שתף קטע נבחר

"שיתוף קבצים וזיוף דיסקים - היינו הך"

כך אמר מוטי אמיתי מהפדרציה לתקליטים וקלטות, שהתארח היום בקהילת המוזיקה של ynet. "מכירת תקליטורים מזוייפים בשווקים ושיתוף קבצים בלתי חוקי של מוזיקה חד הם", לדבריו. מבחר שאלות ותשובות

מוטי אמיתי, הממונה על האכיפה בפדרציה הישראלית לתקליטים ולקלטות, התארח היום בקהילת המוזיקה של ynet, על מנת לענות על שאלות הגולשים. זאת, בעקבות ההחלטה של הפדרציה לתבוע משתפי קבצים באינטרנט כפי שפורסמה כאן לראשונה. לפניכם מבחר שאלות של משתתפי הפורום ותשובותיו של אמיתי.

 

אם אוריד 20 קבצים ביום, תתפסו אותי?

 

"בשלב ראשון נאלץ להתמודד עם משתמשים המעלים קבצים באופן מסיבי (אני מניח שמדובר ביותר מ-20 קובצי מוזיקה) נתונים אלה עדיין אינם סופיים ויפורסמו לפני תחילת הפעילות".

   

במקום לחפש את מי לתבוע, למה לא תורידו מחירים כדי שהאזרח הממוצע יחשוב פעמיים. לפי דעתי, גם דיסק שנמכר ב-80, 60 או 40 שקלים זו 'גניבה'. דיסק לצריבה עולה פחות משקל, ההורדה והצריבה היא חינם. אם הייתם מוכרים דיסק ב-10 שקלים, או ב-20 שקלים הייתי מעדיף לקנות מקורי ולאפשר לאמנים להרוויח, ותאמין לי שהם היו מרוויחים יותר ממה שהם מרוויחים היום.

 

"לפי המחיר שאתה נוקב בהודעה, כנראה שמזמן לא ביקרת בחנות תקליטורים מקורית. לידיעתך, מדינת ישראל היא אחת המדינות הזולות ביותר בעולם במחירי התקליטורים ברפרטואר המקומי. אין ספק כי אם משתמשים כמוך היו ניגשים ורוכשים תקליטורים מקוריים, מחירי התקליטורים בארץ היו ממשיכים לרדת".

  

בארה"ב מציעים אפשרות להורדה חוקית של שירים בתשלום סמלי, כך שגם זכויות היוצרים מקבלות כבוד, וגם הצרכנים מקבלים אפשרות נוחה ולא יקרה (לא בעלות של קניית דיסק) לקבל את השירים שהם רוצים אליהם הביתה. למה לא אצלנו?

 

"ראשית, בוודאי שחברות התקליטים בעולם ובארץ מחפשות פתרונות לאפשרות של הורדת שירים בתשלום באמצעות האינטרנט. יש שתי דוגמאות לכך בארץ. songs.co.il, אתר האינטרנט של חברת nmc, ו-imusic.co.il של ניצן זעירא מ"נענע דיסק". בתום הרפרטואר הלועזי יש את אתר itunes (שאינו זמין לגולשים ישראלים - הערת המערכת). החברות עושות את כל המאמצים על מנת להפיץ את המוזיקה בצורה מקוונת".

  

הורים הם אנשים עובדים ולרוב אינם בקיאים בתחום המחשבים. הילדים מגיעים מביה"ס, מורידים שירים, משחקים, סרטים, והחוק מצפה שאנו ההורים נשגיח על הילדים. מניעת הורדות משמעה שלילת אינטרנט באופן גורף מהילדים או השגחה 24 שעות. נשמע קצת בעייתי לא?

