שתף קטע נבחר
צילום: רויטרס

ההתרמה: עידו הקטן הביא פסטה לילדים הרעבים

גולשים רבים נענו למבצע ההתרמה המיוחד של ynet ו"כוח לתת" עבור ניצולי האסון במזרח, והתייצבו בתחנות האיסוף עם פריטי מזון וציוד. "הלוואי והיינו יכולים לחבק אותם, אבל גם זה משהו", אמרו. המבצע יימשך גם השבוע

"שמחתי מאוד שמישהו הרים את הכפפה, כי מאוד רציתי לעזור ולא ידעתי איך. לאחר שראיתי את הכתבה ב-ynet אספתי את מה שיש לי בבית, עצרתי בסופר, קניתי שעועית, חומוס, עדשים, פסטות, ועוד כל מיני מוצרים חשובים. הבת שלי הביאה את כל הבגדים שקטנים עליה. הקפדתי שכל המוצרים שקניתי יהיו מתוצרת ישראל, שיידעו שזה הגיע מאתנו". כך סיפרה דורית קרן מכפר-סבא, שיחד עם בתה גרנות, היתה בין האנשים הרבים שהגיעו אמש (שבת) לסניף בפתח תקווה, כדי לתרום מוצרים לנפגעי אסון הטבע בדרום-מזרח אסיה. 

 

מערכת ynet החליטה ליזום מהלך רחב, כמחווה אנושית בשם הציבור בישראל, למען נפגעי האסון, ועורכת מבצע התרמה גדול של ציוד ופריטים ממאות אלפי הגולשים. הציוד ירוכז בתחנות איסוף בכל רחבי הארץ, לקראת שיגורם למדינות דרום-מזרח אסיה. שם, ישמשו הציוד ודברי המזון היבש את מיליוני הפליטים, שגל ענק לקח מהם את יקיריהם, השמיד בבת אחת את רכושם ואת ההיסטוריה הפרטית שלהם, ומאיים להרעיב אותם למוות.

 

בתום שעתיים של פעילות של תחנות האיסוף, שנפתחו במיוחד במוצאי שבת ברחבי הארץ, מסתמנת הצלחה רבה למבצע. רכזי תחנות האיסוף של ארגון "כוח לתת", דיווחו על היענות גדולה מאוד של ציבור הגולשים למבצע.

 

לתחנת האיסוף בתל אביב הגיעו יותר מ-100 משפחות, עם ציוד רב. כ-100 משפחות נוספות הגיעו לתחנת האיסוף בפתח תקווה (כולל שני טנדרים עמוסים בציוד רב מאוד שהגיעו מקיבוץ עינת). בחיפה כ-80 משפחות הביאו ציוד רב. לתחנה בצפת הגיעו כ-20 משפחות ולתחנות האיסוף בדרום הגיעו כמה עשרות משפחות נוספות.

 

עד כה הגיעו אלפי פריטים לתחנות האיסוף, אולם במקביל הגיעו אלפי טלפונים לסניפים ולרכזי האיסוף של אזרחים וגופים שמעוניינים לתרום, שהודיעו כי יגיעו לתחנות האיסוף מחר עם ציוד רב. לאור פניות רבות למערכת ynet, היום תפורסם מודעה על נקודות איסוף גם בראשון לציון, ובערי השרון (רעננה, הרצליה וכפר-סבא).

 

"כל אחד הביא 50 שקל והלכנו לקנות" 

 

לסניף ההתרמה בפתח תקווה הגיעו אמש עשרות אנשים כשידיהם עמוסות בשקיות. הם הניחו  את המוצרים בערימה שהלכה וגדלה. בין המוצרים אפשר היה לראות בקבוקי מים רבים, שמיכות, קטניות, הרבה אורז, ואפילו ממתקים וחטיפים.

 

עידו הקטן הגיע עם הוריו, יגאל ושני, מרמת השרון. אביו החזיק ארגז מלא מוצרים וקופסאות שימורים, האם אחזה בשישיית מים ועידו הקטן החזיק שקית פסטה. "עידו הביא פסטה בשביל הילדים הרעבים. חיפשנו באינטרנט איך אפשר לתת, ובדיוק ראינו את ynet. מה שראינו בבית, לקחנו, בדרך עצרנו בחנות, קנינו מים ובאנו. הלוואי והיינו יכולים לחבק אותם, אבל גם זה משהו. זה נורא עצוב".

 

זוג מפתח תקווה הגיע גם הוא עם שקיות רבות. הם הדגישו שהם נותנים את השקיות כי הם חייבים לזוג מתאילנד. "כשאנחנו היינו בקופיפי היו שני תאילנדים שאירחו אותנו כל בוקר, וזה בשבילם. אני מקווה שהם עוד בחיים. מחר תבוא כל המשפחה עם עוד הרבה מוצרים".

צילום: תומריקו

 

דפנה דור-שיפר מפתח תקווה הגיעה מצוידת, בנוסף למוצרים, עם אריזת מדבקות, כדי להוסיף כיתוב באנגלית למוצרים שבהם נכתב רק בעברית, כמו במזון לתינוקות. "כל כך רציתי לתרום ולא היה איך. אפילו חשבתי לארגן אצלי מקום שבו ירכזו את כל המוצרים ואני אסע להביא. כבר ארבעה ימים באופן פעיל אני כל היום מחפשת. ואז ראיתי את ynet ובאתי. הבאתי מזון לתינוקות ועוד מוצרים הכרחיים".

 

מתל אביב הגיעו מורן, ארז ונסיה, גם הם מרוצים שיש כתובת לכל הדברים שהם כל כך רוצים לתת. "אספנו כסף מכל החברים שלנו, כל אחד הביא 50 שקל והלכנו לקנות. הבאנו אבקת כביסה, קטניות ועוד מוצרי מזון למיניהם".

 

מירי ותמר גנדל מכפר סבא, אספו מכל השכנים והחברים מוצרים ומצרכים, והגיעו לפתח תקווה: "הדפסנו מהאתר את הרשימה של כל המוצרים, עברנו בין השכנים והחברים שלנו, ואספנו כל מה שיכולנו והגענו לכאן. אני מקווה שזה יעזור".

 

ליאור אריאלי, מארגון "כוח לתת" בפתח תקווה, אמר: "בדרך כלל אנחנו מסייעים למשפחות נזקקות בארץ, עם ציוד יד שנייה לבית שתורמים אנשים. הפעם אנחנו כאן כדי לאסוף תרומות לנזקקים מדרום אסיה".

 

גם הרופאים מתגייסים 

 

גל לוסקי, תושבת בת חפר, פנתה למנהלת בית הספר "שדות" בו לומד בנה בכיתה א' והציעה לארגן תרומות מכל תלמידי בית הספר: "מאחר שחשוב לנו לחנך את הדור הבא לעזרה ומעורבות חברתית ארגנו את מבצע האיסוף. גם אני הגעתי לבית הספר ונתתי לכל הילדים הרצאה על מה בדיוק קורה שם -  מה זה צונמי ומי נפגע. מנהלת בית הספר מאוד אהבה את הרעיון ולקחה את זה צעד קדימה. היא ארגנה את כל עשרת בתי הספר בעמק חפר. בקשנו מכל ילד שיביא שקית אורז או שקית עדשים. רק בבית הספר של הבן שלי יש 700 תלמידים ככה שאנחנו צופים כמות גדולה של מזון. כל בית ספר יאסוף את הציוד שלו ומשאיות של UMI ישנעו הכל לנתב"ג. יש היענות גדולה והרבה אנשים מקסימים. השמועה כבר פרשה כנפיים ומתקשרים אלי גם ממקומות אחרים בארץ."

 

גם ההסתדרות הרפואית החליטה להירתם למבצע. יו"ר ההסתדרות הרפואית, ד"ר יורם בלשר, אמר: "אחרי האסון שלחתי ליו"ר ההסתדרות הרפואית הסרי-לנקית, פרופ' רבינדרה פרננדו, דואר אלקטרוני, כדי לנחם, להראות התעניינות ולשאול אם אפשר לסייע. ביום חמישי קיבלתי ממנו במייל רשימה של דברים שהם היו מבקשים – תרופות נגד כאבים, נגד שלשולים, אנטיביוטיקה, סירופים לילדים, חומרי חבישה. אבקת חלב, אוהלים, סדינים, מגבות ושמיכות".

 

לדבריו, "החלטנו לפיכך בהסתדרות הרפואית לעשות ככל שאנחנו יכולים כדי לנסות ולהרים את המבצע, ולהצטרף למשלוח כזה. אני מקווה שחברות התרופות יתרמו משהו משמעותי וששירותי בריאות כללית יתנו תרומה משמעותית".


פורסם לראשונה 01/01/2005 23:59

 

בהכנת הידיעה השתתף עופר מאיר
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
ההתרמה בתל אביב
צילום: תומריקו
צילום: תומריקו
"אספנו מכל החברים"
צילום: תומריקו
צילום: רויטרס
באינדונזיה
צילום: רויטרס
מומלצים