חדש ב-Nextel האמריקנית: שלושה טלפונים של מוטורולה
חברת מוטורולה ייצרה ופיתחה עבור Nextel האמריקנית (המקבילה למירס הישראלית), שלושה מכשירים חדשים ה-i605, ה-i275 וה-i355
Nextel האמריקנית, ספקית רשת ה-Iden הגדולה בעולם (המקבילה למירס הישראלית) השיקה השבוע מכשיר ראשון עם Bluetooth. בקרוב היא תשיק שני מכשירים נוספים אותם ייצרה ופיתחה כמו תמיד בעבורה חברת מוטורולה.
שלושת המכשירים החדשים שעומדים להגיע לשוק אינם מצטיינים בקווי מתאר עדינים או עיצוב יוצא דופן אך כיאה לשושלת, הם כוללים מקלטים לווינים, מארזים קשיחים ואפילו Bluetooth בדגם המתקדם יותר.
נקסטל כבר הציגה בעבר מכשיר Blackberry ייחודי - ה-7520, התומך ב-Bluetooth (הצפוי להגיע גם לישראל) - אך הדגם האחרון הוא ללא ספק יוצא דופן. ה-i605 שנחשף השבוע הוא המכשיר הראשון המצויד ביכולות Bluetooth מובנות המיוצר על ידי מוטורולה ומיועד בעיקר למשתמשים עסקיים הנמצאים בשטח רוב הזמן.
ה-i605 מזווד במארז קשיח ומגיע עם מסך ענק בגודל של 176X220 פיקסלים ובאבחנה של לא פחות מ-18 ביט (כ- 262,000 גווני צבע), תמיכה בסביבת J2me midp 2.0, נפח של 32 מגהבייט זיכרון פנימי ורשמקול מובנה, המחיר שנקבע לו: כ-300 דולר.
המכשיר השני שנחשף, ה-i275, ממשיך את דרכו של הדגם הוותיק יותר - ה-i265 (שנמכר בישראל), אך נוספה לו מצלמה דיגיטלית מובנית באבחנה של 0.3 מגה פיקסל. בכך המכשיר הופך להיות השני של החברה לאחר ה-i860 (אף הוא נמכר בישראל) המצויד במצלמה דיגיטלית.
המכשיר השלישי, מדגם i355, מיועד לאנשי השטח שבינינו. הוא מגיע עם מארז קשיח במיוחד העמיד לכל תנאי מזג האויר. Nextel מייעדת אותו במיוחד בעבור אנשי הצבא. אף הוא כדגמים הקודמים מצוייד במסך צבעוני ויכולות Java מובנות.