הפתעה: הסניגורית ביקשה מעצר עד תום ההליכים
עולם הפוך? עו"ד תרצה קינן, המייצגת צעיר מנתניה שנהג בפסילה, אלון דינר, ביקשה מבית המשפט להאריך את מעצרו עד תום ההליכים. הסיבה: רצון שהוא ירצה את העונש בחפיפה לעונש מאסר שהוא מרצה. אולם אם המשפט יימשך, הוא עלול להמשיך לשבת בכלא במקום במעצר בית. התובעת: לא נתקלתי מעולם בבקשה כזו
סניגורית ביקשה מבית המשפט... להאריך את המעצר של לקוחה עד תום ההליכים, למרות החלטה של בית המשפט שהוא ישהה במעצר בית.
תחילת הפרשה בחודש יולי 2004. אלון דינר, בן 21 מנתניה, נעצר בזמן שנהג על קטנוע בהיותו בפסילת רישיון. נגד דינר הוגשו כתבי אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים. בכתב האישום יוחסו לו עבירות של נהיגה בזמן פסילה, נהיגה ללא רישיון בתוקף ונהיגה ללא ביטוח בתוקף.
לבקשה למעצרו עד תום ההליכים נטען כי זו לא הפעם הראשונה שהוא מבצע עבירות של נהיגה בזמן פסילה ועל אף שהוא היה מורשה לנהיגה משנת 2002 נוספו הרשעות קודמות לחובתו. בנוסף נטען נגדו כי תלויים נגדו שני תיקים נוספים של נהיגה בזמן פסילה ונהיגה ללא רישיון וביטוח בתוקף.
"עברו התעבורתי המכביד של הנאשם והעובדה שהוא ממשיך לנהוג פעם אחר פעם כשהוא פסול לנהיגה מעידים שאין עליו מורא הדין או מורא בית המשפט והתנהגותו מעידה על זלזול בוטה ומתמשך בחוק ובגזר הדין הפוסל אותו מלנהוג. הנאשם מפגין חוסר שליטה עצמית וממשיך לנהוג על אף שתלוי ועומד נגדו מאסר על תנאי בר הפעלה", נאמר.
בדיון שהתקיים בבית המשפט ביקשה התביעה להאריך את מעצרו של דינר עד תום ההליכים נגדו ואילו עורכת הדין שמייצגת אותו, תרצה קינן, ביקשה לשחרר אותו. השופט יהודה הלוי החליט לשחרר את דינר למעצר בית מלא ובערבות של 500 שקלים. כארבעה חודשים לאחר ההחלטה הגישה סניגוריתו בקשה להקל בתנאי מעצר הבית כך שבשעות היום הוא יוכל לצאת לעבוד ובשעות הלילה לשהות בביתו. השופט הלוי נענה לבקשה.
בזמן היותו במעצר בית נשלח דינר לחצי שנת מאסר בפועל בתיק אחר ואמור לסיים את ריצוי עונשו בעד חודשיים, במידה ולא ינוכה לו שליש.
לפני כשבוע הגישה עו"ד קינן בקשה להחזר הערבות מכיוון שהוא נמצא בכלא. קינן ביקשה בדיון כי מרשה, אשר אמור להשתחרר לאחר ניכוי שליש ממאסרו עוד השבוע, ייעצר עד תום ההליכים נגדו במקום שישוחרר לאחר מאסרו למעצר בית.
קינן טענה בדיון: "היות והנאשם אסיר הוא מתועד להישלח למאסר. יש לו מאסר על תנאי ועל מנת שלא יישאר במעצר בית עד לדיון בתיקים נגדו, ואם בית המשפט יחליט להפעיל את המעצר על תנאי באופן חופף, אבקש להסכים למעצרו עד לתום ההליכים. התובעת טענה בתגובה לבקשה כי היא אינה מתנגדת מכיוון שמתחילה הם ביקשו לעצור אותו עד תום ההליכים והתנגדו לשחרורו למעצר בית. התובעת הוסיפה כי היא לא מכירה הליך של בקשה של סניגור לעצור נאשם עד תום ההליכים.
השופט הלוי החליט להיענות לבקשת הסניגורית ועצר את דינר עד לתום ההליכים המשפטיים נגדו. השופט קבע שהוא ישהה בכלא ולא במעצר בית על פי בקשתה של הסניגורית. השופט הורה גם להחזיר את הערבות בסך ה-500 שקלים לאביו של דינר.
אולם בעקבות הצעד, אם המשפט המתנהל נגדו כעת ייארך תקופה ארוכה, עלול דינר להישאר במעצר בבית הכלא, במקום לשהות במעצר בית עם אפשרות לצאת לעבודה בשעות היום.