שתף קטע נבחר

EMI מציעה מימון של עד 95% מערך הדירה

החברה, מקבוצת AIG העולמית, הציעה עד כה שיעור מימון מקסימלי של 90%. סקר: נשים מעדיפות לפרוס את תשלומי המשכנתא לתקופה ארוכה יותר מהגברים. הן גם מעדיפות לקחת אחוזי מימון גבוהים יותר מהגברים

חברת EMI מציעה תוכנית ביטוח חדשה לביטוח הלוואות המאפשרת ליטול משכנתא מהבנק בשיעור מימון של עד 95% מערך הדירה. עד כה הציעה החברה מימון בשיעור של עד 90%. EMI היא חברת ביטוח ישראלית לביטוח משכנתאות מקבוצת AIG העולמית.

 

בחברה מסבירים, כי התוכנית מיועדת בעיקר לאוכלוסיות  של זכאים שאינם מקבלים יותר סיוע ממשלתי (שהופחת עקב סיום תוכנית המענקים וצמצום הזכאויות ב-3 השנים האחרונות), בפרט באזורי הפריפריה בישראל, שנזקקים לשיעורי מימון גבוהים על מנת לרכוש בית.

 

עם זאת, מאמינים בחברה כי המימון הגבוה ישרת קהלי יעד נוספים כגון זוגות צעירים ועולים חדשים, שהמכשול העיקרי העוצר מבעדם לרכוש דירה הוא העדר הון עצמי מינימלי. 

 

כיום מצויה ריבית המשכנתאות בשפל והיא עומדת על שיעור של כ-4.5%. זאת, בצירוף מחירי הנדל"ן הנמוכים ושער הדולר הנמוך, בו נקובים המחירים בשוק הדירות יד שנייה, יוצרים תנאים נוחים לרכישת דירה.

 

על פי בדיקת החברה, כוח הקנייה של נוטלי המשכנתא השתפר ב-2004 בכ-23% לעומת שנת 1999. כלומר: אם בשנת 1999 עמד ההחזר החודשי הממוצע שנדרשת לשלם - על כל 100 אלף שקל שלקחת - על 730 שקל (0.73%), הרי שב-2004 עמד הסכום על 560 שקל בלבד (0.56%). 

 

איך פועלת השיטה? EMI מספקת ערבות פיננסית לבנקים למשכנתאות מהם נוטל הלקוח את ההלוואה, בשיעור של עד 30% מערך הדירה, ובכך היא מרחיבה עבור הבנקים את "כרית הביטחון". הלקוח מעמיד עוד 5% מערך הדירה כהון עצמי, כך שסיכון האשראי של הבנקים עומד על עד 65%. עבור שירות זה גובה החברה פרמיה שעלותה כ-100 שקל לחודש על כל 425 אלף שקלים של משכנתא.

 

הנשים - מעדיפות לפרוס לזמן ארוך יותר

 

על פי מחקר שוק שערכה החברה, עולה כי נשים מעדיפות לפרוס את תשלומי המשכנתא לתקופה ארוכה יותר מהגברים. כמו כן עולה כי הן מעדיפות לקחת אחוזי מימון גבוהים יותר מאחוזי המימון שהגברים מוכנים לקחת.

 

מרבית הלווים (כ-80%) מבצעים בדיקה של תנאי המשכנתא לפני שהם נוטלים אותה, ב-3 בנקים שונים לפחות. הפרמטרים המשמעותיים ביותר שנלקחים בחשבון בעת החלטה על נטילת משכנתא הם שיעור הריבית וגובה ההחזר החודשי.

 

מקורות המידע שמשפיעים על נוטלי המשכנתאות הם משפחה, חברים (90% מהנשאלים), וגם העיתונות והאינטרנט. כמחצית מהלווים מנצלים את מקסימום המקורות העצמיים שלהם ובלבד שייקחו מינימום משכנתא.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיועד בעיקר לאוכלוסייה בפריפריות
מיועד בעיקר לאוכלוסייה בפריפריות
צילום: עומר הכהן
מומלצים