שתף קטע נבחר

 

שרי העבודה יתמכו בגדר שתכלול את גוש עציון

בישיבת "שרינו" החליטו שרי המפלגה לתמוך בתוואי הגדר שיובא לאישור הממשלה ביום ראשון, יחד עם תוכנית ההתנתקות. פרס: זה תוואי שנועד להגן על אזרחי ישראל מהטרור, ללא כל סטיות ומניעים פוליטיים. רמון: התוואי תואם את מצע העבודה ואת החלטות בג"ץ

מיישרים קו: שרי מפלגת העבודה החליטו הערב (יום ה') בישיבת "שרינו" להצביע ביום ראשון בעד תוואי הגדר החדש שיציג ראש הממשלה, אריאל שרון, בישיבת הממשלה.

 

תוואי הגדר החדש כולל בתוכו גם את גוש עציון ומעלה אדומים, כמו כן הוא עובר באזור דרום הר חברון. בישיבה, שנערכה בבית מפלגת העבודה בתל אביב, הוצג התוואי בפני שרי העבודה על ידי איש מערכת הביטחון.

 

המשנה לראש הממשלה, שמעון פרס, אמר בישיבה: "זהו תוואי ביטחוני שנועד להגן על אזרחי ישראל מפני הטרור ללא כל סטיות ומניעים פוליטיים". גם השר רמון תמך והמליץ לחבריו לקבל את הצעת שרון.

 

על פי ההצעה שיביא שרון תכלול גדר ההפרדה בתוכה כשבעה אחוזים בלבד מתוך שטחי הגדה, ולא 16% כפי שכלל התוואי הקודם. רמון ציין כי התוואי המוצע עולה בקנה אחד עם החלטות בג"ץ, וכן עם ההסכם הקואליציוני שנחתם בין מפלגת העבודה לליכוד בנושא הגדר.

 

ביום ראשון, כזכור, תידרש הממשלה לאשר גם את תוכנית ההתנתקות, הפעם - ללא הסייג לפיו "אין בהחלטה זו משום אישור לפינוי יישובים". בסביבת שרון אמרו באחרונה כי אישור התוכנית בממשלה, גם אם השרים נתניהו, לבנת ושלום יתנגדו, משמעותו התחלתה הרשמית של הנסיגה מעזה ומצפון השומרון. אז גם יישלחו למתנחלים מכתבים, המבהירים להם מהו גובה הפיצוי לו הם זכאים. נראה כי ההצבעה על תוואי הגדר החדש היא ניסיון להמתיק את "גלולת הפינוי". 

 

בשיחה עם ynet אמר השר רמון, כי מדובר בתוואי נכון וחשוב שיש לתמוך בו בעת הזו, שכן הוא קרוב הרבה יותר לעמדותיה של מפלגת העבודה ולמצע שלה.

 

ראשי גוש עציון, שעתידים אולי לקבל סוף סוף את מבוקשם בנושא הגדר, נפגשו שלשום עם שר השיכון, יצחק (בוז'י) הרצוג, בניסיון לקדם הקמת יישוב חדש - גבעות שמו. הרצוג הקשיב, אך לא התחייב לדבר.

 

עד 5,000 משפחות אמורות להתגורר במקום. ראש המועצה, שאול גולדשטיין, הביע תקווה שהשר, "שההתיישבות בגוש הייתה יקרה ללבו", יירתם למהלך. ואולם, בנייה נרחבת בגוש עציון בעיתוי הנוכחי עלולה לסבך את ישראל ולעורר ביקורת בוושינגטון - זאת על אף שמדובר באחד מ"גושי ההתיישבות".

 

לפי שעה, נראה כי ראש הממשלה לא יביא לדיון בממשלה גם את התוואי המתוכנן סביב היישוב אריאל, שבניית הגדר סביבו שנויה במחלוקת בשל חילוקי דעות עם ארה"ב. האמריקנים, כזכור, מתנגדים לתוואי הכולל את אריאל.

 

התגוששות בלשכת העבודה

 

לאחר ישיבת "שרינו" קיימו חברי מפלגת העבודה גם ישיבת לשכה סוערת. בישיבה התפרץ חבר הכנסת לשעבר ויצמן שירי לעבר שמעון פרס, שנשא דברים על הנגב, ואמר: "מה אתה עשית בשביל הנגב? אתה לא עשית שום דבר".

 

שירי גם כינה את פרס "מושחת", וכשיו"ר העבודה איים להוציאו מהישיבה, צעק האחרון לעברו "מי אתה בכלל?". אחד השרים שהשתתף בישיבה עזב את המקום בשל התנהלות הדברים ואף ציין כי הייתה זאת ישיבה "מביכה ביותר".

 

המתח בעבודה גבר באחרונה לאחר שבמפלגה נתגלעו מחלוקות בנושאים שונים, בהם בחירת מזכ"ל המפלגה, וכן הניסיון להדיח מתפקידו את היועץ המשפטי למפלגה ומי שנחשב למקורבו של אהוד ברק, עו"ד אלדד יניב.

 

מוקדם יותר היום נודע כי יו"ר סיעת העבודה, ח"כ איתן כבל, מוביל מהלך לדחיית מועד בחירת יו"ר המפלגה מחודש יוני לחודש דצמבר. במכתב ששיגר כבל לאנשי מפלגתו הוא כותב בין היתר, כי כאשר ההתנתקות בשיאה, אין זה המועד הנכון לקיים בחירות ליושב ראש. כבל שוחח עם כמה בכירים במפלגה שהביעו תמיכה בדחיית הפריימריס.

 

מלשכת ברק נמסר: "מי שקבע את מועד הפריימריס אלה חברי מפלגת העבודה".

 

השר מתן וילנאי, המועמד לראשות המפלגה, אמר כי הניסיון לדחות את הפריימריס הוא "קומבינה נוספת שנועדה לעצור ולמנוע כל אפשרות לשיקום המפלגה והתחלת בנייתה. בכל פעם נמצא תירוץ אחר להתחמק מקבלת החלטות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
שרון ופרס. מיישרים קו
צילום: רויטרס
צילום: שאול גולן
רמון. המליץ לתמוך
צילום: שאול גולן
רק 7% מהגדה. עציון
צילום: לע"מ
מומלצים