שתף קטע נבחר

איך להימנע מתשלום ביטוח משכנתא כפול

כשמבצעים ביטוח מחוץ לבנק, יש לוודא שהמבטח החיצוני העביר את הפוליסה המשועבדת לבנק. קשה לדרוש החזרים, ולכן עדיף למנוע מראש גבייה כפולה

אחת מקוראות המדור קיבלה מכתב מבנק המשכנתאות שממנו לקחה הלוואה לפני שלוש שנים. במכתב נאמר כי פוליסת הביטוח שלה (בחברת ביטוח חיצונית) היא לפי שווי נכס נמוך מדי לדעת הבנק, ולכן עליה להגדיל את סכום הביטוח.

 

בעקבות המכתב התקשרה הלקוחה לבנק ולחברת הביטוח והתברר לה לתדהמתה כי במשך 3 שנים היא משלמת בכל חודש פרמיית ביטוח כפולה, כ-90 שקל לבנק למשכנתאות וכ-50 לחברת הביטוח. כלומר, מאז קבלת המשכנתא היא שילמה יותר מ-3,000 שקל מיותרים. 

 

עכשיו היא דורשת מהבנק את הכסף ששילמה לו על ביטוח המשכנתא, או לחילופין שחברת הביטוח תחזיר את הסכומים העודפים ששולמו לבנק. איך זה קרה לה והאם זה יכול לקרות גם לכם? למרבה הצער, זה קרה בקלות וזה עלול לקרות לכל אחד.

 

כל מי שלוקח משכנתא מחויב לבצע ביטוח נכס וביטוח חיים. אפשר לבצע את הביטוחים בבנק או באמצעות חברה חיצונית, וניתן לעבור מחברה מבטחת אחת לחברה אחרת. עם זאת, כאשר מבצעים ביטוח מחוץ לבנק - האחריות על הסבת הביטוח מוטלת על הלקוח.

 

יש לעשות הסכם עם המבטח החיצוני, לפיו הוא אחראי להעביר את הפוליסה המשועבדת לבנק, וכדאי שתתקשרו לבנק ותוודאו שההעברה בוצעה. קשה לדרוש החזרים ולכן עדיף למנוע מראש גבייה כפולה. חשוב להקפיד על כך לא רק בשנה הראשונה לביצוע השינוי בביטוח, אלא לבדוק בכל שנה מחדש (בשנה הראשונה החברות מחזרות אחריכם, אבל בתום השנה הן מחדשות את הביטוח באופן אוטומטי ולא תמיד טורחות לידע את הבנק על כך).

 

בבנקים למשכנתאות מעריכים כי ישנם לקוחות רבים שמשלמים כפל ביטוח מפני לא בכל המקרים חברות הביטוח מעדכנות את הבנק ואילו אין אפשרות לעקוב ולדעת מי מבוטח בחברה חיצונית ומי לא. כלומר, האחריות מוטלת עליכם. אל תפלו בין הכיסאות. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים