שתף קטע נבחר

"הייתי בסדנת טנטרה ולמדתי לכווץ וליהנות"

רוצה לשדרג את חיי המין שלך אבל מתפדחת לשאול? אל דאגה, במגזין GO עשו את העבודה בשבילך. כתבתנו האמיצה הסתננה לסדנת טנטרה ולמדה לכווץ וליהנות

בניגוד לאמונה הרווחת, בטנטרה ההודית המסורתית לא תמצאו לא סקס ולא נעליים (אגב, באמת עדיף להתנסות בטנטרה בלי נעליים). רק התמזגות עמוקה עם הטבע והאלוהים. ההודים מאמינים שטנטרה היא סוג של יוגה שמובילה את העוסק בה לאיזון בין הגברי לנשי באישיותו, בין הרוח למציאות.

 

נשאלת השאלה, איך קרה שבעולם המערבי טנטרה היא שם נרדף לסקס מתוחכם? ואם כך הדבר, למה לא מלמדים אותנו את הנושא בבית הספר? אז לטובת כל אלו שמתוודעות למונח בפעם הראשונה, להלן המדריך המקוצר לטנטרית המתחילה.

 

חוק מספר 1: תאהבי את הצלוליטיס שלך

 

לא, לא מדובר בקבאאאאלה כמו זו של אסתר המדונה. מדובר בקבלה ואהבה עצמית. כן, גם של הצלוליטיס. ולא לשכוח את הצמיג המבצבץ מעל הג'ינס הנמוך. לקבל ולאהוב. נגיד שהצלחת, רק נגיד - זה עדיין לא מספיק. הטנטרה תדרוש ממך לקבל גם את הזולת באהבה בלתי שיפוטית (לשאלתך, גם הבחור הנוחר ומזיל ריר שלידך במיטה נחשב זולת).

 

חוק מספר 2: תהיי נאמנה לעצמך

 

זה לא אני, זאת את. לא, זאת בעצם אני. קודם כל - תירגעי. האני האמיתי שלך הוא זה שלא מושפע מהדרישות החברתיות שסביבך. אם את מתעבת בסתר את בן זוגך ונשארת איתו רק כי מבאס להיות לבד, תיאלצי לחדול ממנהגך הנלוז. רק האמת שלך נשארת באי הבודד (ויש מצב שתהיה בדידות) שנקרא "אני". בקיצור - הכיני עצמך לפרידה מ"האני החברתי" שלך (טישיו, פופקורן וסרטי בנות מומלצים כתמיד לרגעי פרידה).

 

חוק מספר 3: תנשמי עמוק

 

לעשות סקס חושני, לאט לאט, ברוגע, להגיע באיחור אופנתי לאורגזמה, לא לשפוך זרע, להעלות את האנרגיה המינית מתחת לחגורה עד מעל לראש

ולהתמזג טוטאלית עם בן הזוג - זו המטרה שלך. איך עושים את הקסם הזה? נושמים. זה הכל? כמעט.

 

הנשימה היא השער האמיתי אל הנשמה. בעזרת נשימה מודעת ומשותפת, שליטה בשרירי אברי המין וקצת אימון, תגיעו לשחרור הנפש דרך סקס, לפסגת הפסגות, או לחלופין - לתחתית העמק הנמוך ביותר. אז תתחילי להכין את עצמך לצלילה הגדולה (לא, אין צורך בבגד ים וגם לא צריך לעשות רגליים ושחי לפני. אם לא הבנת את זה עד כאן, חזרי לחוק הראשון).

 

חוק מספר 4: תכירי את החושך

 

רפיק קמחי, השאנטי-סלב, מתפקד כבר כמה שנים כרוחני המחמד הלאומי וגם כמבשר הטנטרה בארצנו. הוא התוודע לטנטרה לפני 10 שנים. "פגשתי אז את ניסיםאמון שהיה ידיד שלי, וחזר בדיוק מפונה", הוא משחזר. "הוא סיפר לי על סדנת טנטרה שהוא עבר שם. שמעתי ממנו את המילה טנטרה בפעם הראשונה, ואיכשהו ידעתי מיד מה זה אומר. רק מהצליל של המילה, התחושה היתה של 'מצאתי!'. מיד נפלו לי כל האסימונים".

 

- אילו למשל?

 

"הייתי אז במערכת יחסים שהיתה טובה מכל הבחינות, וגרועה רק בתחום אחד - במין. לא דיברנו על זה, תמיד הלכנו מסביב, ועשינו את זה עם קצת אשמה. הרגשנו שכל העניין הזה של המיניות בא מאפלולית הנפש. זוגות צריכים לעשות סקס - אז עשינו. השמועה על טנטרה ועל מקום שעוסק במיניות לאור יום, פותח את הטראומות ומרפא אותן - כל זה נשמע לי כמו משהו שלא רק אני צריך לדעת, אלא שכל העולם צריך ללמוד".

 

- אז מיד נסעת לפונה ללמוד את הנושא?

 

"לא. בין ההבנה שזה מה שאני צריך לבין הנסיעה קראתי ספרים, התוודעתי לאושו והבנתי שזה בדיוק מה שאני. אחרי שנתיים נסעתי לאשרם בפונה".

 

- אז איך היית מגדיר טנטרה?

 

"טנטרה היא לא שם טוב. כולם קוראים לזה טנטרה, אבל מדובר בערבוב של כל מיני טכניקות - טאואיזם, ניו אייג', תורות שהתפתחו בארצות-הברית בשנות השישים, ועוד. טנטרה זה שם שתופס כמותג, וזה באמת מותג חזק. עובדה שפעם בשבועיים אני מתראיין אצל איזה עיתונאי שעושה על זה אייטם. כולם רוצים טנטרה היום".

 

- ובכל זאת, תן הגדרה כללית.

 

"הגדרה? רק לאחרונה כשפגשתי שוב את המאסטר שלי, נטג'י, הוא הסכים לענות לי. כל זמן ההיכרות שלנו ניסיתי להוציא ממנו הגדרה קולעת לטנטרה, וסוף סוף הוא אמר: איש הטנטרה הוא זה שהולך נגד הכיוון. אז הבנתי למה זה בול בשבילי. הטנטרה מאשרת לי שההיפך הוא הנכון. ידעתי את זה עד אז והרגשתי את זה, אבל הטנטרה הביאה לי את האישור".

 

- למה הכוונה "ההיפך הוא הנכון"?

 

"אתה חייב להכיר את הקושי כדי להרגיש תחושת סבבה. אתה לא מגיע אל הסבבה מתוך הסבבה. החושך מביא לך את האור, החופש מגיע אליך דרך עבודה קשה, ולא תהיה אמיץ אם לא תיתן ביטוי לפחד שלך. אנשים לא רוצים להתמודד עם הקושי ואז מתפלאים שהסבבה לא מגיעה אליהם".

 

- אז מה בעצם מלמד המאסטר?

 

"הטנטרה מאמינה שאף מאסטר לא יכול ללמד אותך כלום ולכן גם אין כמעט מאסטרים לטנטרה. בדרך כלל, בכל המקצועות הרוחניים אתה הולך למורה והוא מלמד אותך משהו. בטנטרה הוא יכול לתת לך רעיונות, להתווכח איתך - ללמד אותך הוא לא יכול. הדרך לגן עדן רצופה מכשולים. כמו באגדות, הנסיך שצריך להגיע לפרס, אל הנסיכה - הדרך שלו מלאה עכבות. לכל אדם יש את העכבות הפרטיות שלו, ולכן אתה מפתח את התורה העצמית שלך, חוקר את כל המכשולים ואת כל החומות שחוסמות אותך בדרך אל הנסיכה".

 

- הטנטרה משפיעה על עולמך ועל הזוגיות גם מחוץ לתחומי המיטה?

 

"אני עושה הפרדה בין טנטרה כתפיסת עולם פילוסופית לבין המובן המיני. במובן הפילוסופי זה בדיוק העניין של למצוא את ההיפך, וזה תופס גם לגברים וגם לנשים. טנטרה במובן המיני היא כל כך אישית שאין טעם לדבר עליה בכלל".

 

- ובכל זאת?

 

"בעיקר נשימה משותפת. זוגות שלומדים אותה מאזנים את עצמם. רק צריך להתמיד".

