שתף קטע נבחר

דו-קיום על הגריל

קבב טלה או פרגיות צלויות בתוך לחם פוקצ'ה עשיר בשמן זית, עם בצלים, סומק, ותבליני טנדורי, לצד תלוליות טחינה או יוגורט – זאת הדרך של השפים ארז קומרובסקי ודוחול ספאדי לייצר אוכל של מזרח תיכון חדש

ארז הביא מהמאפייה לחם חדש: פוקצ'ה עשירה בשמן זית ויין לבן, ששמחה לקבל לחיקה קציצות טלה שחומות שהוריד דוחול מהגריל של מסעדת "דיאנה" הנצרתית. לא פחות מוצלח היה הלחם הזה לעטוף את נתחי הפרגית הרכים שיצאו, מעושנים מעט, מתנור הפחמים של "חגיגה בכפר" בכפר הס.

 

הרבה נחת עטפה את היושבים סביב השולחן ומכל זה נולדה ההחלטה להרים יחד דוכן "אוכל של דו-קיום" בחגיגות העשור ל"טעם העיר".

 

"מה שיהיה בדוכן שלנו", פסקו כולם, "זה בשר בלחם". הקבב של "דיאנה" ישכב בתוך הלחם עם טחינה, בצל שגולגל בסומק ופטרוזיליה לימונית. פרגית מתובלת, ששרתה ארוכות ביוגורט ותערובת תבליני טנדורי, תבחר לגור בלחם עם צ'אטני קוקוס, עלים ויוגורט מתובל. ותהיה גירסה ייחודית לשווארמה טורבו: בשר עגל וטלה שההשראה לה באה מדרך הכנה הנהוגה בהרים שבין טורקיה לסוריה, וזו תגולגל בלאפה טרייה עם המון עלים ירוקים ברוטב לימון, צ'ילי ושום. מי שירצה יוסיף טחינה.

 

את האוכל אפשר יהיה להוריד בעזרת "קאפיריניה מזרח-תיכון-חדש": לימונים טריים, עראק מלבנון, נענע מהחצר וקרח ממים צלולים. לאנשים טובים שלא גומרים בלי קינוח תוגש כנאפה עשויה בסגנון הנצרתי, עם גבינת עיזים משובחת ובלי צבע מאכל.

 

קומרובסקי: "מפריע לי שבעיר כמו תל-אביב-יפו אין ייצוג למזון המשותף של שני הצדדים. הלא המשותף בינינו כה רחב, אבל בתחום הקולינרי, בלימונים, בשמן הזית, בשום, בעגבניה ובחציל אנחנו אותו דבר, לכן שיתוף פעולה כזה מסמל קירוב לבבות דרך האוכל".

 

קבב טלה של מסעדת "דיאנה" מנצרת

 

החומרים:

1 ק"ג בשר טלה מהירך קצוץ או טחון

1 ראש בצל לבן קצוץ דק

1/2 זר פטרוזיליה קצוץ דק

50 גרם צנוברים קלויים

20 גרם מלח

20 גרם פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל המצרכים יחד.
  2. משפדים על שיפוד ברזל. צולים על גריל פחמים או בתנור.
  3. אוכלים עם בצל ועגבניה חרוכים על האש, ועם טחינה חמוצה ליד.

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי צבקר
גירסה ייחודית לשווארמה
צילום: יוסי צבקר
מומלצים