שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    טארט מישמשים

    כדאי לנצל את עונת המישמשים הקצרצרה להכנת טארט קייצי. המישמשים משתלבים נהדר עם קרם שקדים מתוק, עשיר ניתן להכין בתבנית לטארט גדולה או בתבניות אישיות

    החומרים:

    לבצק:

    2 כוסות קמח

    4 כפות סוכר

    1 כפית קליפת לימת מגורדת

    175 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

    1 חלמון

    3 כפות מים קרים

    לקרם שקדים:

    1/2 1 כוסות שקדים מולבנים (125 גרם)

    1 כוס + 1 כף סוכר (120 גרם)

    125 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

    2 ביצים

    4 כפות קמח

    1/2 1 כפיות ליקר שקדים "אמרטו"

    לעוגה:

    כ-700 גרם משמשים בינוניים בשלים אך מוצקים, חתוכים לרבעים

     

    הכלים: תבנית משומנת לטארט בקוטר כ-26 ס"מ (או 6 תבניות אישיות לטארט בקוטר 12 ס"מ, עם תחתית נשלפת. להשיג בחנויות לציוד קונדיטוריה מקצועית).

     

    אופן ההכנה:

    1. הבצק: בקערת מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר וקליפת הלימון - ומערבבים בעזרת להב המתכת. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בקצרה עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק בגודל אפונה קטנה.
    2. מוסיפים את החלמון והמים, ומעבדים בקצרה רק עד שהבצק מתאחד לגושים. מעבדים מעט בידיים ומעצבים לעיגול שטוח. עוטפים ומצננים כ-30 דקות. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות).
    3. מעל משטח מקומח מרדדים את הבצק לעיגול (או ל-6 עיגולים לטארטים אישיים) בעובי 3 מ"מ, ומרפדים בו את התבנית והדפנות ,ניתן גם להדק חתיכות בצק בידיים. מחוררים את הבצק במזלג, במקרר במשך 30 דקות.
    4. מכסים את הבצק בנייר אפייה, ומעליו מניחים שעועית יבשה. אופים אפייה חלקית כ-15 דקות, עד שהבצק נראה יבש במקצת וצבעו בהיר מאוד. מצננים על רשת.
    5. קרם השקדים: בקערת מעבד מזון טוחנים את השקדים והסוכר לאבקה.
    6. בקערת מערבל, מקציפים את החמאה עם תערובת השקדים והסוכר, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, במהירות נמוכה, ומקציפים היטב לאחר כל תוספת.
    7. מוסיפים את הקמח והליקר, ומערבלים בקצרה רק עד שהם נספגים בתערובת.
    8. ההרכבה: משטחים את קרם השקדים מעל לבצק שבתבנית (או התבניות).
    9. אופים 15-10 דקות בחום בינוני (175מעלות), עד שהקרם מתייצב מעט והוא זהוב בהיר. מוציאים מהתנור, ומניחים מיד את רבעי המשמשים בעדינות מעל קרם השקדים האפוי, כשהחוד שלהם פונה כלפי מעלה. אופים עוד 30-20 דקות או עד שהקרם מזהיב, הבצק זהוב שחום וקצוות המשמשים שחומים מעט. מצננים על רשת.
    10. ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם מעט קצפת בצד.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    עונה קצרה - כדאי למהר ולנצל
    מומלצים