שתף קטע נבחר

דויטשה בורסה פורשת מהקרב על הבורסה של לונדון

לאחר התנגדות עיקשת של מספר בעלי מניות, הסירה דויטשה בורסה את הצעתה לרכוש את הבורסה של לונדון תמורת 2.6 מיליארד דולר, אך שומרת לעצמה זכות להגיש הצעה חדשה בעתיד

דויטשה בורסה נסוגה מהצעת המיזוג שלה עם הבורסה של לונדון, בפעם השנייה בחמש השנים האחרונות, לאחר "מרד" של בעלי המניות שלה.

 

דויטשה בורסה הציעה לרכוש את הבורסה של לונדון (LSE) תמורת 2.6 מיליארד דולר. אתמול (א') מסרה דוייטשה בורסה כי היא פורשת מהמירוץ, אך שומרת לעצמה את הזכות להגיש הצעה חדשה אם מתחרתה, הבורסה הפאן אירופית אירונקסט, או צד אחר, יגישו הצעות.

 

מקור המקורב לדיונים אמר לסוכנויות כי מועצת המנהלים של הבורסה של לונדון תקיים היום פגישת חירום לדון בפרישתה של דויטשה בורסה, שמותירה את אירונקסט בודדה בזירה. מאירונקסט לא נמסרה תגובה.

 

בסוף פברואר אמר יו"ר דויטשה בורסה, ורנר סייפרט, כי הוא אינו שולל השתלטות עויינת על הבורסה של לונדון, אך בסופו של דבר, הכריעה ההתנגדות הן מצד הבורסה של לונדון, שטענה כי המחיר נמוך מדי, והן מצד בעלי המניות של דויטשה בורסה, שחששו כי המחיר גבוה מדי. חלק מבעלי המניות המורדים אף הגדילו את אחזקותיהם בדוייטשה בורסה, כדי לשפר את יכולתם להשפיע על העסקה.

 

גם בעיר פרנקפורט נתקלה תוכנית המיזוג בהתנגדות, כאשר מספר בנקים וקרנות השקעה הביעו חששות שהוא יחליש את מעמדה של העיר כמרכז פיננסי.

 

בשנת 2000 ביצעה דויטשה בורסה את הניסיון הראשון להתמזג עם הבורסה של לונדון, וליצור את שוק המניות השני בגודלו בעולם אחרי ניו-יורק. הניסיון נכשל לאחר שקבוצה שוודית ניסתה לבצע השתלטות עויינת על ה-LSE.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דוייטשה בורסה פורשת
דוייטשה בורסה פורשת
מומלצים