מעוררים שאלות קשות: מדוע לא התקבלה התרעה על גלי הצונמי? כיצד תפקדו ממשלות המדינות מוכות האסון? והאם העולם התגייס מאוחר מדי כדי לסייע לניצולים?

 

לצד השאלות המדעיות - כיצד בדיוק מתרחשת תופעת הטבע האדירה הזאת - יש מי שעוסק בשאלות דתיות, ברגעים בהם הים עולה על גדותיו ושוטף את החוף - ממש כמו במבול הגדול.   

 

"הקדוש ברוך הוא כועס", זהו ההסבר שמוצא הרב הראשי לישראל, שלמה עמאר, לאסון הנורא שפקד את אחד האזורים העניים ביותר בעולם.  

   

"האסון מלמד שיש חרון אף, וחייבים להרבות תפילה ובקשות רחמים כדי להמתיק דינים. חייבים להתעורר לאור המצב החמור הזה, והשם יביא רחמים", אמר הרב עמאר בשיחה עם ynet. "הגויים חייבים בשבע מצוות, כמו איסור רצח, גילוי עריות", הסביר.  

 

"כואב מאוד על ההרוגים", הוסיף הרב הראשי הספרדי. "יש חבלות, פגיעות, מלחמות אכזריות, גזל".   

 

הרב עמאר התייחס גם לסוגייה ההלכתית הטעונה של זיהוי גופות הישראלים, והאפשרות שכמה מהן לא יתגלו לעולם. "תהליך האבלות מתחיל כאשר הממשלות מרימות ידיים ומפסיקות את החיפושים", הסביר.

 

הנושא סבוך יותר כאשר מדובר בנעדרים נשואים. לשם כך מתכוון הרב להקים בית-דין מיוחד, "כדי שישמע את כל הפרטים ויתיר את העגונות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הקב"ה כועס. הרב שלמה עמאר
צילום: לע"מ
צילום: רויטרס
למה?
צילום: רויטרס
צילום: איי פי
הגופות נערמות
צילום: איי פי
מומלצים