שתף קטע נבחר

חדש בארץ: אסרולה, אסאי, גווארנה

יעל גרטי מזמינה אתכם להכיר שלושה פירות אקזוטיים חדשים בארץ, שהגיעו הישר מן האמזונס - אסרולה, אסאי וגווארנה. יש גם מתכונים

שלושה פירות אקזוטיים חדשים הגיעו לארצנו הישר מיערות האמזונס בברזיל ומי שאחראי להבאתם הוא בחור צעיר בשם נוי שהכיר את הפירות הללו בטיוליו בברזיל, החליט לייבאם ארצה והקים את חברת אמזוניה. נוי רואה בחובבי

הספורט בארץ את עיקר קהל היעד שלו, היות והפירות הללו עשירים בויטמינים, מינרלים, חומרים נוגדי חימצון ועוד. משום כך ניתן להשיג כרגע את הפירות הללו רק בחדרי כושר, אולם בעתיד נראה שניתן יהיה להשיג את הפירות הללו בחנויות שונות ומשונות.

כרגע, מי שרוצה לנסות, מוזמן ליצור קשר עם היבואנים דרך אתר האינטרנט שלהם, ולהזמין ישירות דרכם.

 

האסאי והאסרולה מגיעים אלינו כמוצרים אורגניים 100%, ללא חומר משמר, ללא צבעי מאכל, ללא תוספת סוכר. מחירה של שקית בת 100 גרם בארץ יהיה 7 שקלים.

 

האסאי (ACAI), הגדל על עצים דמויי עצי דקל ביערות הגשם של האמזונס, הוא אחד מהפירות המזינים ביותר עלי אדמות , עשיר במינרלים, בחומרים נוגדי חימצון המאיטים את תהליכי הזדקנות הגוף, (פי 10 מענבים), עשיר בסיבים תזונתיים, בחומצות שומניות (אומגה 3+6), בסידן וויטמין E.  ב-100 גרם פרי יש כ-162 קלוריות. האסאי מיובא ארצה כשהוא מוקפא בשקיות בנות 100 גרם. טעימה של הפרי הקפוא כמו שהוא איננה מומלצת כלל, אולם שייק עם פרי נוסף כמו בננה או תפוז יסב לכם תחושת רעננות בלתי רגילה.

 

גם האסרולה (ACEROLA) מגיע ארצה כשהוא קפוא בשקיות בנות 100 גרם. הפרי נראה כמו דובדבן אדום בהיר, ואכן הפרי זוכה לכינוי דובדבן האמזונס. מקורו של הפרי במרכז אמריקה אולם ניתן למצוא אותו גם בצפון ברזיל. ב-100 גרם פרי יש 25 קלוריות בלבד, ו-1232 מ"ג ויטמין C !! כאשר בתפוז, שנחשב לספק רציני של ויטמין C, יש 47 מ"ג ויטמיןC ב-100 גרם. כשהפרי ירוק, טרם הבשלתו, כמות הויטמין C בו היא אף כפולה. טעימה מהפרי כמו שהוא מגלה טעם חמצמץ, משהו בין דובדבן לפסיפלורה.

 

הגוארנה (GUARANA) מיובא ארצה בצורת סירופ בבקבוק בן ליטר, מדובר בפרי הגדל ביערות האמזונס בצפון ברזיל, לגוארנה תפקיד חשוב

בתרבות ברזיל, מיוחסות לו תכונות פלא של ריפוי וחיזוק. המרכיב העיקרי בגווארנה הוא גווארנין, רכיב הדומה באופיו הכימי לקפאין, מה שמסביר את סוד האנרגיה של הפרי. יש המייחסים לגווארנה תכונות של אפרודיזיאק, יש הטוענים כי בריאותם השתפרה תודות לשימוש בו, ויש מי שרואה בו "סם חכם". מנגד ישנם אלו שמזהירים ואורים כי הוא אסור בשימוש עלחולי לב ובעלי לחץ דם גבוה. 