 

חוק מספר 5: תני אמון

 

אכן מילים כדורבנות. אבל כמו שרפיק אומר, מילים הן לא ממש העניין. מי שלא מתנסה בחוויה - פשוט לא יבין. לכן חירפתי נפשי ובאומץ לב בלתי מוסבר הגעתי ל"סטודיו נעים" בפלורנטין, שם נערך מפגש היכרות עם סדנת "טראסט". נכון, כמו שאתן חושבות - טראסט זה פשוט אמון. איך זה קשור לטנטרה? תיכף תבינו.

 

המדריכים שהעבירו את הסדנה, קרן ושרדהה (משמעות השם, באופן לא מפתיע, הוא אמון), הסבירו שעכשיו תתחיל סדנת הכנה שתלמד אותנו לקבל את עצמנו ואת האחר ולתת בו אמון למרות כל מה שאמא לימדה אותנו כשהיינו בגן חובה. אכן, לגמרי טנטרה.

 

בשלב השני הודיעו המדריכים שמי שרוצה לצאת מהחדר שייצא עכשיו, כי אי אפשר לצאת באמצע הסשן. איזה פחד. התחלנו.

 

בחדר חשוך למדי מצאתי את עצמי מהלכת בין 40 אנשים זרים בעיניים עצומות. אחרי כמה רגעים ביקשו המדריכים לעצור, לחפש בחשכה זוג ידיים ולאחוז בו. שוב - פחד. בשלב אחר התבקשנו להריח בחשכה אחד את השני ושיא השיאים (בעיניי, לפחות) - לגעת אחד לשני בפנים.

 

יש משהו מאוד משונה בלהסתובב בחדר מלא אנשים זרים ולתקשר איתם כאילו היו חברים מאוד קרובים שלך. למרבה הפלא, משהו משחרר. נטול עכבות. מפחיד - אבל נעים. בסוף הסדנה הבטיחו לנו המדריכים שהסדנה המלאה היא הרבה פחות לייט. שלושה ימים רצופים ותרגילים יותר מאתגרים. "מה שהיה פה זה טראסט דיאט", אמר לי שרדהה.

 

חוק מספר 6: מצאי את האיזון שלך עם בן הזוג

 

בחוץ פגשתי את ניצן המקסימה, זוגתו של שרדהה. היא בת 27, הוא בן 33 והם ביחד שש שנים. את הטנטרה גילו במקביל - אבל בנפרד. כרפיק, גם הם גרו בעבר באשרם בדרום, ועזבו. היום הם חיים בגליל, מגדלים יחד ילד משותף (אילי, בן שנה וארבעה חודשים) ומנהלים אורח חיים טנטרי.

 

- איך התהליך הזה התחיל?

 

"זה פשוט התגלגל ככה", אומרת ניצן. "לא החלטנו לשנות את אורח החיים שלנו, הוא פשוט השתנה לאט לאט. שרדהה היה בהודו ואני רציתי להיות איתו, וגם לחזור להודו שמשכה אותי בטיול הראשון, אז נסעתי שוב. הדברים פשוט קרו.

 

"כשאתה מתחיל דרך אתה לא יודע שזה מה שאתה עושה, רק כשכבר הלכת בה אתה יכול להסתכל לאחור ולראות אותה".

 

- הטנטרה באה לידי ביטוי בחיי היומיום שלכם?

 

ניצן מהנהנת במרץ: "בעיקר בשני תחומים, מין ויצירה".

 

- איך זה מתקשר ליצירה?

 

"זה מתקשר להכל, וגם ליצירה. יצירה היא ביטוי של רגשות ודרך מדיטציה וטנטרה אדם יכול להבין את התודעה שלו יותר טוב ובהתאם להתבטא יותר טוב".

 

- ולא בא לכם לפעמים לעשות סתם סקס?

 

"בטח שאנחנו עושים סתם סקס. אין דרך אחת לחיות בטנטרה, כל זוג מוצא לעצמו את האיזון שלו. זה מה שיפה בטנטרה, שהיא מקבלת הכל".

 

  • פורסם בגיליון מאי של המגזין לבנות GO

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אהבה בלתי שיפוטית
צילום: סי די בנק
GO, כל מה שבנות אוהבות
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים