שתף קטע נבחר

בורסה: ירידות שערים; הדולר היציג: 4.379 ש'

מדד ת"א 100 ומדד המעו"ף ירדו בכ-0.85%. מניית בזק השילה 2.66%. נגיד בנק ישראל הותיר את הריבית במשק בשיעור של 3.5%

המסחר בבורסת ת"א ננעל (ב') בירידות שערים, זה היום הרביעי ברציפות. ברקע, מבול הדו"חות הכספיים, ההנפקות והגיוסים והרפורמה של שר האוצר, הכוללת בין השאר הפחתת מס הכנסה ומס החברות והעלאת המס על רווחי הון בבורסה.

 

הריבית נותרה בשיעור של 3.5%. נגיד בנק ישראל החדש, סטנלי פישר, החליט היום (ב') שלא לשנות את הריבית במשק בחודש יוני. לפיכך תוסיף ותעמוד הריבית בחודש הבא ברמה של 3.5%, הרמה הנמוכה ביותר בכל הזמנים. ריבית הפריים תישאר 5%. זה החודש החמישי ברציפות שהריבית במשק באותה רמה.

 

מדד ת"א 100 ירד ב-0.85% לרמה של 680.73  נקודות, מדד ת"א 25 השיל 0.84% לרמה של 662.27  נקודות, מדד תל-טק 15 נחלש ב-0.53% לרמה של 409.28 נקודות. מחזור המסחר הסתכם ב-781 מיליון שקל. 

 

מוקדי המסחר  

 

טבע נסחרה על רקע ההודעה כי חברת אבוט הוציאה צו מניעה כנגד טבע העוצר את יכולתה להמשיך בהליכי ההכנות לשיווק תרופת ה-Clarithromycin. התרופה, היא גרסה גנרית של תרופת הביאקסין (Biaxin) של אבוט. מניית טבע עלתה ב-0.4%, לאחר שבתחילת היום נסחרה בירידות שערים.

 

מניות הבנקים: מניית בנק הפועלים ירדה ב-1.5%, מניית לאומי השילה 2.4% ומניית דיסקונט נחלשה ב-0.4%.  

 

מניית אלביט הדמיה סיימה את יום המסחר בירידה של 0.2%. זאת לאחר שנסחרה בעלייות בשיעור של כ-1.2%, על רקע עסקת ענק. החברה חתמה על הסכם עקרונות לפיו חברת קלפייר הצרפתית, תרכוש מפלאזה סנטרס (חברת בת של אלביט הדמיה), 4 מרכזים מסחריים פעילים בפולין, 3 מרכזים בשלבי פיתוח בפולין וכן 2 מרכזים בפיתוח בצ'כיה תמורת 550 מיליון דולר. 

 

טאואר הודיעה היום כי תפרסם את דו"חותיה הכספיים ב-26 במאי. זאת לאחר שמועד הדו"ח המקורי היה באפריל ונדחה בעקבות החלפת המנכ"ל בחברה. מניית טאואר ירדה ב-0.4%.

 

דסק"ש נפגעה מתבל - חברת דיסקונט השקעות, מקבוצת אי.די.בי, סיימה את הרבעון הראשון ברווח של 55 מיליון שקל - ירידה חדה לעומת רווח של 273 מיליון שקל שהציגה ברבעון המקביל אשתקד, אם כי מתוך הסכום 177 מיליון שקל נבע ממחיקת הפרשה בגין תבל, שהיתה רשומה בספרי החברה. דסק"ש ירדה ב-1.5%.

 

מניות בולטות במסחר: בזק ירדה ב-2.66%. קבוצת דלק השילה 2.8% ומניית החברה לישראל איבדה 0.7%.

 

המסחר במט"ח

 

הדולר התחזק ב-0.367% ושערו היציג נקבע ברמה של 4.379 שקלים; האירו ירד ב-0.388% ושערו היציג נקבע בשער של 5.4954 שקלים.

פורסם לראשונה 23.05.05, 10:14

 

  תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בורסה. ירידות שערים
בורסה. ירידות שערים
מומלצים