שתף קטע נבחר

היכן מקבלים תמיכה?

הרשת מלאה בפורומי תמיכה אליהם ניתן לגלוש: החל בתמיכה למחוסרי עבודה שמתמודדים עם הקשיים במציאת עבודה חדשה, עבור בתמיכה בזוגות שעוברים טיפולי הפרייה או בהורים לתאומים ושלישיות, ועד תמיכה נפשית באנשים שחוו טרגדיה אישית. מדריך

הרשת מלאה בפורומי תמיכה אליהם ניתן לגלוש: החל בתמיכה למחוסרי עבודה שמתמודדים עם הקשיים במציאת עבודה חדשה, עבור בתמיכה בזוגות שעוברים טיפולי הפרייה או בהורים לתאומים ושלישיות, ועד תמיכה נפשית באנשים שחוו טרגדיה אישית.

 

אל הפורומים מגיעים הגולשים בכל מיני דרכים. לעיתים, כשאדם עובר טלטלה מסויימת

בחייו הפרטיים, יש סיכוי שהוא יגלוש באינטרנט ויחפש מידע רלוונטי עבור עצמו. ובאינטרנט, הרי ככה זה עובד תמיד, הקלדה של המחרוזת "תמיכה נפשית" במנועי החיפוש, תוביל אותו לאתרים רלוונטיים בכלל ולפורומי התמיכה בפרט.

 

דרך אחרת היא פשוט לסרוק את ערוצי הקהילות והפורומים באתרים שונים. כמעט בכל פורטל תוכלו למצוא מערך פורומים שוקק גולשים ועמוס הודעות בנושאים מגוונים במיוחד, בין היתר גם בנושאי תמיכה. בערוץ הקהילות של ynet, לדוגמה, אפשר למצוא פורום פסיכולוגיה, פורום לנפגעי טרור, פורום שעוסק בהתמודדות עם מחלת הסרטן ופורום שעוסק בדיאטות ודימוי עצמי.

 

גם הפורומים של הורות, משפחה והריון פועלים כמרחב תמיכה, החל מתמיכה במהלך טיפולי פריון ועד לתמיכה בהורים למתבגרים שמתמודדים עם מגוון בעיות המאפיינות את גיל ההתבגרות.

צילום: נט מגזין

בנוסף, גם הפורומים העוסקים בתחום היחסים מתפקדים כמקום לתמיכה בסינגלים, נשואים טריים, זוגיות במשבר ו"פרק ב'" למי שבחר לפרק את החבילה המשפחתית ולהמשיך הלאה.

 

בפורומים של תפוז אפשר גם למצוא פורומים העוסקים בנושאים אלה ויותר. עם למעלה מ-1,200 פורומים העוסקים בכל נושא שבעולם, חלק ניכר מהפורומים מתרכזים בתמיכה בנושאים שונים: הורות ומשפחה, התמודדות עם בעיות רפואיות ומחלות, שכול ואובדן, ופורומים של סה"ר העוסקים בתמיכה נפשית בארבעה פורומים שונים (תמיכה נפשית במבוגרים, חיילים, נוער ותמיכה יוצרת).

 

בפורטל "נענע" אפשר למצוא, בין השאר, פורומים העוסקים באלימות במשפחה, הורים לגייז, הפרעות למידה, לקויי למידה, נכי צה"ל ותמיכה בנוער, ובפורטל וואלה! פועל הפורום של ער"ן. באתר nrg של "מעריב", עניין הפורומים לא מפותח דיו, אולם ראוי לציין לטובה את פורום "סרטן השד - יחד איתך".

 

כמובן שמלבד באתרים הגדולים, אפשר למצוא פורומי תמיכה נוספים גם באתרים עצמאיים וקטנים יותר, כמו פורומי תמיכה לנשים באתר "הדרך למעלה" של ד"ר מירה חניק. הפורומים ב"הדרך למעלה" עוסקים בעבודה, קריירה, פמיניזם ושיוויון.

 

באתר "המקום" העוסק בתמיכה לנפגעי תקיפה מינית, אפשר למצוא שישה פורומים שונים בנושא (עבור נפגעי תקיפה מינית, נפגעי גילוי עריות, בני משפחותיהם ועוד). בנוסף, אפשר לבצע חיפוש בגוגל על "תמיכה נפשית", ואם אתם ממש לא מוצאים פורום תמיכה שעוסק בצרכים שלכם, תמיד אפשר להקים אחד. הנה קישורים למספר אתרים מתמחים, המספקים תמיכה לאוכלוסיות ספציפיות:

 

  • מרכז נט"ל - מרכז לסיוע נפשי על רקע לאומי.

     
  • עמותה לתמיכה נפשית בחברות של חללי צה"ל.

     
  • יד לנקטפים - עמותה שמפעילה קבוצות תמיכה למשפחות הרוגי תאונות דרכים.

     
  • אוטיזם - עמותה לילדים בסיכון. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדרך למעלה. תמיכה לנשים
צילום: נט מגזין
מומלצים