הוליווד בניו יורק
פסטיבל הסרטים של טרייבקה נכנס לשנה הרביעית עם תוכנייה שווה במיוחד, מסיבות פרועות ודאווין כללי. וגם: ערוץ טלוויזיה מסחרי חדש לקהילה ההומו לסבית, אמבר ורוב עושים קריירה מריאליטי ופמלה אנדרסון חוזרת לטלוויזיה ועולה על מדי ספרנית
אם תרדו השבוע לדאון טאון ניו יורק ותמצמצו מספיק חזק בעיניים, יש סיכוי טוב שתצליחו לזכות באשליה הנחשקת שאתם בעצם מפזזים על גבעות הוליווד. פסטיבל טרייבקה, הבייבי הפרטי של רוברט דה נירו ואחד מאירועי הקולנוע המעניינים בארה"ב, פתח בשבועיים האחרונים את שנתו הרביעית בעיר ומילא את שכונת טרייבקה האפרורית באווירת הקרנות בכורה וכוכבי קולנוע שיורדים אל העם. מאז שפרץ לעולם בשנת 2001, כחלק ממאמצי פוסט אסון התאומים לשיפור מצב הרוח בדרום מנהטן, הצליח הפסטיבל לכבוש מקום של כבוד בקרב תעשיית הסרטים העולמית, בזכות כמויות מסחריות של סרטים, מסיבות פרועות והרבה דאווין כללי. לכבוד היומולדת הרביעי שדרגו שם את ההייפ עם כמות מכובדת של סרטים (כמעט 250) ותוכנייה מעוררת תיאבון: לדוגמה, הבמאי הסיני הנודע וונג קאר ווי ("מצב רוח לאהבה") מעלה את סרטו החדש "2046", פנטזיה עתידנית ומסקרנת, העוסקת בסופר המפנטז על רכבת שמקפיצה את הנוסעים 40 שנה קדימה. באגף הסטייל, הסרט האופנתי מכולם (וזה עם האפטר פרטי הכי טוב בעיר) הוא Rize, סרטו הראשון של המגה-צלם אופנה דייוויד לה שאפל. בניסיונו הראשון בקולנוע דוקומנטרי (קליפים למריה קארי וג'סטין טימברלייק היו רק החימום), לה שאפל כיוון את העדשה אל חבורת רקדני רחוב בלוס אנג'לס, שמתחזקים סגנון ריקוד סמי אפילפטי המשלב עוויתות, פרפורים ושאר איבודי שליטה.
עוד סרטים מדוברים הם Asylum, מותחן אפל המבוסס על ספר מאת פטריק מקגראת, האיש שהביא לכם את "ספיידר" של הבמאי דייוויד קרוננברג, ו"מזימות זרות", בכורה לסרטו של סידני פולאק, עם ניקול קידמן ושון פן. אגב, לא חייבים לשלם כדי ליהנות מסרטי הפסטיבל: כחלק מהאירועים מקרינים שם מדי ערב סרטים על מסך חוצות גדול, כאשר הכניסה היא חינם לגמרי. עכשיו נשאלת השאלה מי צריך בכלל את ניקול ורוברט, כשאפשר לזכות בערב אוורירי בחברת כל התפרנים הניו יורקים, במקום להידחק באולמות הקטנים של הקולנועים השכונתיים.
טאצ' עליז
וויל וגרייס משקשקים בתחתונים: אחרי התקדמות איטית אך יציבה בייצוג הקהילה ההומו לסבית בערוצי הטלוויזיה השונים, יהפוך בקיץ הבא הטפטוף למבול, עם ערוץ חדש מבית MTV שמוקדש כולו לחיים בוורוד. הערוץ, שייקרא LOGO, יעלה לאוויר בחודש יוני ובכך יהווה סוג של מהפכה: לראשונה בארה"ב יוצע ערוץ הומואי לקהל הרחב כחלק מחבילת הכבלים הבסיסית, כאשר העובדה שמאחוריו עומדת חברת "ויאקום" התמנונית מבטיחה שלא מעט כסף יושקע בהפיכתו לסוכרייה נחשקת להמונים. התוכן של "לוגו" אמור להתבסס על סרטים ותחקירים שמעניינים את הקהילה, כאשר חוץ מחומר קנוי מתכננים שם גם סדרות מקוריות כגון "החתונה ההומואית המאממת שלי", ריאליטי על חתונות של אוחצ'ות מרחבי ארה"ב, ואת "תיבת נוח", על חבורת גייז אפרו אמריקאים שחיים בסנטה מוניקה.
ויש גם נקודה מקומית: העורכת הראשית של הסרט שמיועד לפתוח את שידורי הערוץ היא הישראלית מאיה שטרק, 30, בוגרת לימודי קולנוע בבית הספר הנחשב SVA, שחיה בניו יורק כבר תשע שנים. "לסרט הפותח קוראים The Evolution will be Televised (בתרגום חופשי: "האבולוציה תהיה טלוויזיונית"), מספרת שטרק, "והוא סוקר את ההיסטוריה של הקהילה בראי תרבות הפופ, מאירועי סטונוול ועד ימינו. המטרה היא להראות כמה המצב השתנה בנוגע לייצוג הקהילה בתקשורת, ולסקור את ההתקדמות של השנים האחרונות, המתבטאת גם בערוץ החדש שאנחנו מעלים".
בכנות, נראה לך שצריך בכלל ערוץ כזה?
"אני חושבת שכן, תלוי רק באיזו מתכונת. היום הטלוויזיה בארה"ב מאוד מכוונת לנישות, ולכן אין סיבה שלא יהיה גם ערוץ להומואים ולסביות. חוץ מהקטע המסחרי, העלאת הערוץ מאוד סמלית וחשובה בתקופה הנוכחית ובמאבק נגד בוש והגזרות שלו. הערוץ הזה הוא סוג של דגל שמראה שאנחנו כאן, גם אם זה לא מוצא חן בעיני הנשיא".
"אנחנו פה בשביל הכסף"
לא חסרים אנשים שעשו קריירה מריאליטי, אבל נדמה שאין כאלה שהצליחו לכבוש את הז'אנר בסערה כמו אמבר ברקיץ' ורוב מריאנו, שזכו כבר לכינוי המגבש "רומבר". השניים מהווים הוכחה רשמית לכך שבלי הרבה כישרון, אבל עם המון חיבה לכיבוס לכלוכים בפומבי, אפשר להפוך לסופרסטארים מקומיים. אמבר התחילה את הרומן שלה עם התקשורת ב"הישרדות אוסטרליה", שם היא תפקדה כסייד קיק של ג'רי הכלבה, והועפה מעט אחרי שהסכימה למכור את נשמתה עבור ביס מהמבורגר יבש. כיון שהפסדים לא מעייפים בחורה אמביציוזית כמו אמבר, היא שבה בגדול בתוכנית "הישרדות האלופים", שם קטפה בקלילות את המקום הראשון ועל הדרך גם פצחה ברומן עם המתמודד שהגיע למקום השני, רוב מ"הישרדות מרקסאס". מאז הפכו השניים למסחטת כסף פעילה שדוחפת את פרצופה המתמוגג לכל ריאליטי שבנמצא, כאשר הכיבוש הנוכחי שלהם הוא השתתפות קבועה כצוות נמרץ בעונה האחרונה של "המירוץ המופלא". השבוע הם תקעו עוד יתד בעולם הריאליטי, כשהתחתנו בטקס רב משתתפים ונתנו למצלמות לפשפש בחופשיות בהכנות. התוצאה תשודר בחודש הבא ברשת CBS תחת השם " Rob and Amber Get Married" ("רוב ואמבר מתחתנים"), או אז תוכל כל אמריקה לראות את כל מה שאמבר ורוב הסתירו, בהנחה שלשני הצומים נשאר בכלל משהו פרטי. אמבר ורוב, מצידם, מפגינים גישה בריאה לחיים: "אנחנו פה בשביל הכסף", אומרת אמבר בכנות, "וכל עוד אנשים מוכנים לשלם לנו רק בשביל שנהיה עצמנו, אני לא מבינה למה לא לנצל את זה". צודקת.
שובה של הבימבו
תאמרו מה שתרצו על פמלה אנדרסון, אבל אי אפשר להכחיש שלבחורה מגיע אות כבוד: מדובר בגברת שעברה בחייה מסע כומתה של ניתוחים פלסטיים, סרטי פורנו, רומנים עם כוכבי רוק כעורים, מחלות צהבת משונות, שלא לדבר על הררי הקוק בשירותים ומסיבות אצל יו הפנר, ולמרות הכל הצליחה לשמור על עור הפנים ולהישאר בובת ברבי אנושית גם בגיל 37. אפילו כשימי "משמר המפרץ" ו"חתיכה דוקרנית" הרבה מאחוריה, אנדרסון ממשיכה עד היום לרכב על קלף הקוזינה המחומצנת, כאשר בשנים האחרונות השכילה להפוך את עצמה לסוג של קריקטורה שעושה צחוק מעצמה ומשדי היוקוזנה המסחריים שלה. את הגיחוך שבדמותה היא חולבת עד הסוף עם סיטקום אישי חדש ברשת פוקס, העונה לשם Stacked (כלומר "חבילה". שם שמתייחס לערימות ספרים וגם למשא העודף של אנדרסון), בו היא מגלמת בחורה זורמת בשם סקיילר דייטון, שמתחילה לעבוד בחנות ספרים משפחתית, המנוהלת בידי זוג אחים (גאווין מילר ובראיין סקולארו). חוץ מהמתח עם האחים, דייטון צריכה גם להתמודד עם עובדת קנאית (מריסה ג'רט ווינוקר), עם לקוח קבוע ותמהוני (כריסטופר לויד, "חזרה לעתיד") ועם העובדה שהמרחק בינה ובין ספרים הוא בערך כמו זה שבין קירסטי אלי וקרקר דל קלוריות. חוץ משעת שידור אטרקטיבית (ישר אחר מקפצת הרייטינג "אמריקן איידול", (Stacked זוכה לתשומת לב גם בזכות יוצרה, סטיבן לוויטן, שאחראי ל"פרייז'ר" ו"תהרוג אותי וזהו". אחרי כמה שבועות באוויר, אפשר כבר לקבוע שהתוצאה מעוררת חיוך ושאנדרסון חביבה כרגיל בדמות הבימבו טובת הלב. עכשיו רק צריך לראות אם אמריקה באמת תקבל ספרנית שלובשת דאבל די לעבודה.
איש השבוע
התואר הנחשק מוענק השבוע לעוגיפלצת, אותה בובה כחולה ובולימית, שכבר שנים בולסת עוגיות על חשבון "רחוב סומסום". אחרי שהבינו באיחור שהם האומה השמנה בעולם, התחילו האמריקאים לחפש אשמים לצלוליטיס המדולדל. כחלק מהמאבק פצחו בשבועות האחרונים בעליהום כללי על עוגיפלצת, שהואשם בכך שחינך דורות שלמים לבלוס פחמימות. הפתרון: החל מהפרקים החדשים עוגי יתחיל לנשנש גזרים בין העוגיות ויסביר לילדים שבצק זה אחלה, אבל אין כמו להיות בדיאטה.
