שתף קטע נבחר

הוסר איום תביעה ייצוגית נגד חברות כרטיסי אשראי

בית המשפט העליון הכריע כי התביעה שאישר ביהמ"ש המחוזי תבוטל. היקף התביעה עמד על כ-1 מיליארד שקל. זאת, בטענה לקיום הסדרים כובלים בין חברות כרטיסי האשראי

בית המשפט העליון החליט היום על ביטול אישור תביעה ייצוגית שהוגשה כנגד חברות כרטיסי האשראי, אישור שהתקבל בבית המשפט המחוזי בתל אביב. היקף התביעה עמד על כ-1 מיליארד שקל. זאת, בטענה לקיום הסדרים כובלים בין חברות כרטיסי האשראי, שהביאה על פי הטענה לגביית עמלות סליקה מופרזות.  

 

שופטי בית המשפט העליון, דורית בייניש, מרים נאור, ואליהו מצא, נדרשו להכריע בעניין בעקבות ערעור שהגישו בנק דיסקונט, בנק לאומי, וחברות כרטיסי האשראי ישראכרט, אמריקן אקספרס,  ויזה כ.א.ל, ודיינרס.

 

התביעה הייצוגית הוגשה ב-1998 על ידי הווארד רייס, רוקח, המחזיק בבית מרקחת בכיכר המדינה, ומשמש כיו"ר הסתדרות הרוקחים בישראל.

 

רייס טען, באמצעות עו"ד רן רוטמן, כי חברות כרטיסי האשראי ניצלו את כוחן המונופוליסטי, וגבו מבתי עסק עמלות מופרזות עבור שירותי הסליקה. הוא דרש להשיב לבתי העסק את עמלת הסליקה ששולמה, העולה על שיעור של 2%, בתקופה שבין מאי 96' ל-אוגוסט 98'. מדובר בבתי עסק בסדר גודל בינוני וקטן שעל פי הטענה נדרשו לשלם לחברות כרטיסי האשראי עמלות גבוהות יותר מאלו שנדרשו מבתי עסק גדולים. 

 

בית המשפט המחוזי אישר, כאמור, את תביעתו של רייס, בעילה של קיום הסדרים כובלים בין החברות.

 

השופטת מרים נאור, קבעה היום בפסק הדין, כי רייס "כשל בניסיונו להוכיח מחיר 'בלתי הוגן'".

 

עו"ד יובל לוי, שייצג בתביעה את כאל ודיינרס, אמר בתגובה כי "פסק הדין אישר את טענתינו כי קשה מאד לקבוע לגבי מונופול המעניק שירותים, מהו "מחיר בלתי הוגן" והאם ניצל מעמדו כמונופול לרעה. קבלת הערעור הסירה חרב שהייתה מונחת על צווארם של הבנקים ושל חברות כרטיסי האשראי במשך קרוב לשבע שנים, ולו בשל סכומי העתק שנתבעו במסגרתה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
העליון דחה
צילום: גטי אימג' בנק ישראל
מומלצים