  

"ראשית, לפני שנתחיל עם פעילות המשפטית נגד המשתמשים, אנו נבצע קמפיין הסברתי של כל הפעילות אליה אנו ניגשים. אין לי ספק שישנה פעילות חוקית גדולה מאוד באינטרנט שבו ילדייך יוכלו לעשות שימוש מבלי לשתף קובצי מוזיקה בלתי חוקיים וכמובן שאנו, כהורים, אחראים למעשיהם של ילדינו".

  

האם ספקי האינטרנט יעבירו לכם את כתובות ה IP שלנו?

 

"בארגון ה-IFPI העולמי פותחה תוכנה היודעת לזהות כתובות IP של משתמשים אשר מבצעים העלאת (upload) קבצי מוזיקה באינטרנט. השאלה הנשאלה היא אם ספקי האינטרנט יעבירו לרשותנו את פרטי המשתמשים העומדים מאחורי כתובות ה-IP. זאת, לאחר שהצגנו בפניהם מסכת ראיות של העברת קבצי מוזיקה בלתי חוקיים. תשובה לכך נקבל כאשר נתחיל בתהליך הזה בארץ".

 

בתור מהנדס תקשורת שמבין מה צריך לעשות כדי לדעת מי מוריד ואת מה, צריך לנקוט בסוג מסויים של "ציתות" באינטרנט. לאחר מכן יש לקחת את כתובת ה-IP של המשתמש ולבקש מספק האינטרנט או מאיגוד האינטרנט העולמי את הפרטים שלו. הפדרציה עלולה להיתבע בשל פעולות אלה  

 

"נראה לי כי אינך בקיא באופציות העומדות לרשותנו באיתור כתובות ה-IP. לידיעתך, עצם העובדה שאתה מבצע העלאת קובצי מוזיקה או כל קובץ אחר, באמצעות תוכנית PEER TO PEER כלשהי, אתה חושף את כתובת ה-IP שלך. לידיעתכם, נושא איתור כתובות ה-IP נבדק בצורה משפטית בארץ ובמספר רב של מדינות בעולם ונמצא כשר לחלוטין".

  

המלחמה שלכם תהיה כמו כוסות רוח למת. אין סיכוי שתצליחו יותר מהפדרציה האמריקנית. בארה"ב נרשמה עליה משמעותית בתוכנות שיתוף קבצים שאינן מבוססות IP, כלומר, שאי אפשר למצוא את כתובת המשתף.

 

"נראה לי שלפי תוכן הדברים שאתה כותב, אינך נמנה מבין חובבי המוזיקה שכן בעצם האימרות והפעילות הפירטית שלך, אתה גורם לקריסת התעשייה ולכך שלא תהיינה אפשרות להשקיע באמנים ישראלים חדשים. אני מאמין ומקווה שתפנים את החשיבות שבמניעת הפיראטיות בתחום המוזיקה ובכך יחדיו נצליח לקדם את התרבות הישראלית".

 

תחסלו את הזייפנים קודם...הרי עומדים להחרים אותנו בגלל מכת הזיופים...ואתם פועלים נגד מורידי קבצים, זה לא קטנוני, מדוע לא פושטים בצורה סדירה על בסטות, מדוע לא תובעים מעבדות זיוף בשטחים ובישראל?

 

"אני מאוד מעריך את החשיבות שאתם מקנים לתופעת הפיראטיות. חשוב לי להבהיר שמכירת תקליטורים מזוייפים בשווקים ושיתוף קבצים בלתי חוקי של מוזיקה חד הם. להשכלה כללית - אנו מבצעים פעילות יומיומית ברחבי הארץ כנגד נקודות מכירה ומעבדות לייצור תקליטורים מזוייפים. בשנת 2004 נרשמה ירידה משמעותית בפירטיות בתחום התקליטורים הפיזיים. במידה ותרצה להתרשם מהפעילות שאנו מבצעים וגם "ליהנות" מתמונות ממקום האירוע, ניתן להכנס לאתר האינטרנט שלנו". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
מוטי אמיתי
צילום: גבי מנשה
מומלצים