בן 3 נחנק בגן משרוך הכובע; מצבו בינוני-קשה
צוות מד"א הוזעק לגן של נעמ"ת בהוד השרון וגילה כי הפעוט נחנק משרוך שיצא מכובעו, לאחר שהשרוך נתפס במגלשה. המשטרה פתחה בחקירה בחשד לרשלנות מצד הגננת וצוות הגן. נעמ"ת: תושיית הצוות הצילה את הילד
פעוט בן שלוש הובהל אחר הצהריים (יום ד') במצב בינוני עד קשה וכשהוא מחוסר הכרה לבית החולים לילדים "שניידר" בפתח תקווה. זאת, לאחר שנחנק בגן ילדים בהוד השרון משרוך שיצא מכובעו. הפעוט אושפז במחלקה לטיפול נמרץ ומצבו יציב.
בית החולים דיווח למשטרה על הגעתו של הפעוט, ובעקבות כך פתחה משטרת כפר סבא בחקירה בחשד לרשלנות מצד הגננת וצוות הגן.
מבדיקה ראשונית עולה כי לפני הצהריים, שהה הפעוט בגן הילדים בהוד השרון. הפעוט היה לבוש בחולצה עם כובע שניתן לקושרו בחוט. הוא ניגש למגלשה בחצר הגן, וכאשר החל לגלוש נכרך החוט סביב צווארו, כשקצהו השני תפוס במעלה המגלשה.
הפעוט נחנק וכשצוות הגן הבחין בו, חילץ אותו מייד. למקום הוזעק אמבולנס של מד"א ירקון, וצוות מד"א החל לטפל בתינוק.
פראמדיק מד"א ירקון, יפתח קרני, סיפר: "כשהגענו הפעוט היה בתוך הגן. התחלנו לטפל בו, הוא סבל מחנק, הכרתו הייתה מעורפלת. פינינו אותו לבית החולים מאיר בכפר סבא".
בבית החולים מאיר ייצבו את מצבו של הפעוט, ומשם הועבר לבית החולים שניידר בפתח תקווה, שם הוא אושפז כשהוא מחוסר הכרה ומורדם.
דוברת נעמ"ת, כרמל איתן, סיפרה: "זה קרה כשהילדים היו בחצר. הילד היה על המגלשה, כששרוך הקפוצ'ון שלו נכרך. אחת המטפלות שהייתה בחצר, הבחינה מיד בכך ונתנה לו טיפול ראשוני".
לדבריה, "המטפלות שלנו עברו לאחרונה הדרכה בהחייאה, וזה כנראה סייע בידה לא לאבד את התושייה ולתת טיפול מיידי. במקביל הוזעק אמבולנס שהגיע במהירות. הפראמדיק אמר שהמטפלת פעלה בתושייה והצילה את חיי הילד. אנו נמצאים בקשר רצוף עם המשטרה לגבי שלומו של הילד. לפי מיטב ידיעתנו והקשר עם המשפחה, הבדיקות שנערכו לו אחר הצהרים היו תקינות".