שתף קטע נבחר

תושבי פאת שדה מאיימים לבטל ההסכם לפינויים

ל-ynet נודע כי יומיים לפני ליל הסדר נפגשו בשדרות 15 נציגים מהיישוב פאת שדה שבגוש קטיף עם ראש מנהלת ההתנתקות, יונתן בשיא. במהלך הפגישה שטחו טענות קשות על היחס מצד תושבי מבקיעים, לשם הם אמורים לעבור. כעת הם מאיימים לבטל את ההסכם

ההסכם לפינוי מרצון בסכנת ביטול: תושבים ביישוב פאת שדה שבגוש קטיף מאיימים לבטל את ההסכם שעליו חתמו לפינוי משותף ליישוב מבקיעים, שמדרום לאשקלון - כך נודע אמש (יום א') ל-ynet. התושבים מוחים על נסיונם של תושבי מבקיעים "לנשל אותם מנכסים משותפים". במנהלת סל"ע וביישוב מבקיעים דוחים את טענות תושבי פאת שדה, וטוענים שמדובר באי-הבנה שתמצא את פתרונה.

 

ל-ynet נודע כי יומיים לפני ליל הסדר הגיעו 15 נציגים מהיישוב פאת שדה לפגישה עם יונתן בשיא, שנערכה בשדרות. במהלך הפגישה שטחו נציגי פאת שדה טענות קשות על היחס אליהם מצד תושבי מבקיעים. לטענתם, הם היו אמורים להיכנס כשותפים מלאים ליישוב, המצוי בקשיים כלכליים. הם סיפרו שתושבי מבקיעים מונעים מהם שותפות בנכסים משותפים כמו תחנת הדלק, המסעדה ו-25 דירות להשכרה, השייכות למושב השיתופי.

 

 

שי חמו, חבר מליאת היישוב פאת שדה, אמר שהתושבים היו אמורים לשלם 85 אלף דולרים כל אחד למושב מבקיעים, כדי לזכות במנייה שיתופית. אולם, לדבריו, במהלך המשא-ומתן מול מזכירות מבקיעים התברר שאלה אינם מוכנים לשתף את אנשי פאת שדה בנכסים המניבים רווחים למשך עשר שנים נוספות.

 

"הם מוכרים כל נכס ומונעים את שיתופינו המלא ביישוב כפי שאמור היה להיות. הכספים שהיו אמורים לקבל מתושבי פאת שדה כחלק מהפיצויים שאנו אמורים לקבל עבור הפינוי נועדו למעשה לכסות את הגירעון הענק של המושב הזה, העומד על כ-22 מיליוני שקלים", אמר חמו.

 

לדבריו, "אנחנו הודענו לבשיא בפגישה בשדרות שהיחסים עם מבקיעים עלו על שירטון. מבחינתנו, כל העסק בטל ומבוטל. למרות זאת, אינני שולל אפשרות שבעתיד יתקיים משא-ומתן כדי להתגבר על המחלוקות הקשות הקיימות. נכון לעכשיו, מבחינתנו, העסק עם מבקיעים מבוטל".

 

אווה דולינגר, שאיבדה את בעלה, ניסן, לפני כשלוש שנים בפיגוע ירי, מתכננת לקיים ב-8 ביולי הכנסת ספר תורה לבית הכנסת ביישוב, ביום השנה לרצח. "אף אחד לא יכול לפתות אותי לעבור אחרי כל השנים שאני גרה פה בפאת שדה".

 

דולינגר, מתגורר 19 שנה ביישוב פאת שדה שבגוש קטיף עם ששת ילדיה. "אני מלכתחילה לא הסכמתי ללכת עם הסכמה של חוק 'פינוי-פיצוי'. אני מתנגדת לזה, ואני מתנגדת לתוכנית ההתנתקות. שום דבר לא יכול לפצות בן אדם על כל הישיבה שלו פה בגוש".

 

לדבריה, "על כל שנה שבן-אדם מתגורר בימית, הוא קיבל 48 אלף שקל וזה עבור כל שנה, ופה, במקרה שלנו, מציעים 4,800 שקל עבור כל שנה. לאחת כמוני, שאיבדה את בעלה, אומרים 'את מקבלת כסף מהביטוח לאומי, לכן לא מגיע לך עוד כסף'.

 

"אפשר לעשות שלום גם אם אנחנו פה, ממשיכים לגור בגוש קטיף. התושבים בימית ידעו שהם גרים שם על זמן שאול. לנו אמרו, בואו ליישב את המקום, לפתח אותו. אף אחד לא אמר לנו שאנחנו על זמן שאול, ואילו היו אומרים לנו הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי באה לגור פה. אבל שלא אומרים לך, אתה מגיע למקום, מפתח את הבית שלך ומתכנן לגור בו עד יום מותך".  

 

התגובות: המשא ומתן נמשך

 

מזכיר יישוב מבקיעים, יוסי זוהר אמר ל-ynet בתגובה שהמשא-ומתן עם מתיישבי פאת שדה מוסיף להתנהל, "כולל בשעות האחרונות". הוא דחה את הטענות לחילוקי דעות עם המתיישבים מגוש קטיף על נכסים משותפים.

  

דובר מנהלת סל"ע, חיים אלטמן, אמר ל-ynet: "אני מכחיש מכל וכל את הטענה כאילו ההסכם בין פאת שדה למבקיעים בטל ומבוטל". עם זאת, לדבריו, קיימות בעיות אשר תיפתרנה.

 

"שני יישובים חתומים על זכרון דברים. עכשיו שני הצדדים מנסחים את ההסכם המפורט והמורכב, ויש מספר סעיפים שטרם סוכמו. הפגישות נמשכות, ישנה הידברות אמיתית ובמקביל עבודות התשתית שנעשות עבור אנשי פאת שדה במבקיעים נמצאות בעיצומן", מסר דובר המנהלת ל-ynet.

   

הבוקר יפגשו הנציגים המשפטיים של התושבים מגוש קטיף עם מנכ"ל משרד ראש הממשלה, אילן כהן וידונו איתו בנושאים המשפטיים. בין היתר יעלה נושא המעבר לניצנים, נושא החקלאות והחממות. 12 ראשי המזכירויות שנפגשו בעבר עם ראש הממשלה טרם החליטו אם גם הם יגיעו לפגישה, ואת ההחלטה הם יקבלו הבוקר.


פורסם לראשונה 01/05/2005 21:55

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רוני סופר
שי חמו. מאיים להישאר
צילום: רוני סופר
צילום: אלכס קולומויסקי
הנושא במו"מ. בשיא
צילום: אלכס קולומויסקי
להיכן יעברו החממות?
מומלצים