שתף קטע נבחר

בשב"ס החליטו: יונה אברושמי לא ישתחרר

ועדת השחרורים של השב"ס החליטה לדחות את בקשתו של אברושמי, רוצחו של פעיל השלום אמיל גרינצווייג, לשחרור מוקדם. הוועדה קבעה: "אין הוכחה מספקת לשינוי מעשי באישיותו, ולא חלה ירידה במסוכנותו"

ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר החליטה היום (ב') לדחות את בקשתו של יונה אברושמי, רוצחו של פעיל השלום אמיל גרינצווייג, לשחרור מוקדם.

 

הוועדה קבעה כי "אין הוכחה מספקת לשינוי מעשי באישיותו" ו"לא חלה ירידה במסוכנותו". לדברי הוועדה, העובדה שאברושמי לא נטל חלק בפעילויות השיקום שנפתחו בפניו, בטענה שלא הזדקק להן, מוכיחה שהוא לא עבר שינוי.

 

רימון לעבר מפגיני "שלום עכשיו"

 

אברושמי, כזכור, נשפט למאסר עולם על השלכת הרימון לעבר מפגיני "שלום עכשיו" בשנת 1983 והורשע ברצח גרינצוויג. נשיא המדינה לשעבר, עזר ויצמן, קצב את עונשו של אברושמי ל-27 שנים. ב-2002 החליטה ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר להפחית שליש מתקופת מאסרו. המדינה עירערה על ההחלטה לבית המשפט המחוזי, שדחה את הערעור והורה לשחרר את אברשומי בתום ריצוי 20 שנות מאסר.

 

המדינה ערערה שוב על החלטת המחוזי לבית המשפט העליון וטענה כי בבדיקת דם שנערכה לאברושמי התגלו שרידי סם מסוג אקסטזי. שופטי העליון קיבלו את טענת המדינה וביטלו את שחרורו המתוכנן של אברושמי.

 

השופט בדימוס, יעקב קדמי, כתב בהחלטתו כי "לא חל שינוי אמיתי לטובה באופיו של אברושמי והוא עדיין מסוכן לציבור". הוא הוסיף כי "גילוי השימוש בסם עירער את מאזן השיקולים שעל פיו הכריע הרוב בועדה המקורית בזכות שחרורו המוקדם של האסיר".

 

השופטים המליצו אז לאסיר להיכנס לתוכנית שיקום בכלא ולהגיש שוב בקשה לשחרור מוקדם בעוד כשנה מהיום.

 

בחודש מאי 2003 הובא אברושמי לוועדת שחרורים מיוחדת, בראשותו של השופט בדימוס יעקב קדמי. בדיון טענה נציגת היועץ המשפטי לממשלה, עו"ד דגנית גדות-כרמי, כי אברושמי הודה שהשתמש בסמים יותר מפעם אחת. כמו כן, טענה כי אברושמי הודה בפני מנהל כלא מעשיהו בשימוש בסמים ואמר כי הוא אינו רואה עצמו משתלב בחברה כאסיר משוחרר - הוא אף הביע את רצונו להישאר בכלא. עוד טענה עו"ד כרמי כי "מבחנים שנערכו לו הצביעו על מסוכנות האסיר ועל אישיות בעייתית שעדין קיימת ולא חל בה שינוי משמעותי".

 

סניגורו של אברושמי, עו"ד עמירם, טען אז כי במשך שנים נתן מרשו בדיקות שתן ורק בבדיקה אחת נמצאו שרידי סם. לדבריו, אברושמי יוצא לעבודות חוץ ובמשך כשבע שנים לא הוגש נגדו דו"ח משמעת. אברושמי עצמו טען בדיון כי הביע חרטה על הרצח והוא אדם בריא.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אברושמי. "לא חלה ירידה במסוכנותו"
צילום: ג'רמי פלדמן
נרצח בהפגנת השלום. גרינצווייג
מומלצים