שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    טעם ים תיכוני

    ב-16-15 ביוני יתקיים בירושלים כנס בינלאומי בהשתתפות שפים ומרצים מהארץ ומרחבי העולם שיעסוק במטבח הים תיכוני. מארגני הכנס מבטחים מסע חובק חושים של טעמים, ריחות וצלילים על משמעות האוכל באמנות, בספרות, במוסיקה ובדיאלוג בין תרבויות

    במשך שנים, היווה המזרח התיכון נקודת מפגש עבור עמים, תרבויות, שפות, דתות וסגנונות בישול. המרכיבים הים-תיכוניים ושיטות הבישול המקומיות השפיעו ועודם משפיעים על הבישול העולמי.

     

    ב-16-15 ביוני יתקיים בירושלים כנס בינלאומי בהשתתפות שפים ומרצים מהארץ ומרחבי העולם שיעסוק במטבח הים תיכוני. מארגני הכנס מבטחים מסע חובק חושים של טעמים, ריחות וצלילים על משמעות האוכל באמנות, בספרות, במוסיקה ובדיאלוג בין תרבויות. במהלך הכנס יתקיים ערב הדגמות בישול של השפים. בין המרצים המוזמנים:

     

    מחו"ל

    שף קלודיה רודן, בריטניה - סופרת ושף בעלת שם עולמי בבישול יהודי וים תיכוני. רודן נולדה בקהיר וחיה בלונדון, עבדה בתור "נספחת גסטרונומית" עבור מספר עיתונים.  שף ג'וזף - מסעדת דארנא, רמאללה.  ד"ר סנדרו דרניני - מנהל הפורום לתרבויות האוכל הים - תיכוני, איטליה. שף פאטימה הל - בעלים ,מסעדת מנסוריה, צרפת. קרלו פטריני - מייסד ומנכ"ל "Slow Food", איטליה. אנדרו קלארט - ארגון IEMED, ספרד. ד"ר מוחמד שאהין - CDPHC, אוניברסיטת אלקודס, רמאללה.

     

    מישראל

    שף תמר בליי - יועצת קולינרית. פרופ' אליוט ברי - מנהל בית הספר על שם ברון לבריאות הציבור בהדסה עין כרם. משה בסון - עמותת שפים למען השלום.

    שף ויידת בסראן - בעלים של מסעדת "פריה לוקנטאסי", טורקיה. שף ויקטור גלוגר - בעלים של מסעדת "קלואליס", רמת-גן. פיליס גלזר - מבקרת מזון ויועצת, מחברת ספרי בישול. חיים גן - "איש הענבים", מרכז היינות. טל גליק - צלם גיאוגרפי בינלאומי. טובה דיקשטיין - לימודי ארץ ישראל, נאות קדומים. פלאביה לבוב - אוצרת משנה, מוזיאון ישראל, ירושלים. שף עזרא קדם - בעלים של מסעדת ארקדיה. ארז קומורובסקי - לחם ארז. אן קליינברג - סופרת וכתבת מזון.

    דניאל רוגוב - מבקר מסעדות ויין, "הארץ" ו"הראלד טריביון". ד''ר אילנה שפירא - Ph.DND. וסופרת. שף מיקה שרון - בעלים מסעדת מיקה.

     

    • "טעם ים תיכוני", 16-15 ביוני 2005. מרכז הכנסים ע"ש קונרד אדנאואר, משכנות שאננים, ימין משה, ירושלים. מחיר כרטיס: 400 שקל לשני ימי הכנס. 350 שקל לשני ימי הכנס לסטודנטים ואזרחים ותיקים. לפרטים והרשמה: 02-6292212.

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    זיתים - הכי ים תיכוני
    צילום: מריאן הול
    מומלצים