"הפורצים עבדו מצויין, המשטרה איכזבה"
עומר, אזרח מודאג, ניסה להפגין אזרחות טובה וטילפן למשטרה כדי לדווח על פריצה המתרחשת לנגד עיניו. שוב ושוב טילפן ותיאר לשוטרים את הפורצים, אך הניידת בוששה לבוא. כשהניידת הגיעה לבסוף לא נותר לה אלא לבחון את הנזק שגרמו הפורצים - נזק בעשרות אלפי שקלים. המשטרה: הגבנו בזמן סביר
מה קורה כשאזרח אכפתי מטלפן למשטרה ומדווח להם על פריצה המתרחשת מול עיניו? כלום. את העובדה המצערת הזו גילה עומר, אזרח מודאג, שטילפן לפנות בוקר (ד') ודיווח על פריצה לחנות הניו-פארם הסמוכה לביתו ברחובות.
שלוש פעמים טילפן ושלוש פעמים הבטיחו לו השוטרים שיגיעו למקום. אבל רק כעבור כחצי שעה, והרבה אחרי שהפורצים הסתלקו עם השלל הגיעה הניידת המיוחלת. כל זאת, למרות שהמקום מצוי במרחק של שלוש דקות נסיעה בלבד מתחנת המשטרה. "התביישתי במשטרה באותו רגע", אומר עומר.
סמוך לשעה 1:00 שמע עומר, המתגורר ברחוב דרך ירושלים ברחובות, רעשים מכיוון המרכז המסחרי. הוא פתח את חלון ביתו, והבחין ברכב מסחרי החונה ליד בית המרקחת ניו-פארם. שניות מספר לאחר מכן שמע צלילים של חיתוך אלומיניום. בשלב הזה הבין שמדובר בפריצה ומיהר לטלפן למוקד 100 המשטרתי.
"אמרתי להם שמהמרכז בוקעים קולות חיתוך וניפוץ של בלוקים - דבר שהוא ממש לא אופייני לשעות הלילה", הוא מספר. במוקד המשטרתי אמרו לו שיטפלו מייד במקרה. עוד הגדילו והוסיפו שהאזור המדובר אכן סבל לאחרונה ממספר התפרצויות.
התקשרת כבר קודם? מוזר, אין קריאה
עומר חשב לתומו שבכך הסתיים הסיפור, שכן שהמרחק הקצר מתחנת המשטרה של רחובות הוא בסך הכל שלוש דקות נסיעה. אבל חמש דקות עברו ועומר, שלא הבחין בשום ניידת, המשיך לשמוע את קולות ניפוץ זכוכית. לכן החליט לשוב ולהתקשר למוקד. "שוב קיבלתי הודעה שהקריאה בטיפול".
עומר חזר לחלון ביתו וחיכה הפעם שבע דקות. אז התקשר בפעם השלישית לברר מדוע אף ניידת לא הגיעה. "הפעם הפתיעו אותי בתשובה ואמרו לי שאין שום קריאה בנוגע לאזור הזה. נשארתי על הקו במשך חמש דקות ותיארתי להם במדויק את ארבעת האנשים שגונבים במקום, את סוג הרכב ואת העובדה שהצליחו לחדור לחנות והם מתחילים בגניבת הסחורה".
כל נסיונתיו של עומר להפגין אזרחות טובה עלו בתוהו. בעודו מדבר עם המוקדנית בשיחה השלישית הספיק לראות את הגנבים עולים בחזרה לרכבם ובורחים מהמקום. הוא אף מסר להם את כיוון הנסיעה של הרכב, אבל הניידת בוששה להגיע.
הניידת, אגב, הגיעה בסופו של דבר. אבל כמו בכל סיפור חלם, היא הגיעה הרבה אחרי שהפורצים הסתלקו עם שללם. לבעלי המקום לא נותר אלא להגיש תלונה. "התביישתי במשטרה שלנו", סיכם עומר. "לצערי, הפורצים עשו את העבודה שלהם בצורה מצויינת. המשטרה לא".
דוברת מרחב שפלה, סבורה שזמן התגובה לקריאה היה דווקא סביר: "קיבלנו קריאה ב-1:17 שבה נאמר לנו שהרכב עוזב את המקום וניידות משטרה הגיעו למקום ב-1:25, זמן סביר לכל הדעות".
יגאל, בעל חנות הניו-פארם, מספר על הנזק הרב שנגרם לו: "הם פירקו לי זכוכית, שברו קיר מבלוקים לגמרי. היה להם זמן לטייל גם במחסן התרופות וגם במחלקת הקוסמטיקה עד שהמשטרה באה. הם גנבו עשרות אלפי שקלים. מאוד מעציב אותי לשמוע את מה שסיפרו לי השכנים פה".