שתף קטע נבחר

דור גז השלימה גיוס של 100 מיליון שקל

חברת האנרגיה גייסה אג"ח ממשקיעים מוסדיים, שגובה בתזרים המזומנים של צרכני הגז שלה; האג"ח קיבל דירוג Aa2

חברת דורגז מקבוצת אלון השלימה היום גיוס הון פרטי של כ-100 מיליון שקל. הגיוס התבצע בהנפקת איגרות חוב למשקיעים מוסדיים. היקף הביקושים להנפקה הסתכם בכ-300 מיליון שקל. את ההנפקה הובילה חברת החיתום פועלים איי.בי.אי.

 

מדובר בפעם הראשונה שחברה בתחום הגז הצרכני יצאה לגיוס בשוק ההון. החברה העמידה לרשות המשקיעים שרכשו את האג"ח כערבות גיבוי את תזרימי המזומנים שלה, המבוססים על תשלומי הגז של כ-90 אלף צרכני הגז הביתי והמסחרי שלה. בנוסף, שיעבדה החברה לטובת המשקיעים את כל נכסיה בשעבוד צף ואת כל ציוד התשתית שלה בשיעבוד קבוע.

 

חברת מידרוג העניקה לאג"ח שדור גז הנפיקה דירוג של Aa2, הנחשב לשווה ערך לדירוג AA. האג"ח של דור גז צמוד למדד, ומשך החיים הממוצע שלו יהיה כ-6 שנים. הריבית שהמשקיעים יקבלו על האג"ח עומדת על לפחות 1.65% מעל תשואת האג"ח הממשלתי.

 

דור גז היא חברת הגז הרביעית בגודלה בישראל, אחרי פז גז, אמישראגז וסופרגז. החברה מספקת גז לכ-30 אלף לקוחות עסקיים וכ-60 אלף לקוחות ביתיים, שהם כ-5% משוק הגז הביתי.

 

קבוצת אלון פועלת בתחומי האנרגיה, התשתיות, הנדל"ן והמזון, ומחזיקה, בין השאר, בשליטה ברשת תחנות הדלק דור-אלון ובשליטה משותפת ברשת השיווק רבוע-כחול. קבוצת אלון נמצאת בבעלות איש העסקים דודי וייסמן (40%), אפריקה ישראל (26%) וארגוני הקניות של הקיבוצים (34%).

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים