שתף קטע נבחר

ת"א: כתובות רוססו על האנדרטה לזכר רבין

יום אחרי שרוססו כתובות נאצה על קברו של ראש הממשלה לשעבר בירושלים, רוססו כתובות על האנדרטה בכיכר רבין וכן הכתובת "מוות" על הדגל הסמוך. המשטרה פתחה בחקירה

אלמונים ריססו במהלך הלילה (יום ב') את הכתובת "מוות" על דגל ישראל הניצב מול האנדרטה לזכר ראש הממשלה המנוח יצחק רבין בתל אביב. כמו כן, רוססו האנדרטה ושני רכבים של עיריית תל אביב שחנו בסמוך. משטרת מרחב ירקון פתחה בחקירה. עובדי עיריית תל אביב ניקו את הכתובות במהירות והגישו תלונה במשטרה בפרשה.

 

אתמול בלילה ריססו אלמונים כתובות נאצה על קברו של יצחק רבין, ראש הממשלה לשעבר, ואשתו לאה, בירושלים. פס שחור רוסס על שמותיהם, ובסמוך לקבר רוססה הכתובת "כלב רוצח". מפקד מחוז ירושלים, ניצב אילן פרנקו, הורה על הקמת צוות חקירה מיוחד במרחב מוריה לחקירת האירוע. מהמשטרה נמסר שבידיהם צילום של החשוד, שנקלט במצלמות האבטחה הנמצאות במקום.  

 

בתגובה לכתובות הנאצה אמר מזכ"ל "שלום עכשיו", יריב אופנהיימר: "על המשטרה לבחון האם המצלמות שהותקנו לפני מספר שנים ליד קברו של רבין פעלו אמש כשורה או שהן הוצבו שם לצורכי נוי בלבד. מדינה שלא ידעה לשמור על מנהיגיה, לא מצליחה גם לשמור על קברם".

 

יו"ר סיעת העבודה, ח"כ איתן כבל, אמר: "השנאה המטורפת לא פסקה כנראה לרגע, והמטורפים, שחיללו את קברם של יצחק ולאה רבין נותנים תזכורת שהרצח הבא עלול להיות רק עניין של זמן. אסור למשטרה ולשב"כ להרפות, ולו לרגע, בעניין הזה".

 

לאחרונה התרבו המקרים של ריסוס כתובות נאצה על קברות גדולי האומה וכן כתובות איום והסתה נגד ראש הממשלה, אריאל שרון.

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכתובת על הדגל
הכתובת על הדגל
צילום: עיריית ת"א
ריסוס האנדרטה
ריסוס האנדרטה
צילום: עיריית תל אביב
מומלצים