שתף קטע נבחר

דפדפנים חלופיים לאינטרנט אקספלורר - חלק ב'

עוד דפדפני אינטרנט המבוססים על המנוע של אינטרנט אקספלורר: Maxthon ו-Slim Browser, וחלופות אמיתיות: Opera, נטסקייפ ופיירפוקס

בחלק א': Avant Browser, Deepnet Exploere ועוד

 

  • Maxthon 1.2.2: הדפדפן כמערכת הפעלה

 

Maxthon (לשעבר MyIE) הוא עוד אחד מוותיקי הז'אנר, שמשתדל להציע גם כמות ולא רק איכות. על-פי מספר ההורדות שהוא זכה להן עד כה - 22,384,463 (לפחות אם נאמין למה שכתוב באתר הבית שלו) - נראה שהוא גם מצליח בכך.

 

גם הוא מציע את כל היכולות של מתחריו בשוק הדפדפנים האלטרנטיביים, כשעל קצה המזלג

מדובר בממשק עברי, גלישה בלשוניות, סינון תכנים, חסימת פרסומות ותוכני מולטימדיה, מילוי טפסים אוטומטי, ניהול סיסמאות, שיחזור עמודים גם לאחר סגירתו, אפשרות בחירה במספר עמודי בית במקביל, מחוות עכבר וקיצורי מקשים, חיפוש מובנה ועוד.

 

אך שלא כמו הדפדפנים האחרים, כאן מדובר במעצמת תוספים וסקינים אדירה ממש. חובבי Maxthon מציעים עבורו מאות תוספים, ביניהם כאלו הזמינים באמצעות סרגל צדדי, שחבוי לו משמאל לאתר בו אתם גולשים, ומוסיפים לו פונקציות שאפילו לא דמיינתם, זאת בנוסף לאלו שאתם כבר מכירים מסרגלי הכלים המיועדים ל-IE.

 

עיון בעמוד התוספים מגלה עזרים לשליחת וקבלת דואר מכל שרת אפשרי (כולל Gmail, יאהו! ו-Hotmail), גישה לתוכנת המסרים המיידיים האהובה עליכם ישירות מהדפדפן, קבלת עדכוני RSS, איתור כתובות IP, תרגום מקוון מבבילון או מורפיקס (או מילונים אחרים, אם תזדקקו גם לשפות שאינן עברית), וכן עזרים למפתחים ומעצבי אתרים, אפשרות הגדלת תמונות על-פי רוחב העמוד, ספירת מילים ועוד.

 

כך שאם אתם מחובבי חבילות התוכנה שיכולות לעשות כמעט הכל, אין ספק ש-Maxthon הוא הדפדפן האולטימטיבי עבורכם, ויאפשר לכם לצאת מהחלון שלו רק לעיתים רחוקות, בכדי לכתוב איזה מסמך בוורד

וזהו – כמעט את כל השאר הוא כבר יאפשר לכם לעשות באמצעותו.

 

רישיון: Freeware

קישור ישיר להורדה

  

  • Slim Browser 4.04.005: דפדפן דיאטטי

 

אם ראשכם סובב מעט, מעודף אפשרויות אולי, הנה פתרון מרגיע: Slim Browser. דפדפן שמציע לכם ליהנות מהכל, אבל בצורה שפויה. הוא מציע תוספים, אבל מסתפק בפחות מעשרה. הוא כולל יכולות אבטחה מתקדמות, אבל לא כאלו שאחריהן תחושו כמו סוכני מוסד. הוא מה שנקרא, בול באמצע.

 

מדובר בדפדפן מהיר במיוחד, שגם אינו שוקל הרבה בעת ההורדה (1.5MB בלבד), והודות לשלושה גולשים חרוצים שסייעו במלאכת התרגום (כולל ממשק עברי) ובאופן כללי, אתם יכולים לגלוש "נקי", כי בניגוד לדפדפנים האחרים שסקרנו הפעם, הדפדפן הזה לא עמוס ביותר מדי פיצ'רים.

 

אבל אל תבינו אותנו לא נכון, הוא בכל זאת כולל כמה יכולות ראויות, ביניהן בודק איות מקוון, לצורך מילוי טפסים נטול שגיאות (שלמרבה הצער אינו תומך עברית), חוסם פקדי ActiveX, שעלולים לסכן אתכם, עורך טקסט מובנה, שגם תומך בעריכת קובצי HTML ,VBScript ו-Jscript, תמיכה

בסרגלי כלים של IE, שמירת אתרים בקבוצות, וכמובן, הלהיט של עולם האינטרנט בכלל והדפדפנים בפרט: קורא RSS מובנה.

 

לסיום, יש צורך לציין ש-Slim Browser מגיע עם סרגל כלים מובנה של My Search, המאפשר אמנם חיפוש באין-ספור אתרים מתמחים ומנועי חיפוש, אולם נחשב בעיני כמה תוכנות אנטי Spyware, (וכנראה גם בעיני כמה משתמשים) לרוגלה מטרידה במיוחד. לשיקולכם.

 

רשיון: Freeware

קישור ישיר להורדה   

 

חלופות אמיתיות לאינטרט אקספלורר

 

למרות שכל הדפדפנים שסקרנו אינם IE, הם בכל זאת נזקקים לשירותיו על מנת לעבוד כשורה, ולשרת אתכם נאמנה, אבל אם אתם נמנים על אלו שה-e הכחול נמאס עליהם לגמרי, ופיירפוקס בכל זאת לא עונה על טעמכם, יש עוד אפשרויות.

 

אמת בפרסום: Opera 8

 

דפדפן מעולה, שנכון להיום, מציע את חווית הגלישה האולטימטיבית (כמה טוב לגלות סוף סוף סלוגן שיווקי שמקפיד על אמת בפרסום). הוא כולל את M2, תוכנת דואר אלקטרוני מובנית, ומגיע עם חשבון דואר רשת בנפח 3MB, באדיבות המפתחת הנורבגית. מלבד זאת, הוא מסוגל לעבוד

גם כמוזילה או IE (מול האתרים כמובן), כך שאת רובם ככולם הוא יציג כשורה.

 

באופרה יש אפשרויות אבטחה מתקדמות, והוא כולל תמיכה קולית ייחודית, שבפועל, מאפשרת לו להקריא לכם טקסט מאתרים או הודעות דואר, ומאפשר לבצע פקודות שונות בעזרת פקודות קוליות (באנגלית בלבד). כל אלו, ותכונות אחרות, כמו למשל תמיכה במגוון מערכות הפעלה ופלטפורמות חומרה, עבודה מהירה במיוחד, מאות סקינים, רכיב צ'ט ובעצם, מה לא – הופכות אותו למספר אחד באינטרנט.

 

רישיון: Adware (פרסומות בגירסת החינם), 39 דולר לגירסה נטולת פרסומות.

קישור ישיר להורדה

  

נטסקייפ מכה שמינית: Netscape 8.0 Beta

 

נטסקייפ, אותו דפדפן רב פעלים, שחלש על עולם האינטרנט במהלך שנות ה-90', ואיבד את כיסאו לטובת IE, הושק לאחרונה בגירסת בטא שמינית במספר, שעדיין לא ידוע מתי תושק רשמית, אולם כרגע מציעה לא מעט יתרונות, אפילו על פני פיירפוקס, שעליו הוא מבוסס.

 

הדפדפן הניסיוני תומך טוב יותר באתרים ישראלים, מציע הגנה נגד הונאות Phishing, תומך בהתקנת עד עשרה סרגלי כלים מותאמים אישית, חוסם סקריפטים ופקדי ActiveX, כולל עדכוני RSS, גלישה בלשוניות, מאפשר לייבא הגדרות מדפדפנים אחרים, מציע סקינים הזמינים להורדה ברשת, ועוד. שווה לנסות.

 

רישיון: Freeware

קישור ישיר להורדה

 

ראש לדפדפנים האלטרנטיביים: Firefox 1.03  

 

דומה כי הכל כבר נכתב על הדפדפן המצוין הזה. פיירפוקס מציע חסימת פופ-אפים מובנית, גלישה עם טאבים (לשוניות), המאפשרת לראות יותר מאתר אינטרנט אחד בחלון בודד, כלי אבטחה ופרטיות נגד פקדי ActiveX וציתות לפעילות הגולש, חיפוש מובנה במנוע החיפוש גוגל (המשולב כעת בדף הפתיחה של הדפדפן), טכנולוגיית Live Bookmarks, המאפשרת עדכון של כותרות חדשות ואתרי אינטרנט מועדפים ב-RSS, סרגל כלים הניתן להתאמה אישית, סקינים ועוד.

 

בתוך כך, סבל האקספלורר משורה של באגים ובעיות אבטחה שהביאו גופי אבטחה מובילים, בהם מכון האבטחה CERT, לקרוא למשמשים לעבור לדפדפנים חלופיים. גם בפיירפוקס התגלו לאחרונה שורה של כשלי אבטחה ובכל זאת מדובר בדפדפן בטוח יחסית. מומלץ. אחרי הכל, מדובר באויב הגדול ביותר כיום של אינטרנט אקספלורר, מלבד אינטרנט אקספלור, כמובן.  

 

רישיון: GPL

קישור ישיר להורדה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים