שתף קטע נבחר

התקף לב: מה צריך לדעת

מהסימנים הראשונים ועד האישפוז, הפרטים שחשוב לדעת כשהלב תוקף. להדפיס ולשמור

כמו כל איבר בגופנו גם הלב זקוק לאספקת חמצן שוטפת כאשר זו מסופקת לו על ידי מערכת כלי דם הנקראים כלי דם כליליים (קורונריים). במקרה של חסימה חלקית או מלאה של אחד מכלי דם אלו, נוצר נזק בלתי הפיך לאותו איזור בלב שהוזן עד כה על ידי כלי הדם החסומים, בשל אי הגעת חמצן. מצב זה הוא התקף לב (אוטם שריר הלב). הגורמים העיקריים להתקפי הלב בנשים הם סוכרת, עישון, רמות נמוכות של הכולסטרול הטוב HDL, השמנת יתר, והיסטוריה משפחתית של מחלות לב.

 

מה מרגישים: אוטם שריר הלב יוצר מגוון של סימפטומים אפשריים. אצל נשים במיוחד, יכול להופיע תסמין כללי כמו עייפות או כאבי גב, אולם הסימנים הקלאסיים הם כאבים במרכז בית החזה או ברום הבטן שמקרינים לאברים נוספים. יתכנו גם קשיי נשימה, בחילות, הקאות, חולשה קשה,עייפות והזעה מוגברת ללא מאמץ. חשיבות גדולה מאד יש לתזמון האבחון ותחילת הטיפול: ככל שזה יבוא מוקדם יותר, הנזק שייגרם ללב יהיה קטן יותר.

 

איך מונעים: מומלץ לגשת לבדיקת ארגומטריה אחת לשנתיים, מעל גיל 45. אחת לשנה כדאי לבצע בדיקת אק"ג, ובדיקות דם הכוללות רמות שומנים וכולסטרול. מומלץ לרכוש מד לחץ דם ביתי, ולבדוק לאחר כמה דקות מנוחה ובסביבה שקטה ורגועה את לחץ הדם אחת לחודש לפחות.

 

ברגע האמת: בכל מקרה שבו אדם אינו חש בטוב ומגלה את אחד הסימנים שהוזכרו, הזעיקו את מד"א ללא עיכוב, בטלפון 101. צוות ניידת טיפול נמרץ יערוך בדיקת אק"ג ובדיקות נוספות, ובעת הצורך יבהיל לבית החולים. עד להגעת מד"א, הורו לחולה לשבת או לשכב בהתאם לנוחיותו, מבלי להתאמץ. אין לאפשר לחולה לגשת לשירותים – כל מאמץ גם קל ביותר, עלול להחמיר נזק אפשרי ללב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים