שתף קטע נבחר

ההתנתקות מפיחה חיים במלון של נווה דקלים

מלון נוווה דקלים, ההבטחה הגדולה של הגוש, עמד בשלוש השנים האחרונות ריק מאדם. אבל כעת עומד הכל להשתנות. אלפי שקלים גוייסו לשיפוצו והתוכנית היא לשכן בו מאות ממתנגדי ההתנתקות. דתיה יצחקי, הכוח המניע מאחורי הפרוייקט, מגייסת כספים ומתנדבות לשיפוצים ומשוכנעת: זו השקעה לטווח ארוך

בונים לתפארת: כבר שבועיים שמשהו מתרחש בבית המלון בנווה דקלים. המבנה הוותיק שהיה נטוש בשלוש השנים האחרונות עובר לאחרונה מתיחת פנים. זאת, לקראת איכלוס קרוב של 150 משפחות ורווקים, מרביתם אנשי "נוער הגבעות".

 

 

מאחורי יוזמת השיפוץ הפרובוקטיבית עומדת מינהלת קל"ע (קליטה לחבל עזה), ששמו מתכתב עם מינהלת סל"ע, הלא היא מינהלת ההתנתקות. מינהלת קל"ע גייסה תרומות של מאות אלפי שקלים לטובת השיפוץ, ואף יצרה קשר עם המשפחות והרווקים האמורים לאכלס את המקום. גם מקומם של תלמידי מוסדות חינוך לא ייפקד מהמקום. כולם ישוכנו במלון עוד לפני תחילת הפינוי. במערכת הביטחון הביעו חשש שבית המלון יהפוך למוקד אכסון עבור כאלה שינסו לעורר פרובוקציה בעת הפינוי.

 

דתיה יצחקי, תושבת היישוב כפר-ים והאחראית על הפרוייקט, מסבירה שאסור להותיר את המאבק לתושבי גוש קטיף בלבד: "כל הנסיונות למקד את המאבק על הגוש למשפחות עצמן בנושא הכספי הוא טעות. מדובר במלחמה על ארץ ישראל ועל ביטחון המדינה. לכן אין זה עניינם הבלעדי של תושבי גוש קטיף.

 

לדבריה, "אסור שתושבי הגוש יעבירו מסר כאילו הם מסתדרים לבד. במועצה טענו כי בגוש יש 275 יחידות דיור. אנחנו גילינו יותר. הם אמרו שאין עניין לקלוט אנשים כי זה לא מועיל לגוש, אבל אנחנו מוכיחים שהמציאות בשטח שונה לחלוטין. המטרה היא להוציא את המאבק נגד העקירה מההקשר האישי כי פשוט לא מדובר בבעיה של הבית הפרטי שלי".

 

"יהיה פה בית מטבחיים"

 

יצחקי, מעודדת מחסימות הכבישים שלשום, משוכנעת כי מדובר רק בדוגמה קטנה של מה שיקרה ביום הפינוי. "ההתנגדות תכלול הורדת חוטי חשמל ושיבוש של רשת הטלפונים. רופאים לא יגיעו לבתי החולים. ובתוך כל הסיפור הזה יהיה פה בית מטבחיים מהפצמ"רים של הפלסטינים, שיעשו הכל כדי שהנסיגה תתרחש תחת אש. בקיצור - ברדק שלם".

 

את עבודת הניקיון, הצביעה והסיוד במלון מבצעות מתנדבות בנות אולפנה ממעלה לבונה. הבנות לומדות חצי יום במדרשה הסמוכה ואחר כך מתפנות לעבודה אינטנסיבית כדי להספיק ולהכין את המלון כבר בשבוע הבא.

 

"למועצה אין תקציב לשיפוצים ואנחנו פותרים את הבעיה", מסבירה יצחקי. "השגנו תרומות מיהודים טובים, שרואים חשיבות במה שאנחנו עושים. הסברנו להם שלא מדובר בכסף עבור סטיקרים, כובעים או שטויות מהסוג הזה, אלא בהשקעה לטווח ארוך עבור בית מלון שישמש את הגוש שנים רבות".

 

בשטח מתרוצץ יעקב, תושב נווה דקלים, שמנווט את הבנות. יעקב מספר כי חלק עבור מהמשפחות ישמש המלון רק תחנת מעבר בדרך ליישובים. "יש יותר ממאה משפחות שממתינות", הוא מספר. "כל יום מתקשרים ושואלים 'נו מה קורה'. אנשים עומדים על המזוודות".

 

"טראומה? גם בביצות של חדרה קברו ילדים"

 

יצחקי לא חוששת ממעצרים למרות שכבר זמן מה היא עסוקה בלבצר את ביתה בגדרות תיל. "החוק אומר שב-15 באוגוסט יוציאו אותי מביתי. זכותי המלאה למחות ואני עושה זאת בצורה דמוקרטית לא-אלימה. כל מה שאני עושה חוקי. אנשים יבואו הנה לארבעה חודשי נופש ואנחנו ממנים את הנופש שלהם. את הילדים אנחנו שולחים לבתי הספר והגנים בגוש כי יש חוק חינוך חובה. כל מה שאנחנו עושים לא נוגד את החוק".

 

בין לבין יצחקי אכן מספיקה לשלוח את הילדים לבית הספר. היא אינה חוששת מטראומה לילדים ומשווה עצמה למייבשי הביצות. "אני אמא טובה והילדים

שלי יהיו איתי בכל שאלך. סליחה על האנלוגיות אבל בחדרה, כשהלכו לייבש ביצות, קברו שם 12 ילדים. אף אחד לא שאל, 'סליחה, איזה מין הורים אתם?'"

 

דתיה יצחקי, הכוח המניע בפרוייקט מלון נווה דקלים, היא דמות שונה בנוף של גוש קטיף - אחת הנשים החילוניות הבודדות שעומדת בראש המאבק. "אני קוראת לכל נאמני הרצל לצאת מן הבתים, ויש אלפים כאלה. כחילונים אנחנו צריכים לחשוב לאן הולכת המדינה הזו. לצערי, הרוב המוחלט של המשפחות שיגיעו הנה הן משפחות דתיות. כשאנו פונים לצעירים, ההיענות בה רק מצד הדתיים. איפה כל נאמני ארץ ישראל החילוניים, בגואה?".

 

אז הכל כבר מוכן לשיכון נוער הגבעות במלון. הכל, חוץ מסכסוך פנימי אחד שמאיים לפוצץ את העסק. אחד מתושבי גוש קטיף, כך מתברר, השכיר דירות אחדות במלון גם לצוותי תקשורת זרה. במינהלת קל"ע פועלים להוצאתם מהמקום.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
יהיה בית מטבחיים. יצחקי
השיפוץ בעיצומו
מומלצים