 

מדובר, אם כן, במשקה מעורר, פופולארי מאוד ברחבי ברזיל ואט אט גם מחוצה לה. בנוסף למשקה נמכרים בברזיל גם חטיפי שוקולד-גווארנה, מסטיקים וקפסולות של גווארנה. בארץ בשלב זה ניתן להשיג רק את הסירופ ומחירו של בקבוק בן ליטר יהיה 50 שקלים. הגוארנה, להבדיל מהאסאי והאסרולה, איננו מוצר טבעי ואין לו ערכים תזונתיים כלל, יש בו סוכר, חומר משמר, צבע מאכל ו...לא מעט קלוריות – 300 קלוריות ב- 100 מ"ל, אולם די בכף אחת מהסירופ כדי לשדרג כל סלט פירות, שייק, מיץ וכיוב'. הריח, מוזר משהו, אורח בביתי אשר נתבקש לחוות דעתו על הריח אמר "המממ... תרופה !", אולם אני דוקא מחבבת את הריח. משהו בריח ובטעם גורם לי לחשוב על אלכוהול. בכל אופן – זה לא ממש דומה למשהו שטעמתי בעבר. טעמו של הסירופ מתוק ומענג, מיוחד מאוד.

 

 

שייק בננות ו-אסאי

 

החומרים:

1 בננה

1/4 כוס חלב

4 קוביות קרח

100 גרם אסאי קפוא

2 כפות סירופ גוארנה (או כף סוכר)

 

אופן ההכנה:

  1. מרסקים הכל במעבד מזון/בלנדר ושותים מיד.

 

 

אם נתעלם לרגע מהתכונות הבריאותיות של הפירות הללו ניתן כמובן גם לשלבם במטבח באופנים שונים ומשונים, ברטבים לפירות ים, בתבשילים שונים, בקינוחים. אפשר, לדעתי , לשלב את האסרולה החמצמצה בכל מקום בו הייתם שוקלים לשלב פסיפלורה, ואת סירופ הגווארנה בכל מקום בו הייתם שוקלים לשלב אלכוהול או סירופ מתוק כלשהוא. הנה כמה מאכלים טעימים המשלבים את המוצרים הללו.

 

 

פרפה אסרולה

 

החומרים:

200 גרם אסרולה קפואה (לטעם מודגש יותר של הפרי ניתן להשתמש ב300 גרם אסרולה)

4 ביצים מס' 1 מופרדות

1/2 1 כוסות סוכר

2 מיכלי שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

 

  1. מפשירים מחוץ למקרר את שקיות האסרולה. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר.
  2. בעזרת כף עץ מערבבים את האסרולה עם החלמונים. אם האסרולה עדיין קפואה והזמן קצר - אפשר לרסק במעבד מזון עם החלמונים.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה עם כוס סוכר.מאחדים את שלושת התערובות ומעבירים ל-2 תבניות אינגליש קטנות-בינוניות מרופדות בניילון נצמד. מקפיאים 6 שעות לפחות.
  4. בהגשה אפשר לשלב עם מעט סירופ גוארנה, או עם רוטב פירות יער, או עם רוטב שוקולד מריר.

 

 

מרקיז שוקולד וגוארנה

 

החומרים (2 מנות):

 

125 גרם שוקולד מריר

6 כפות סירופ גוארנה

2 כפות סוכר

85 גרם חמאה

2 ביצים מס' 1 – מופרדות

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מפרידים את הביצים לחלמונים וחלבונים. ממיסים את השוקולד עם הסוכר בסיר כפול, מעל אמבט אדים, על אש קטנה.
  2. כשהשוקולד נמס, מוסיפים את החמאה. כשהחמאה נמסה מוסיפים את החלמונים ומערבבים היטב. מוסיפים 6 כפות סירופ גוארנה ומערבבים היטב. מסירים מהאש ומצננים.
  3. מקציפים את החלבונים בקערה נקיה ויבשה עם קורט מלח עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את קצף החלבונים לתערובת השוקולד, מערבבים היטב ומוזגים לכוסות מרופדות בניילון נצמד. מקררים במשך לילה.
  4. בהגשה: הופכים את הכוס על צלחת, משחררים בעדינות את הניילון הנצמד ומקשטים ברוטב פסיפלורה מתוק או כל רוטב אחר.

 

 

בתאבון ... ולבריאות !

 

  • דניה זגדון היא צלמת אוכל מקצועית, מעבירה קורסי צילום לחובבים ומבשלת בזמנה הפנוי. לאתר הבית שלה (לחצו כאן) .
  • יעל גרטי היא בשלנית ואופה.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניה זיגדון
שייק אסאי עם פירות
צילום: דניה זיגדון
צילום: דניה זיגדון
גרנולה עם אסאי - מנה שמוכרת למי שטיילו בצפון ברזיל
צילום: דניה זיגדון
מומלצים