שתף קטע נבחר

מרגישים את העפיצות

מילון קצר למונחי יין

  • אגרסיבי: יין עשיר מדי בחומציות או בטאנינים (החומר הגורם לתחושת קהות בחך, כמו מפרי בוסר).
  • גזעי: ייאמר על יין כאשר מתאפשר זיהוי ברור של מקורו, כיוון שתכונותיו האופייניות מודגשות.
  • כבד: יין המשדר סמיכות, צבעו כהה והוא עמוס ועשיר בטעמים.
  • מופנם: יין שעודנו סגור, ואינו מפגין את איכויותיו. התכונה הזאת יכולה להיות זמנית, והיין "נפתח" עם הזמן, והיא יכולה להיות תמידית, ואז מדובר בפגם ביין.
  • מורכב: יין עשיר, שיש בו רבדים של ניחוחות וטעמים.
  • נשי: יין ששולטים בו יסודות רכים ומתוקים או אשליית מתיקות, והוא משולל חריגות "עצבניות".
  • נדיב: יין שיש בו בעת ובעונה אחת גם עומק, גם מורכבות טעמים, גם חיות וגם כוח אלכוהולי.
  • סגור: יין שכמעט ואינו מפיץ ניחוח וטעמיו מוגבלים ורחוקים.
  • עפיצות: סוף סוף המילה הזאת: הרגשה של יובש קהה בחך, כמו זאת המתקבלת מאכילתו של פרי בוסרי, ומקורה בעודף של טאנין ביין.
  • עצבני: יין בעל רמת חמיצות גבוהה, אולי גבוהה מדי.
  • קצר בפה: כאשר הטעם מתפוגג וחולף במהירות רבה מדי אחרי מפגשו עם החך.
  • שלם או עגול: יש בו את רוב תכונות הטעם והריח הנדרשות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים