שתף קטע נבחר
4 רעיונות לכבוד עונת פירות היער
עונת פירות יער התחילה, וכבר ניתן לקנות דובדבנים טריים בצידי הדרכים, הנה ארבעה מתכוני פירות יער מתוך מגזין "שף"

קיש מתוק עם פירות יער

מתכון של מיכל מוזס

 

המרכיבים:

לבצק:

כ-200 גרם בצק עלים מרודד, מוקפא ומופשר

לבלילה:

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

3 ביצים

כ-4 כפות (60 גרם) סוכר

לפירות:

כ-600 גרם פירות יער מוקפאים, מופשרים, אפשר לגוון עם תותים טריים (שימו לב: אוכמניות ופטל שחור צובעים את כל הבלילה בגוונים כהים, לכן רצוי להשתמש בפירות ורודים כפטל או דובדבנים)

 

כלים: תבנית בקוטר 24 ס"מ או 6 קישים אישיים בקוטר 10 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מרדדים את בצק העלים לריבוע גדול באורך 30 ס"מ או ל-6 ריבועים קטנים באורך 15 ס"מ. משטחים את הבצק בתבניות. מכניסים למקרר למשך כחצי שעה או למקפיא למשך כרבע שעה, עד שהבצק מתקשה.
  2. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות).
  3. הבלילה: טורפים את השמנת עם הביצים, מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הווניל.
  4. הפירות: מניחים את התבניות (או התבניות) עם הבצק ע"ג רשת או תבנית תנור. מפזרים את הפירות באופן שווה ויוצקים את הבלילה, כך שתגיע עד כ-2 מ"מ מתחת לשולי הבצק (חשוב שהבלילה לא תכסה את שולי הבצק מפני שהדבר עלול למנוע מהבצק להאפות). מכניסים את התבנית לתנור ומייד מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. אופים כ-40 דקות לקיש גדול וכ-25 דקות לקישים הקטנים, עד שהבצק מזהיב והבלילה מתייצבת. מגישים חמים או קר, עם אבקת סוכר מלמעלה.

 

 

קוקטייל שמפניה משוכלל

מתכון של השף מיקי ניר, מתוך הספר "פרי הדמיון" של חברת פריגת

 

אופן ההכנה (ל-2-3 כוסות שמפניה):

  1. יוצקים לקערה גדולה ככוס וחצי שמפניה (מכל סוג שאוהבים).
  2. מוסיפים 2 כפות קרם דה-קסיס (ליקר פירות יער) ו-2 כפות תרכיז פירות יער קפוא. מערבבים היטב, יוצקים לכוסות שמפניה ומגישים מייד.

 

 

פאי דובדבנים ושוקולד

המתכון מעובד מהספר החדש "שוקולד ושושנים", מאת דנית סלומון

 

המרכיבים:

לבצק:

100 גרם חמאה רכה

4 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

1 ביצה, טרופה

כוס וחצי קמח תופח

2 כפות ליקר שקדים (או 2 כפות חלב עם רבע כפית תמצית שקדים)

המלית:

150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

2 כפות פירורי ביסקוויטים

200 גרם דובדבנים חמוצים מגולענים

4 ביצים

4 כפיות אבקת פודינג וניל מנופה

250 גרם גבינת מסקרפונה

4 כפות סוכר

3/4 כוס שמנת

 

כלים: תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ.

 

אופן ההכנה:

  1. הבצק: מקציפים את החמאה והסוכר במערבל, לקרם בהיר. מוסיפים את תמצית הוניל והביצה ומקציפים עוד קצת. מנפים פנימה דרך מסננת את הקמח, מוסיפים את הליקר ומערבלים לבצק. משטחים את הבצק על תחתית התבנית.
  2. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  3. המלית: מערבבים את השוקולד עם פירורי הביסקוויטים וזורים על הבצק. מפזרים על הפירורים את הדובדבנים. מערבבים בקערה את הביצים, אבקת הפודינג, המסקרפונה,הסוכר והשמנת, יוצקים את העיסה על הדובדבנים ואופים שעה וחצי עד שהמלית זהובה ויציבה (אם המלית והבצק משחימים מהר, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים כך). מצננים ומגישים.

 

 

פרפה פירות יער

מתכון של קלי מגר

 

המרכיבים:

5 חלמונים

1/2 כוס סוכר

400-500 גרם דובדבנים (טריים או מוקפאים, מופשרים

3 כפות מיץ לימון

1/2 1 כוסות (375 מ"ל) שמנת מתוקה

 

כלים: תבניות אינגליש קייק או 10 תבניות לב אישיות

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את החלמונים עם הסוכר בסיר, לקרם תפוח ובהיר. ממלאים סיר נוסף במים עד למחציתו, מרתיחים, מניחים עליו את סיר החלמונים ומקציפים עוד כ-8 דקות, לקרם סמיך, צהבהב וחמים למגע. מסירים את הסיר מהכיריים ומקציפים עוד 2 דקות, עד שהוא מצטנן. משהים חצי שעה, עד שהקרם מגיע לטמפ' החדר, ובוחשים מדי פעם כדי למנוע היווצרות קרום. מרפדים את התבניות בניילון נצמד. מעבדים במעבד המזון את הדובדבנים ומיץ הלימון, למחית. מוסיפים לקרם ומערבבים בעדינות.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת, מוסיפים את הקרם ומערבבים בתנועות קיפול. יוצקים לתבניות, מכסים בניילון נצמד ומקפיאים ללילה.
  3. מחלצים את הפרפה מהתבנית ופורסים או הופכים את התבניות האישיות על צלחות. מקשטים בפירות יער (טריים או מוקפאים ומופשרים) ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאשה בפייסבוק
מומלצים