מרגישים את העפיצות
מילון קצר למונחי יין
- אגרסיבי: יין עשיר מדי בחומציות או בטאנינים (החומר הגורם לתחושת קהות בחך, כמו מפרי בוסר).
- גזעי: ייאמר על יין כאשר מתאפשר זיהוי ברור של מקורו, כיוון שתכונותיו האופייניות מודגשות.
- כבד: יין המשדר סמיכות, צבעו כהה והוא עמוס ועשיר בטעמים.
- מופנם: יין שעודנו סגור, ואינו מפגין את איכויותיו. התכונה הזאת יכולה להיות זמנית, והיין "נפתח" עם הזמן, והיא יכולה להיות תמידית, ואז מדובר בפגם ביין.
- מורכב: יין עשיר, שיש בו רבדים של ניחוחות וטעמים.
- נשי: יין ששולטים בו יסודות רכים ומתוקים או אשליית מתיקות, והוא משולל חריגות "עצבניות".
- נדיב: יין שיש בו בעת ובעונה אחת גם עומק, גם מורכבות טעמים, גם חיות וגם כוח אלכוהולי.
- סגור: יין שכמעט ואינו מפיץ ניחוח וטעמיו מוגבלים ורחוקים.
- עפיצות: סוף סוף המילה הזאת: הרגשה של יובש קהה בחך, כמו זאת המתקבלת מאכילתו של פרי בוסרי, ומקורה בעודף של טאנין ביין.
- עצבני: יין בעל רמת חמיצות גבוהה, אולי גבוהה מדי.
- קצר בפה: כאשר הטעם מתפוגג וחולף במהירות רבה מדי אחרי מפגשו עם החך.
- שלם או עגול: יש בו את רוב תכונות הטעם והריח הנדרשות.
מומלצים